Reklama

Reklama

Stanko

  • Česko Stanko (festivalový názov) (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Stanko roky prežíva na talianskych farmách. Klamstvá a nedodržané sľuby ho však dohnali do situácie, keď mu už nikto nechce požičať peniaze. Od bývalého chlebodarcu Paola dostane poslednú šancu. Previezť dievča zo Slovenska do Talianska. Stanko netuší a neskôr radšej ani nechce vedieť, ako dievča dopadne. Musí splniť úlohu. Je pevne rozhodnutý aspoň raz v živote spraviť niečo poriadne. Cesta sa mu však nečakane skomplikuje. S dievčaťom, ktoré mu malo len poslúžiť ako prostriedok ku šťastiu, sa spriatelí.
Príbeh zo súčasnosti v žánri tragikomickej roadmovie inšpirovaný životom reálnych ludí. Príbeh sa témou dotýka obchodu s dievčatami, no rozpráva v prvom rade o priateľstve, o univerzálnom pute medzi dvoma ľuďmi z okraja spoločnosti. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (14)

Indy 

všetky recenzie používateľa

Môže byť ... buďme radi za každý rýdzo slovenský film, ktorý nie je úplne blbý, a tento nie je. Je to celkom fajn road movie s dvomi neopozeranými tvárami, ktorý je zručne natočený (jemne roztrasená kamera, dobrý strih a pár pekných záberov krajiny) a aj ten otvorený záver celkom funguje. Navyše obe hlavné postavy outsiderov sú vlastne celkom sympatické ... Nedávna Agáva mala určite neporovnateľne vyšší rozpočet a známych hercov, ale "Stanko" je určite lepší a zaujímavejší film. 6/10 ()

rescu 

všetky recenzie používateľa

Keď sa film podarí, je to paráda! Režisérovi sa podaril nakrútiť ľahko plynúci film o vážnych veciach, a to je už výkon! Bez známky pátosu sa pred nami odvíja tragický príbeh obchodovania s bielym mäsom. Ivana Kanalošová by si zaslúžila ocenenie za svoj civilný výkon, ktorý presne vystihol charakter postavy. Angažovanie nehercov sa môže aj nevyplatiť, ale v tomto prípade to bol šťastný krok. Najviac oceňujem brilantný spôsob rozprávania príbehu, nič tu neruší, obrazy sa striedajú tak, akoby iná možnosť ani nemohla byť. ()

Reklama

marhoul 

všetky recenzie používateľa

Malý velký slovenský filmeček, který mě pohladil po duši. Sháněla jsem ho delší dobu, ale vyplatilo se. Úsměvné, fajné, stejně jako práce Peťa Kočana, který se svým divadélkem dokáže potěšit malého i dospělého diváka. Talent, osobnost, kreativita, vše se zúročilo v milé road movie, která by nemusela zapadnout. Palec nahoru této tvorbě. A přála bych se víc. ()

honajz2 

všetky recenzie používateľa

Je to sympatický pokus o road movie, jaké se u nás ani na Slovensku moc netočí. Chvílemi to připomíná i Wednerse, hlavně teda skvělou kamerou. Zpočátku se mi to docela líbilo, ale s postupem času to ztrácí dech, není tu žádný cit pro tempo a tak většina scén působí zbytečně dlouze - a taky že je. Snaží se to být poetické, ale spíš to nudí. Přitom špatně se to nevyvíjí, o hlavní dvojici něco víme, ale i tak se na charakterech dalo ještě zapracovat. Hlavně teda netuším, jestli je Paolo pasák, obchodník s bílým masem nebo tu holku chce na něco úplně jiného. V obsahu se to sice píše, ale z filmu to nevyplývá a i když už jsem si myslel, že mám jasno, ta závěrečná scéna ve mě vyvolala další otázky. Chemie mezi hlavní dvojicí taky podle mě moc nefungovala a Stankovo chování jsem místy moc nechápal, hlavně teda ve finále. Jako je na tom filmu vidět snaha a i nějaký um, ale chtělo na tom ještě dost zapracovat. Nicméně pro ty, kteří hledají v naší a slovenské kinematografii něco jiného a neokoukaného, to určitě za zhlédnutí stojí. Vlastně mě i mrzí, že Stanko tolik zapadl. Sice to není žádné veledílo, ale na debut to ujde a hlavně se ten film dost dlouhou dobu nedal nikde sehnat, takže se obávám, že to ani televize nikdy neodvysílala... Slabé 3* ()

rudess 

všetky recenzie používateľa

kupodivu vcelku príjemný film. je slovenský a možno sa o ňom konečne baviť (takmer s nadšením). miestami škrípe a chýba mu trocha logiky, ale to v ňom nie je podstatné a je treba sa od toho tak trocha oslobodiť. na oplátku vám film ponúkne rovnakú slobodu, akou oplývajú hrdinovia a príbeh samotný. má mnoho vtipných momentov, skvelú kameru, podmanivú hudbu a voľba Petra Kočana bola výborná. ()

Galéria (165)

Zaujímavosti (16)

  • Slovenská časť sa nakrúcala v Rimavskej Sobote, Poltári, Lučenci, Hnúšti a v okolí týchto miest. (Zdroj: filmstanko.sk)
  • Vo filme sa hovorí po slovensky, po taliansky, po francúzsky a po anglicky. (Zdroj: filmstanko.sk)
  • Asistentka pre nakrúcanie v Taliansku vedela len po anglicky a po taliansky. Keďže Taliani zväčša komunikovali len v taliančine, celá komunikácia pri nakrúcaní prebiehala zo slovenčiny cez angličtinu do taliančiny a naspäť. (Zdroj: filmstanko.sk)

Súvisiace novinky

Nelítejte za filmem, zůstaňte v Praze!

Nelítejte za filmem, zůstaňte v Praze!

23.10.2016

3 kinosály, 4 země, 5 workshopů, 5 dní, 18 hostů, 40 filmů. MFF 3Kino – Praha 2016 proběhne ve dnech 2. až 6. listopadu ve dvou sálech kina Atlas, ale nově i v kině Evald. Festival se i letos… (viac)

Reklama

Reklama