Reklama

Reklama

Harry Potter a Ohnivá čaša

  • Česko Harry Potter a Ohnivý pohár (viac)
Trailer 2
Veľká Británia / USA, 2005, 157 min

Harryho Pottera (Daniel Radcliffe) už istý čas prenasledujú nočné mory, vďaka ktorým ho jeho jazva bolí viac ako inokedy. Pred znepokojivými snami sa pokúša uniknúť tak, že so svojimi priateľmi Ronom Weasleym (Rupert Grint) a Hermionou Grangerovou (Emma Watson) navštívi majstrovstvá sveta v metlobale. Oblohu nad skandujúcimi fanúšikmi však rozžiari Temné znamenie - zlovestný úkaz, ktorý je akýmsi podpisom Lorda Voldemorta (Ralph Fiennes). Vyčarovali ho Smrťožrúti - jeho prívrženci -, ktorí sa vyhýbajú verejnosti už od Voldemortovho zmiznutia pred trinástimi rokmi. Vtedy zavraždil Harryho rodičov... Harry túži po návrate za bezpečné steny školy v Rokforte, kde ho môže ochrániť profesor Dumbledore (Michael Gambon). Teraz bude ale všetko trošku inak. Dumbledore totiž oznamuje, že Rokfortská stredná škola čarodejnícka bude práve tento rok organizovať prestížny Trojčarodejnícky turnaj - jednu z najpozoruhodnejších a najriskantnejších súťaží čarodejníckeho sveta! Každá z troch najväčších a najvychýrenejších čarodejníckych škôl si vyberie jedného šampióna, ktorý bude plniť nebezpečné úlohy a bude sa snažiť získať cenný Trojčarodejnícky pohár. Študenti Rokfortu užasnuto sledujú, ako do Veľkej siene prichádzajú pôvabné dievčatá z Beauxbatonskej akadémie a mocní chlapci zo školy v Durmstrangu - a bez dychu čakajú na výber svojich šampiónov... (TV Markíza)

(viac)

Hrajú

Súvisiace novinky

Kdo si zahraje Batmana?

Kdo si zahraje Batmana?

17.05.2019

Aktualizováno: Novým Batmanem se stal Robert Pattinson. The Batman režiséra Matta Reevese patří mezi nejočekávanější komiksové projekty příštích let, není tedy divu, že kolem obsazení nového… (viac)

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (viac)

Film Music Prague 2014

Film Music Prague 2014

20.07.2014

Americký skladatel Elliot Goldenthal, který je držitelem Oscara® za hudbu k filmu Frida, a britský skladatel Patrick Doyle, jež je autorem hudby k velkofilmům jako Thor, Harry Potter a Ohnivý pohár… (viac)

Reklama

Reklama