Reklama

Reklama

Škandál

  • Česko Skandál v OSN (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Michael Sullivan (Theo James) je syn diplomata amerického ministerstva zahraničia, ktorý zomrel, keď bol Michael mladý. Michael opúšťa lukratívne zamestnanie vo veľkej banke a na jeseň 2002 nastupuje na svoje vysnívané miesto diplomata v OSN. Pridelia mu miesto asistenta generálneho tajomníka Costu „Pashu“ Passarisa , vedúceho programu „Ropa za potraviny“, ktorý vznikol v roku 1995 s cieľom pomôcť občanom Iraku tak, aby výnosy z predaja ropy obišli účty Saddáma Husajna a nemohli podporovať jeho režim. Na prvej návšteve Bagdadu vedúca tunajšej diplomatickej misie OSN Christina Dupreová (Jacqueline Bissetová) objasní Pashovi, že je znepokojená korupciou v programe, a plánuje zverejniť správu, v ktorej vyjadrí svoje obavy. Vtedy po prvý raz Michael počuje o tomto probléme, ktorý ho zamestná celé ďalšie obdobie. Postupne odhaľuje závažný korupčný škandál, pri ktorom sa vďaka špinavým peniazom a úplatkom presmerovali finančné prostriedky na nákup potravín vo výške 20 miliárd dolárov a poslali ich do rúk rôznych spoločností, bánk, úradníkov rôznych vlád aj samotných predstaviteľov OSN, pravdepodobne vrátane Pashu, aby napokon finančné prostriedky vo výške 1 miliardy dolárov skončili priamo na Husajnových účtoch. Michael sa zamiluje do Nashim Hussaniovej (Belcim Bilginová), pracovníčky OSN v Bagdade, ktorá Michaelovi odhaľuje aspekty korupcie, zatiaľ čo ona skryto pracuje na presadzovaní záujmov svojho národa Kurdov na severe Iraku. Pasha sa snaží zasvätiť Michaela do reality diplomacie vo svete plnom korupcie. Zdôrazňuje, že 60 miliárd dolárov umožňuje nákup potravín a liekov pre obyvateľov Iraku. V Michaelovom okolí začínajú zomierať ľudia, zavraždia Nashim aj diplomatku Dupreovú. Korupcia pokračuje aj po oficiálnom ukončení programu v roku 2003. Po vojenskej invázii do Iraku skľúčený Michal zhromaždí všetky svoje dôkazy a odnesie ich do redakcie Wall Street Journal. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (23)

tom.nosek 

všetky recenzie používateľa

Solidní námět, fajn herecké výkony (hlavně Kingsley a Markinson), ale ultra těžkopádné a klišoidní zpracování. Na to, že má film jenom 108 minut, působí, že má minimálně 2,5 hodiny. Navíc, pokud je tam nějaká akce, je zpracována přesně tak, jako ve stovce filmů předtím. Spíš než thriller bych to nazval pomalé politické drama. ()

chelseaman22 

všetky recenzie používateľa

Film působí jako sériový vrah Andrew Cunanan, který mimo jiné odpravil Gianni Versaceho v jeho domě v Miami. Andrew Cunanan byl chlubil, který lhal, o čem mohl a kde mohl, aby si udělal vizitku někoho, koho si chcete vzít na gay večírek do Azucar NightClub. Ve skutečnosti to byl lhář, který neměl PhD., nedělal kulisy pro Titanic v Mexiku a jeho otec neměl ananasové plantáže kam, až oko dohlédne v Manile. A přesně takový je Backstabbing for Beginners. 38 % Celosvětový příjem k 10. 4. 2019: $343,773, což je 0,04 násobek rozpočtu ()

Reklama

janesX 

všetky recenzie používateľa

Dávam tri a pol (len tak tak), ale len preto, že je to skutočná a dôležitá udalosť. A tak len dúfam, že ma nikto neodrbáva a že je tento škandál natočený verne podľa skutočnosti (trebárs, že ten atentát pred koncom sa skutočne stal). Škandál takýchto rozmerov by si fakt zaslúžil lepšie spracovanie a možno od niekoho známejšieho (aby všetci videli), na druhej strane, môžem byť rád, že je na svete aspoň to. ()

verbal 

všetky recenzie používateľa

Že je Organizace Svinských Nenažranců podobně jako Evropská Prasofarma jen nekontrolovatelnou bezzubou bezednou dírou na prachy daňových poplatníků členských států a důchodovým Karibikem zkrachovalých impotentních politických mrtvol, potřebnou a užitečnou asi jako tretry kvadruplegikům, to je historicky všeobecně prokázaný fuckt. A je moc milé, když někdo to světospásné a tolik nezbytné pomáhání si zkorumpovaných zmrdů k bezstarostným penzijním fondům pod záštitou humanitární pomoci hezky naprudko proflákne a někdo další zdatně zvizualizuje. Ghándí po dlouhé době dostal opět šanci přesvědčivě hladovět a i ten prkenný slizák z Impotence nebyl v roli prkenného slizáka a v podstatě spolukorupčníka, který později radši alibisticky cuknul a žvanil, Míši Soussana, až tolik rakovinotvorný. ()

pakobylka 

všetky recenzie používateľa

----- "Ty a já, chlapče, můžeme zachránit svět. I tu tvou holku. Věř mi." ----- Přejaté z reálu - ovšem celá ta záležitost je zmapovaná i zdramatizovaná velice solidně, takže si přímo říká o 4* P.S.: 1) ----- "To, čemu říkáte korupce, jsou nemoci růstu demokracie." ----- ; 2) ----- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- To máte tak ... získáte vysněnou práci a berete ji jako POSLÁNÍ - tudíž chcete když ne přímo zachránit, tak alespoň změnit svět ... abyste ve finále zjistili, že jste plnili úlohu užitečného idiota. Jenom mám vážné obavy, že na odvěkém principu "ty mně, já tobě" funguje celý náš svět ... po všechna staletí, která jsou spjata s lidskou civilizací - a jen málokdy se najde někdo TAK zásadový a TAK statečný, aby vynesl některou z kauz na světlo boží. ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (1)

  • Vo filme si mal zahrať aj herec Josh Hutcherson, no svoju účasť vo filme z bezpečnostných dôvodov odmietol. Natáčalo sa v Maroku a Jordánsku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama