Reklama

Reklama

Tajemství noci

Když bývalý důstojník policejního oddělení v Los Angeles Brett Anderson nastoupí do funkce šéfa bezpečnosti ve starém bytovém domě v bulharském hlavním městě Sofii, brzy začne prožívat řadu bizarních a děsivých událostí. Jakmile se Brett ponoří hlouběji do zlověstné historie budovy a prozkoumá její temné majitele a dávné zaměstnance, brzy odhalí zlovolnou sílu uhnízděnou hluboko v útrobách budovy za zvláštní branou. A  ta udělá cokoli, aby mohla být uvolněna do našeho světa. (JOJ Cinema)

(viac)

Recenzie (24)

Omnibus 

všetky recenzie používateľa

"Hlídání se nedaří, z hrobů lezou Bulhaři." Inzerát v deníku Дневен Труд: "Začínající alkoholik s kvalitním traumatem hledá zaměstnání, ideálně v centru Sofie, ve strašidelně zatuchlém baráku. Očekávám nadprůměrný plat a služební byt. Další požadavky: fyzicky nenáročná práce, bez hmotné odpovědnosti, vhodná pro duševně narušeného policistu, t.č. ve výslužbě, neschopného týmové spolupráce. Znalost jazyků: americká angličtina, bulharsky nadávky a klení. Kavárna za rohem s ochotnou obsluhou podmínkou. Za pozdní příchody na pracoviště a porušování zásad bezpečnosti práce (neotvírat dveře, nelézt za dveře) očekávám pochvalu a příplatek dle platového výměru. Permanentka do blázince, noční můry (z Elm Street) a další bonusy samozřejmostí. Exmanželčina exhumace bez legrace vítána, ale není nutná, v případě potřeby zajistím sám. Nástup možný ihned. Nabídněte." ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Je to z Bulharska a hraje v tom Englund. To asi tak nějak hovoří za vše. Ono by to možná s šikovnějším režisérem bylo celkem obstojné béčko, ale takhle se tam půl filmu neděje takřka nic, pak se asi dvacet minut řeší fleky na monitoru a nakonec dojde na bubáky, jejichž masky spočívají v ošizených make-upech. Herci příšerní, ačkoliv Bulharka byla docela sympatická. Ale to je tak všechno. 10% ()

Reklama

SpicyNugget 

všetky recenzie používateľa

Bývalý policajt vezme práci jako bezpečák v budově (ne, nevíme, co je to za firmu, mají jen barák) a v ní je brána. A v té bráně je jen tma. A možná i něco víc? Nějak netuším, jaký tohle mělo mít smysl. A pokud je to film "smysl si domysli sám", nejsem už tuplem spokojena, protože takové filmy nejsou moje parketa. Celý film se vlastně k ničemu nedobral, děj se táhl jak nudle, půl filmu se jen omejval bordel z monitoru. Napětí bylo, pořád jsem čekala, co z toho vyleze,... a ono nic. Jednu hvězdičku dávám za super děsivou zemřelou "manželku", to bylo super, děsila mě. Bohužel, zbytek byl jen vata, která se rychle rozpustila. ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Práca nočného strážnika v bulharskej Sofii znie ako perfektná možnosť zabudnúť na stratu svojej milovanej manželky a nájsť nový životný smer. Preto sa Brett (Jason London) rozhodne túto ponuku prijať. Prekvapí ho, ako diskrétne majitelia budovy, ktorá bude jeho novým pracoviskom, reagujú. To však nie je jedinou zvláštnosťou. Pod budovou sa skrýva zvláštna brána, za ktorou nie je nič len tma. Brett má tento priestor monitorovať a nie je mu jasné prečo, ale už čoskoro zistí, že všetko má svoj dôvod a on sa stal súčasťou niečoho obrovského. - Nightworld/Fade som chcel vidieť hlavne kvôli Robertovi Englundovi, čo ešte znásobilo to, že sa nedávno vyjadril, že už je na to, aby hral Freddyho Kruegera, príliš starý, takže tých úloh v hororoch bude už len ubúdať. Tiež som bol zvedavý aj na ďalšiu prácu tohto tvorcovského tímu, pretože sa mi zdá, že spolupráca medzi nimi funguje parádne, len tie finančné možnosti nie sú príliš vysoké. V neposlednom rade som horor situovaný v Bulharsku nevidel od pokračovania I Spit on Your Grave, takže keď si dám všetky tieto dôvody očakávania dokopy, zostal som z toho trochu sklamaný. Atmosféra tej starej budovy velmi láka a celý čas som bol zvedavý na to, čo sa za bránou skrýva, ale čím viac som sa toho dozvedel, tým menej uspokojivé to pre mňa bolo. Jednoducho mám z toho pocit, že to na papieri vyzeralo perfektne, ale kvôli nedostatku skúseností tvorcov sa to vo výsledku nepodarilo previesť do vytúženej podoby, čo dokazuje hlavne záver, v ktorom sa všetko, čo bolo dovtedy pozorne vystavané, rozsype a prestane fungovať. S úlohou Roberta Englunda som spokojný, pretože dostal omnoho viac priestoru, než som očakával. Jeho postava bola tiež velmi zaujímavá a bol by som rád, keby ho tvorcovia použili ešte viac. Na schopné tri hviezdičky to u mňa určite stačí a projekty tvorcov budem naďalej určite sledovať. + Robert Englund + herec z The Wicked Within + herec z A Perfect Vacation + herečka z Leatherface ()

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Nightworld sa nesie v duchu béčkových hororov z 80. rokov, v ktorých sa všetko zásadné odohralo v záverečných desiatich minútach. Človek túžobne očakáva, kedy sa dianie zintenzívni a na scéne sa konečne objaví nejaký ten bubák a on ten moment neprichádza a neprichádza... Jednoznačne si to žiadalo pritvrdiť muziku omnoho skôr, než v samotnom závere. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (1)

  • Film bol natočený za 18 dní. (beso74)

Reklama

Reklama