Reklama

Reklama

Fauda

(seriál)
všetky plagáty
Trailer
Izrael, (2015–2022), 32 h 52 min (Minutáž: 32–53 min)

Hrajú:

Lior Raz, Tsahi Halevi, Samer Bisharat, Neta Garty, Yaara Benben, Doraid Liddawi, Laëtitia Eïdo, Johnny Arbid, Salim Daw, Tomer Capone, Yaakov Zada Daniel (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(48)

Vrchní izraelský agent se vrací z důchodu, aby dopadl palestinského bojovníka, kterého považoval za mrtvého. Uvede tak do pohybu řetězec chaotických událostí. (Netflix)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (21)

Season 1 (2015) (S01) 

Pozerajuc to az teraz v 2021-om, kedy som uz mnohe z teroristickej temy videl sfilmovane ma toto izraelske spracovanie nechalo chladnym. Postupy mnohokrat videne a zucastnene postavy sa sem-tam, avsak vo fazach, kedy na tom zalezi, chovaju dost nepatricne a nelogicky. O niektorych scenaristickych premetoch ani nehovorim. Takto nejak by vyzerala aj americka tuctovka s rozpoctom ako v CSI. Slabsi priemer. Na dlhe zimne vecery mozno, ale inak neodporucam. Pozitivne prekvapenia sa nekonali. ()

Episode 1 (2015) (S01E01) 

Zda sa, ze vyhrada o nepusteni do akcie chlapa, co bol jeden a pol roka tatinom venujucim sa pestovaniu vinnej revy, bola namieste. Od tohto okamihu mi bolo jasne, ako to asi dopadne. Plus to, ze sme sli na svatbu..tato linia bola tiez pouzita i vo vybornom Homeland. Uvidim, ci to cele skuknem len tak, z rychlika, alebo sa to to zlepsi a obcas i prekvapi. Zatial obycajny priemer. Citim tam i "zub casu", ked sa pozeram na scenar takto spatne popri uz videnom mnozstve zanrovo podobnych serialov. ()

Episode 4 (2015) (S01E04) 

Velmi lacny trik, ktory sme mali prehliadnut...to akoze neprehliadnete "inkriminovanu miestnost"?! Ok, je jasne, ze Abu bude temou minimalne do konca serie. ()

Season 2 (2017) (S02) 

Odsypa to rychlejsie ako prva seria, avsak opat ma moc neprekvapili, okrem velmi vydareneho, tusim 9-teho dielu, ktoremu sa mali snazit priblizit. Izraelska jednotka je obcas az prilis podobna tym testosteronovym americkym. I tak nadpriemer. 65% ()

Episode 4 (2018) (S02E04) 

Ze za tym nie je len osobna pomsta, ale i zrejme dalsi plan so syrskou stranou je vitany twist. Doteraz to totiz bolo az prilis priehladne a skratkovite. 70% ()

Episode 9 (2018) (S02E09) 

Najlepsi diel serie. Drsny, napinavy a ...fatalny. ()

Season 3 (2019) (S03) 

Velmi vydarena seria. Rozhodne scenar viac drzi pokope a hoci obcas tvorcovia popustili uzdu fantazii, zvlast v poslednych epizodach, stale je to zabavne, odsypa. Dva diely potom urcite svojou atmosferou a napatim su na plny pocet. Tri serie som zhltol prakticky za tyzden, hoci tie prve dve boli len priemerne. A preto citim, ze treba zmenu. :) Odporucam. ()

Episode 1 (2019) (S03E01) 

Slusne. Tento scenar narusenia dohod o primeri, ci o spolupraci sa uz mnohokrat pochybne organizacie, ci rovno teroristi pokusali prekazit a sabotovat. Skoro dokument. ()

Episode 2 (2020) (S03E02) 

Moje dojmy po druhej epizode su rozhodne lepsie, ako pri predoslych seriach. Je to citit na scenari a kvalite oboch. Snad si to udrzi putavost a aku-taku logiku. Spokojnost. Kto teraz prevezme "zezlo", zeby opat historia a povodne "nevinni" pozdvihnu zbran s "krvavymi ocami"? ()

Episode 6 (2020) (S03E06) 

Opat velmi vydareny, "rozbehovy diel" pred velkou akciou s trochu ludskejsou tvarou, s rodinkou a miminom. Spokojnost. ()

Episode 7 (2020) (S03E07) 

Napinavy a akcne premakany zaver. Atmosfera za nepriatelskou liniou s nervami nasponovanymi je fakt realna. Divak je na ihlach takisto. Zatial najlepsi diel serie. ()

Episode 10 (2020) (S03E10) 

Az prilis Ramb-style na moj vkus. Ale zabavnost a akcnost sa tomu upriet neda. Nieco podobne, ako ked vidite najnovsie americke filmy, kde Delta, ci "zabiaci" kamsi nabehnu a su ako naspeedovany. S tym rozdielom, ze tam aj vidite s kolkymi gulkami v tele este funguju. ()

Season 4 (2022) (S04) 

Divacky asi najslabsia seria doteraz, napriek uvodnym slusnym epizodam. Mnoho zvratov a postupov sme videli v predoslych troch seriach, ale naviac sa tu este kopia nelogickosti a ano, aj odflaknuty scenar. Choreografia akcnych scen tiez velmi kolise, ta uplne zaverecna je uplny chaos, kym ta "panelakova" je naopak velmi slusna. Kazdopadne sa vsak tomuto serialu dari zobrazovat mnohe zucastnene strany konflitku "farebne" a nie "ciernobielo" - plocho. Zial ako celok iba priemer. 50% ()

Episode 1 (2022) (S04E01) 

Otvarak, klasicky "Fauda-Standard". Mierny nadpriemer. Polemizovat by sa dalo nad silovymi pravomocami izraelcov v Belgicku, ze? :) ()

Episode 2 (2022) (S04E02) 

Po tazkopadnejsom otvaraku sa konecne sliaplo na plyn. A kedze to "zabudli" v prevej epizode, aspon trosku uviedli do obrazu i medzinarodne pravomoci, hoci v ramci EU mi takyto typ operacii pride mozny ozaj len na urovni Mosadu, FBI, ci inych s najvyssim moznym utajenim, ci naopak velmi uzkou spolupracou. Samozrejme u nas, by nasa slavna SIS, zrejme ani len netusila, ak by tu niekto operoval, kedze vieme ako sa stavia k otvorenej dezinfovojne agentov na ruskej ambasade. Netusim, ako "bojuje" s touto hrozbou, ci je to len oznam ceruzkou na A4-ke predsedovi parlamentu a dalsim opravnenym ustavnym cinitelom a tym to nu hasne. ()

Episode 3 (2022) (S04E03) 

Slusna diverzna akcia na sidlisku, akurat som moc nepobral, ze tak opatrni zmrdici by nikoho nemali vo vnutri, ako to zvyknu drogove gangy v USA, ci Francuzsku, a tiez, ze by vsetci opustili svoj post. Nuz ale, asi to boli kamarati, co chodia spolu aj do virivky. :) Prestrelka uz bola uveritelna viac. Ked si predstavim, ze by som pocul strelbu u nas, zrejme by som bol pekne vo vnutri zalezeny s telefonom na uchu barikadujuc svoj last stand. :) No joke. ()

Episode 5 (2022) (S04E05) 

Zaujimava epizoda, zial az po spackany a predvidatelny zaver, ktory mi to uprimne skazil. Fauda nezvykla mat take okate preslapy. ()

Episode 6 (2022) (S04E06) 

Zacina to na mna obcas posobit az amatersky, ani nie tak scenarom ako prevedenim. ()

Episode 7 (2022) (S04E07) 

Recyklacia uz x-krat videneho. I v tejto serii. ()

Episode 8 (2022) (S04E08) 

Opat, predvidatelny zaver, vsetci sme to tusili a naviac sa objavuje stale viac logickych premetov, len preto, aby sa pribeh nejako vetvil, i ked to nedava zmysel. Skoda. ()

Reklama

Reklama