Reklama

Reklama

Šovinistické prasa proti feministke s chlpatýma nohami - taká neodolateľná ponuka sa nedá odmietnuť. Začiatkom 70. rokov je sexuálna revolúcia v plnom prúde, v tomto prípade dochádza medzi mužmi a ženami ku vzácnemu a obojstranne príjemnému súzneniu a zhode. Avšak spoločenská rovnoprávnosť žije často len v predstavách žien. A tenis nie je výnimkou, skôr žiarivým príkladom. Bobby Riggs je stelesnený testosterón, predstavuje všetko mužské, proti čomu akejkoľvek ženské hnutie vždy bojovalo, bojuje a bojovať bude. Bývalý tenisový šampión, gambler, flákač a veľkohubý šoumen je známy vetou: "Žena patrí do spálne a do kuchyne. Presne v tomto poradí.". Billie Jean King je moderná žena, ktorá akoby do príbehu spadla z dvadsiateho prvého storočia. V tom, čo robí, je výnimočná, angažuje sa, presadzuje lepšie podmienky v ženskom tenise, rieši milostné vzťahy s mužmi i ženami. Dva póly, ktoré sa odpudzujú, až sa nakoniec pritiahnu. Bobby totiž v tenisovej exhibícii poráža ženskú svetovú dvojku a zápas je posmešne nazývaný "Masaker na Deň matiek". To je moment, kedy Billie Jean King zdvihne hodenú rukavicu a rozhodne sa nakopať mu zadok. V následnej monštruóznej šou už nejde len o tenis, ten je len zásterkou. Rozohrá sa zábavná bitka medzi mužským a ženským svetom, ktorá síce nemôže vyhrať na veky vedený stret... ale každý podarený kopanec do gulí sa počíta. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (145)

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

sympatické retro,kterému ale k velikosti podobně laděných sportovních filmů něco chybí.Carell (ta podoba s pravým Riggsem je úžasná),stejně jako Emma Stone si svoje odehrají,ale filmu by určitě pomohlo zkrácení o minimálně 20 minut.Takhle filmem divák jen propluje a i když se zaměřuje na takovou osobnost jakou bezpochyby Billie Jean King je,za chvíli nebude vědět že něco podobného viděl...60% ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Když teď oficiálně je Bobby Riggs ženská světová jednička, každá z dam, co mě touží připravit o korunu, dobře ví, kde mě najde." Samozvané šovinistické prase Bobby Riggs mě strašně bavilo. Nešlo jen o jeho sexistické hlášky, troufalé sázky či zvířata na kurtu, ale i o tenis. Ta lehkost pohybu a hra s přehledem byla prostě fascinující. I já bych si na něj vsadil a prohrál bych. Spíše tedy kvůli sázkařské mafii než výkonu Billie Jean Kingové, ale o tom tento snímek není. Ten je o rovných příležitostech, lesbické lásce, genderové vyváženosti a podobných fujtajblech, které se mi to pokusily zhnusit, ale já jsem se nedal. Tenis mám prostě rád, namyšlené parchanty taky a navíc oceňuju skutečnost, že se tvůrci nepokusili zeškaredit Emmu Stone až na úroveň skutečné Billie Jean Kingové. ()

Reklama

venison 

všetky recenzie používateľa

Velké téma, ale vlažné zpracování.. Tak bych asi ve zkratce shrnula sportovní životopisné drama "Souboj pohlaví".. Čekala jsem větší dynamiku a důraz ne téma, film je spíše vleklý, průměrný a rozmělněný.. Nevím, kterou dějovou linii sledovat dříve.. Zadluženého šovinistu Riggse, coming out Billie Jean King nebo sportovní genderovou problematiku té doby vyhrocenou tenisovým zápasem.. Autoři se zaměřují na vše a na nic pořádně a proto film působí lehce odfláknutě.. Ani herecké výkony neměly moc šanci vyznít.. Obyčejný TV film, který se příliš na stříbrné plátno nehodí.. Škoda nevyužitého potenciálu.. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

NUDA, NUDA a ešte raz extrémna NUDA, aj keď vidím po kope toľko oscarových laureátov, to neznamená, že automaticky vzniká prelomový, životopisný film, v ktorom je v centre diania - jedna feministická lesbická tenistka... Pozeral som sa na film, ktorý som mal normálne chuť v polovici stopnúť, pretože ma tak strašne umŕtvoval, že nedopozerať ho by nebol žiadny hriech ! Vlastne, čo uznávam, je iba špičkový CASTING, áno, aj EMMA i STEVE sa extrémne podobajú na svoje PREDOBRAZY, slávnych športovcov minulého storočia, ale to je asi tak nateraz všetko ! Podobať sa na niekoho, ešte nezaručuje 100 % filmový úspech, to by musela byť o čosi dynamickejšia réžia manželov Jonathana Daytona a Valerie Faris, alebo aj spomínané herecké výkony, ktoré v skutočnosti sú také nezáživné, až mdlé, ničím extra výnimočné, nadštandardné, iba tuctové, prvoplánové, zištné, skrátka - čakal som oveľa viac od hlavnej herečky a švédskeho kameramana z LA LA LAND, keď si sem odskočili, ale totálne, brutálne zbytočne, strata času i prílišných ambícii. VARUJEM vás, že pokiaľ sa rozhodnete pre túto voľbu, tak sa škaredo popálite, a stratíte ďalšie dve hodiny z vášho života, ktoré by sa dali aj rozumnejšie stráviť, napríklad počítaním ovečiek... ()

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Původně jsem chtěl napsat, že film upozorňuje na téma, které pořád tak trochu žije, a že si myslím, že to je dobře. Ale po přečtení řady zdejších nádherně popuzených komentářů jsem o tom přesvědčený. Je třeba připomínat, co bylo, a je třeba se zamýšlet nad tím, jestli už je to opravdu pryč, nebo jestli to tu náhodou není dál, jen v trochu jiné formě. Perfektní obsazení obou hlavních rolí dělá ze Souboje pohlaví navíc velmi zábavnou podívanou. ()

Galéria (71)

Zaujímavosti (10)

  • Film zobrazuje i lásku Billie Jean King (Emma Stone) s Marilyn (Andrea Riseborough). To, co bylo soukromé až do roku 1981, se stalo veřejným, když Marilyn žalovala Kingovou. Kariéra Kingové byla skoro zničena a trvalo roky než se na to zapomnělo. (Delock)
  • Emma Stone byla zpočátku obsazena jako Billie Jean King, ale problémy s plánováním ji přiměly se role vzdát. Brie Larson byla nakonec na roli přijata, ale po několika měsících natáčení opustila. Poté, co byl Emmě Stone rozvrh zrušen, byla schopna vzít roli zpět. (Delock)

Súvisiace novinky

Paul Rudd vs. dvojník

Paul Rudd vs. dvojník

13.08.2018

Paul Rudd (The Fundamentals of Caring) momentálně dobývá kina ve dvojce Ant-Mana a příští rok bychom ho měli spatřit ve čtyřce zatím nepojmenovaných Avengers. Mezitím se ale čerstvě upsal novému… (viac)

Reklama

Reklama