Reklama

Reklama

Stranger Things

(seriál)
Trailer 1
Dráma / Fantasy / Horor / Mysteriózny / Sci-Fi / Thriller
USA, (2016–2024), 36 h 1 min (Minutáž: 42–150 min)

Tvorcovia:

Matt Duffer, Ross Duffer

Hrajú:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(5) / Epizódy(35)

Chlapec se ztratí neznámo kde a město začne odhalovat svoje záhady, mezi které patří i tajné experimenty, děsivě nadpřirozené síly a jedna malá podivná holka. (Netflix)

Recenzie používateľa Sany33 k tomuto seriálu (34)

Kapitola první: Zmizení Willa Byerse (2016) (S01E01) 

Príbeh: Tajomstvu z vládneho laboratória sa podarí dosať na slobodu a je ohrozený osud malého amerického mestečka. Prevedenie: Nostalgia v každom smere. Páčila sa mi hudba doby aj dračí doupe. Bajky ako najlepší dopravný prostriedok. Odvíjajúce sa viaceré dejové linky dávajú vedieť že sa ráta z viac sériami. Pocity: Zatiaľ ma to veľmi neohúrilo. Príjemný návrat do 80. rokov. Ale dekel mi to neodpálilo. Asi som mal veľmi veľký Hipe. 55% ()

Kapitola druhá: Pošuk na Maple Street (2016) (S01E02) 

Príbeh: Chlapci nájdu čudné dievča v lese. Hopper je na stop, ktorá ho privedie až k plotu štátneho laboratórneho zariadenia. Joyce má veľkú spotrebu telefónov. Nancy sa snaží o prvé sexuálne pokusy. Prevedenie: Opäť z toho až smrdia 80. roky a nostalgia. Atmosféra bohužiaľ nie je nijak epicky vystavaná a až posledných 5 minút núti diváka si zapnúť ďalšiu časť. Ale aj napriek tomu je to lepšie ako pilot. Pocity: Snažím sa empaticky sa vcítiť aspoň do nijakej postavičky v deji ale zatiaľ sa mi to nedarí. Zatiaľ sa mi najviac pozdáva Hooper. 60% ()

Kapitola třetí: Šťastné a veselé (2016) (S01E03) 

Príbeh: Odvíjame sa hneď v niekoľkých rovinách. Chlapci za pomoci divného divčatka hľadajú Willa. Nancy hľadá Barb. Joyce komunikuje s Willom. Hooper v prípadoch stále niečo nehrá. Prevedenie: Konečne sa atmosféra detskej scifi komédie mení na temnú scifi drámu. A vo veľa ohľadoch to sérií prospieva aspoň teda v mojich očiach. Pocity: Neustále sa motáme okolo horúcej kaše a niečo vo je zvedavé kam sa bude príbeh odvíjať a niečo vo mne je zas znudené a hovorí mi aby som to už vypol. Zatiaľ pokračujem dúfam že to nebude mega debilné rozuzlenie lebo inak sa sklamem veľmi v tunajšom hodnotení seriálov. 60% ()

Kapitola čtvrtá: Tělo (2016) (S01E04) 

Príbeh: Joyce stále pátra po Willovi a stále viac jej z toho hrabe. Nancy a Jonathan to konečne začnú spolu ťahať a Hooper je na stope vládnemu sprisahaniu. Ell si konečne získava dôveru partie. Prevedenie: Atmosféra je konečne taká akú som ju od začiatku čakal. Hudba k tomu dokonalo sedí. Konečne ma seriál priklincoval do sedadla a chápem celkom hodnotenie.... doteraz som bol mierne skeptický. Pocity: Zatiaľ sa jedná o najlepšiu časť série. Len aby to nebola výnimka potvrdzujúca pravidlo. 90% ()

Kapitola pátá: Blecha a akrobat (2016) (S01E05) 

Príbeh: Hopper berie spravodlivosť do vlastných rúk. Chalani si konečne uvedomili že sa Will nachádza v inej dimenzií a snažia sa do nej nájsť vchod. Ell to má s prekonaním vlastných démonov čoraz ťažšie. Prevedenie: Laboratórium už ani nie je taký atmosférický ťahák ako druhá dimenzia plná démonov. Plagát "The Thing" na ste v pivnici mega oceňujem. Pocity: Nostalgia sa mieša s napätím, čo viac si seriálový fanúšik môže želať. Ešte možno trocha potlačiť na pílu a bude to moja osobná Guilty Pleasure. 91% ()

Kapitola šestá: Příšera (2016) (S01E06) 

Príbeh: Nancy sa dostáva do druhej dimenzie. Hopper spája svoje sily s Joyce aby odhalili vládne sprisahanie. Ell konečne ukáže čo v nej je. Prevedenie: Konečne začínam fandiť hlavným hrdinom. Doteraz mi boli celkom ukradnutí a najviac ma zaujímala Hooperova dejová linka, ale touto časťou sa mi začína pozdávať aj hlavná štvorka nesympatických výrastkov. Pocity: Atmosféra sa dá krájať. Ellyn príbeh ponúka dosť emočne gradované finále a pekne postupne ukazuje s akými vnútornými démonmi musí chúďa bojovať. 93% ()

Kapitola sedmá: Vana (2016) (S01E07) 

Príbeh: Všetci zasvätený do záhady okolo zmiznutých detí začínajú pomaly ale iste ťahať za jeden povraz. Prevedenie: Chalani sa konečne uzmieria a vracia to príbehu iskru. Ell sa snaží pomáhať kde iba môže až na pokraj vlastných síl. Páčilo sa mi hlavne prepojenie všetkých dejových liniek. Už nám iba zostáva nájsť a zabiť Demogorgona. Pocity: Som spokojný s tým, že sa všetci spoja proti či už druhej dimenzií alebo proti tajnému labáku. Aj napriek tomu že je to predvídateľné, páčilo sa mi to. 90% ()

Kapitola osmá: Vzhůru nohama (2016) (S01E08) 

Príbeh: Boj v našej aj druhej dimenzií. Spojenie všetkých. Prevedenie: Sila ako sa za 55 minút dá tak vybičovať atmosfér a dotiahnuť a uceliť príbeh aby dal tú dobrú finálnu emóciu. Všetko čo si predstavujem pod pojmom finále série som dostal. Pocity: Boj hneď na niekoľkých frontoch bol zaujímavý a napínavý. Celkom ma pobavilo ako sa po tom všetkom, čo sa v mestečku stalo dokázali jeho obyvatelia tak jednoducho vrátiť k svojim predchádzajúcim životom. Aj keď sú tu zadné vrátka ako predzvesť dobrej druhej série. No uvidíme. 98% ()

Kapitola první: Šílená Max (2017) (S02E01) 

Príbeh: Život v meste sa vracia do zabehnutých koľají. Do školy prichádza nové dievča, ktoré našej partii výrastkov okamžite padne do oka. Vyše niekto atakuje najlepšie skóre na arkádových automatoch a na poliach záhadne hnije zelenina. Jednoducho problémy malomesta. Prevedenie: Vraciame sa do nostalgických 80. rokov, na čo nás upozorňuje hudba aj móda. Rovnako sa vraciame aj k našim výrastkom, ktorým ani pribúdajúci čas nepridal na sympatiách. (No vážne toho Mika by som udrel). Joyce má nového nabijaka a Will bojuje so svojimi vnútornými démonmi. Pocity: Opäť pomalý rozjazd. Nič čo by priklincovalo do stoličky. Našťastie sa vyhýbame znovupoznávaniu hlavných hrdinov tak pevne verím že to už bude iba odsýpať. 55% ()

Kapitola druhá: Koledu, ty exote (2017) (S02E02) 

Príbeh: Dozvedáme sa kam sa podela "Trinástka". Will zisťuje, že démoni, ktorý ho zužujú nie sú iba v jeho hlave. Nancy zas rozbieha milostný trojuholník a robí zo seriálu telenovelu. Prevedenie: Čo sa týka Willa je to ťažná dejová linka tejto série, všetko ostatné okolo je iba vata. Buď vata o zneužívanom dieťati (Eleven). Alebo o pubertálnych radovánkach. (Nancy)Pocity:Zatiaľ je to strašne priemerné a má to slabý ťah na bránu. na druhej strane je táto časť potrebná aby sme sa dozvedeli čo sa stalo s Eleven. Zrejme bude pre príbeh ešte dôležitá. Nedal som dve hviezdy iba kvôli krotiteľom duchov. 52% ()

Kapitola třetí: Pulec (2017) (S02E03) 

Príbeh: Eleven stráca trpezlivosť a rozhodne sa navštíviť starú partu. Dustin sa rozhodne vychovať si Demogordona a Will sa rozhodne bojovať so svojimi démonmi ale tí ho pohltia lebo je to iba slaboduchá atrapa človeka. Prevedenie: To s tým vygrcaným Demogordonom bola rana do čierneho. Pridalo to seriálu tempo a nabral úplne iný rozmer. K tomu vzdor na chate. Super! začína sa to podobať na najlepšie diely prvej série. Pocity: Neskrývam nadšenie nad týmto dielom ale osobne si myslím, že sa z toho dalo vykresať viac. 70% ()

Kapitola čtvrtá: Mudrc Will (2017) (S02E04) 

Príbeh: Dustinove domáce zvieratko rastie. Eleven odhaľuje pravdu o svojej minulosti. Hooper konečne pochopil tajomstvo zhnitej zeleniny. Joyce sa snaží pomôcť posadnutému synovi. Prevedenie: Najviac sa mi opäť páči tajomné laboratórium. Samozrejme že myšlienka odhalenia s ktorou prišla Nancy je maximálne detská a naivná ale aj tak sa mi tá dejová linka páči. Pocity: začíname naberať na obrátkach a ak si tvorcovia zachovali zvyky z prvej série, potom tak skoro nezabrzdíme. 75% ()

Kapitola pátá: Dig Dug (2017) (S02E05) 

Príbeh: Nancy a Jonathan na to konečne skočia. Misia je jasná. Nájsť Hoopera! Prevedenie: Tie tunely pod celým mestom sú mega. Celá tá logika s tieňovou príšerou sa mi moc nepáči ale je to aspoň aké také tajomno. Pocity: Bob, ktorý mi pripadal ako úplný ťulpas sa mi začína celkom páčiť. Jedenástkyna kampaň, za nájdením matky je dosť silená a celkom sa mi nehodí do konceptu ale asi to tam musí byť aby sa neskôr mohlo niečo odokryť. 76% ()

Kapitola šestá: Špeh (2017) (S02E06) 

Príbeh: Hooper sa detoxikuje. Will opäť bojuje s vnútornými démonmi a El spoznáva tajomstvo svojho detstva. Prevedenie: Priateľstvo medzi Steavom a Dustinom je veľkým prekvapením. Max sa začleňuje do party. Lov na DemoDogy nemá chybu. Pocity: Konečne začína príbeh gradovať. Opäť najsilnejšia vec tohto seriálu, kedy sa nám všetky dejové linky navzájom prepojujú natoľko až splynú v jednom epickom finále. Dúfam že sa nemýlim. 90% ()

Kapitola sedmá: Ztracená sestra (2017) (S02E07) 

Príbeh: El zisťuje, že nie je na svete sama. Prevedenie: Partička miestnych vyvrheľov nijako neohúri. Zvláštne schopnosti už sú o niečom inom. Sestru mohla hrať trocha sympatickejšia herečka. Pocity: Nechápe! Príbeh maximálne graduje a všetci sú vo vytržení a oni zrazu dajú takýto sequel, ktorý nemá nijaký význam pre príbeh. Ale to nie je to najhoršie ale stráca sa aj nostalgická atmosféra a poberáme sa komerčným smerom modernej scifi. Jednoducho nechápem význam vzniku tejto časti. 32% ()

Kapitola osmá: Ovladač mysli (2017) (S02E08) 

Príbeh: Zo zeme sa vinú Demodogy a laboratórium je pod útokom. Kolektív spoznáva nového hrdinu. Prevedenie: Atmosféra laboratória je úžasná. Prevedenie nepriateľov stojí naozaj za to a tieňová príšera má určite ešte nijaké karty v rukáve. . Pocity: Tento diel som si vyslovene užil, konečne sa nostalgia miešala s napätím a atmosféra sa dala krájať. Toto je to, na čo som v podstate musel čakať sedem častí. 97% ()

Kapitola devátá: Brána (2017) (S02E09) 

Príbeh: Will sa oddáva kúzlu exorcizmu. El je rozhodnutá zatvoriť portál za každú cenu. A chalani sa zas snažia prísť o život. Prevedenie: To vyháňanie nagrcanej tieňovej príšery z Willa nemalo chybu. Nástup El na scénu tiež famózny a celkovo sa na to teraz veľmi dobre pozerá. Pocity: Neviem či sa nebudem opakovať ale takto nijako si predstavujem zavŕšenie seriálovej série. Malo to všetko a priklincovalo to diváka do sedačky. Jednoducho super. 98% ()

Kapitola první: Suzie, slyšíš mě? (2019) (S03E01) 

Príbeh: Dustin má nové dievča. Mike aj Lucas prežívajú letnú lásku. Bill je zatiahnutý na podivné miesto kde sa mu stanú čudné veci... Prevedenie: Letná láska, kúpaliská a nadupané autá sprevádzané hudbou 90s. Čo viac si želať. Pocity: Tak ako som hovoril o ukončení druhej série, tak hovorím aj o pilote série tretej. takto by sa to malo robiť. Nalákať a ku koncu explodovať do atmosférickej bomby. Veľmi dobré. Pevne verím že si tento raz séria udrží nastavenú latku. 92% ()

Kapitola druhá: Krysy z obchoďáku (2019) (S03E02) 

Príbeh: Billy má halucinácie. Nancy a Jonathan sú na stope potkanov. Dustin odhaľuje Ruské spiknutie. Hooper je odmietnutý. Trinástka začína naplno žiť svoj teenegedream. Prevedenie: V podstate sme sa nič moc nového nedozvedeli a nebyť tam scénky s nakupovaním asi by som išiel s hodnotením ešte nižšie. Scény s podkaňou príšerou zatiaľ tiež celkom tešia. Pocity: Ako sme sa dobre rozbehli tak teraz zas stagnujeme. Časti sa hrajú na teenege filmy z 90. rokov a tajomno je iba na pozadí. Mám rád časti kde sa niečo deje. Tieto, ktoré iba umelo posúvajú príbeh a majú navodiť pocit gradácie by si tvorcovia kľudne mohli odpustiť. 45% ()

Kapitola třetí: Případ zmizelé plavčice (2019) (S03E03) 

Príbeh: Atmosféra začína hustnúť. El a Max sa snažia nájsť Billyho a dúfajú, že nemá prsty v zmiznutí plavčíčky. Hooper a Joyce sa vracajú do laboratórií aby odhalili záhadu magnetov. Prevedenie: S príbehom to ide ako na hojdačke. Akoby každú časť tvoril iný produkčný team. Najprv sú časti plytké a bez nápadu a potom dostanete takúto atmosférickú a príbehovo vygradovanú jednohubku od ktorej sa nedá odtrhnúť. Jednoducho to nechápem. Prečo si seriál nevie držať štandard. Pocity: Napravená reputácia z predchádzajúcej časti. Vynikajúci diel. Tá atmosféra z laboratória, alebo to počasie vonku. Úžasné. 98% ()

Súvisiace novinky

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (viac)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (viac)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (viac)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (viac)

Reklama

Reklama