Reklama

Reklama

Ukraine, les masques de la révolution

  • angličtina Ukraine: The Masks of the Revolution
všetky plagáty
Francúzsko, 2016, 55 min

Réžia:

Paul Moreira

Obsahy(1)

Francúzsky dokumentárny film od režiséra Paula Moreira, ktorý oboznamuje divákov s udalosťami na kyjevskom Majdane vo februári 2014 a krviprelievaním v Odese v máji toho istého roku. Film trvá 55 minút a na dáva priestor nielen tým, čo revolúciu riadili či súčasnému politickému vedeniu, ale aj tým, čo stáli so zbraňami v rukách v prvých radoch revolúcie (zástupcovia Pravého sektora a práporu Azov).
Ukrajinská ambasáda vo Francúzsku proti odvysielaní dokumentu režiséra Paula Moreira na TV stanici Canal+ protestovala.  Rovnako proti odvysielaniu  poľskou stanicou TVN 24 protestovala aj ukrajinská ambasáda v Poľsku. (Zdroj: http://www.niejetotak.sk/) (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (4)

Tipko 

všetky recenzie používateľa

Dobré odhalenie pôvodcov Majdanu na Ukrajine. Pri tomto dokumente si človek kladie logickú otázku: Či nie sú určité zahraničné nadnárodné elity, ktoré spôsobili štátny prevrat na Ukrajine aj za súčasnou snahou o zvrhnutie vlády na Slovensku? V niečom sú tieto revolúcie podobné. A to, že pod pozitívnymi heslami sa snažia zbaviť tých, ktorí ešte ako tak odporujú tzv. Novému svetovému poriadku a chránia svoj národ pred seba zničením. ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Ukrajinci sa určite mnohí netešili, keď videli tento dokument. Mnohí, ktorí určite už vytriezveli však určite minimálne v kútiku duše uznajú, že aj tí Rusi asi mali v niečom pravdu. Keďže som sa tej tamojšej kríze venoval prakticky od začiatku a viem o mnohých iných záležitostiach, toto pre mňa nebolo veľmi objavné a možno ani formálne dobre spravené, či podrobné, no pekne to opäť ukázalo zrkadlo a zdá sa, že to bolo aj potrebné. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

O tom, o čo Vám média a hovná v nich pracujúce, nepovedia ani slovo, lebo samozrejme, pravda je len jedna, o tej sa nediskutuje, pričom všetko ostatné, je HOAX. Dokument vykresľuje udalosti v Odese, kto to začal, ako sa to zvrtlo, a aký to malo dopad, pričom relevantným spôsobom dáva jasne verejnosti na vedomie: "Tu nejde o Ukrajinu, tu ide o ideologickú vojnu medzi Ruskom a USA, ktoré si zas a znova merajú, kto má väčšiu cicinu". Obyčajní ľudia sa stali obeťou narcistických diletantov s egami bez pokory, ktorí sa radi v mene mieru, slobody a demokracie, hrajú na vojakov. Nie - nie je pravda, na Ukrajine nie sú v politických stranách žiadni fašisti! lebo to kokotkovia na Markíze a Jojke povedali. Na záver veľmi rád podotknem, že tento dokument, vznikol 6 ROKOV PRED inváziou Ruska do Ukrajiny a už vtedy sa vedelo, čo za verbeš stojí za prevratom na Ukrajine. Mínusom dokumentu je, že sa nedozviete, kto boli oní, maskovaní strelci na streche, ktorí rozpútali to peklo v uliciach. Na druhú stranu, vtedy to asi ani nebolo možné. Pokiaľ niekoho téma zaujíma, odporúčam ešte lepší dokument, a to: "Ucraina: l'altra verità". ()

Micione 

všetky recenzie používateľa

Dokument v originále s titulky v angličtině: https://www.apar.tv/societe/tv/voir-ici-lexcellent-film-de-paul-moreira-que-le-regime-de-kiev-voulait-censurer/ ()

Zaujímavosti (1)

  • Dokument vyvolal veľmi ostré negatívne reakcie ukrajinskej strany. (Marek1991)

Reklama

Reklama