Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tanečnice Ruby (Keenan Kampa), studující na Manhattanské konzervatoři umění, potkává mladého britského houslistu Johnieho (Nicholas Galitzine), který si vydělává hraním na stanici metra. Oba mají své touhy a současně problémy, kterým musí čelit. Pokusí se je zdolat společně. (Roman Albach)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (18)

silentname 

všetky recenzie používateľa

"High Strung" je pre mňa tak trošku ospravedlnenie pre to, aby mohol Michael Damian natočiť svoju vlastnú hudobnú a tanečnú šou, ktorú by si mohol koordinovať ako sám uzná za vhodné a priniesť nejaké mladé talenty, ktoré sa môžu ukázať. Keď si vezmeme príbeh, tak je to absolútne prevarené klišé a všetko čo sme videli miliónkrát sa tu udeje. Okrem toho ale mám pocit, že scenár je miestami absolútne nedopracovaný a otvára možnosti, ku ktorým sa potom už nikdy nevráti. Ako Johnny a jeho nezaplatený nájom. Alebo problémy Ruby v škole, ktoré ohrozujú jej štipendium. A potom sú tu malé odbočenia ako Johnnyho cesta na políciu, ktoré absolútne nie je potrebné a iba zabíja čas. A úprimne, takýchto momentov je tu viac. Hlavných hrdinov sme videli miliónkrát, vedľajšie postavy sme videli miliónkrát, príbeh sme počuli miliónkrát a vieme presne ako to bude pokračovať od prvého momentu. Takže toľko by som asi povedal k negatívam filmu. Ale teraz prejdime k tomu dôležitému a to sú jeho hudobné a tanečné momenty. Tie sú skutočne skvelé. Máme tu kopec naozaj talentovaných ľudí, ktorí dávajú skutočne veľmi dobré choreografie a skvele sa na to pozerá. Okrem toho aj naša hlavná hrdinka je veľmi dobrá tanečníčka a má tu pár skvelých momentov. Ale nielen ona. Rovnako aj ostatní predvedú pár skvelých tanečných čísel. Naši dvaja huslisti sú rovnako vynikajúci a nemôžem nič iné povedať, len klobúk dolu páni pred tým, čo ste zahrali. Ja som tomu uveril. Myslím si, že keby vo filme neboli tie husľové a tanečné momenty, tak by to bola frustrujúca nuda, ale sú tam. A robia z toho filmu celkom pozerateľnú záležitosť. Záverečné 6-minútové vystúpenie je podľa mňa absolútne fenomenálne a nemôžem nič iné povedať len WOW. Myslím si, že na jedno pozretie to stačilo, ale aj tak to pre mňa prinieslo aspoň nejaké dobré momenty. Takže zvážte si sami. Hodnotenie: C+ ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Nie som veľký priaznivec hudobných filmov, väčšinu úplne vynechávam a tých pár, ktoré som ku mne dostanú ma tiež málokedy oslnia, ale High strung som skúsil dať šancu, predsa len kombinácia baletu a huslí mi príde celkom zaujímavá a nakoniec môžem len chváliť. Dejovo je to tá najbežnejšia klasika, dvaja mladí ľudia z rôznych vrstiev sa cez množstvo prekážok vďaka láske k hudbe postupne zbližujú, ale celé je to nadmieru svižné, pričom aj tých pár relatívne zbytočných odbočiek, ako krádež huslí, problémy so zelenou kartou a podobne, čo pre film malo vlastne len zanedbateľný význam tomu vôbec neškodí a pozerá sa na to veľmi dobre. A môže za to hlavne skvelá atmosféra, ktorá ma vtiahla a celé to hudobné prostredie. Vidno, že toto nie je žiadna bežná komercia, ale na filme sa podieľali skutoční odborníci, ktorí sa tomu rozumia a nechali možnosť vyniknúť talentu všetkých zúčastnených. A že tu tých talentovaných ľudí teda je. Obsadenie je teda očakávane pomerne neznáme, známejší sú jedine učitelia Jane Seymour a Paul Freeman, ktorí ma ale vo svojich úlohách bavili, ale zvyšok je už tvorení talentmi z rôznych hudobných oblastí, ktorí sú navyše aj sympaťáci. A spoločne tu predvedú množstvo hudobných čísel, ktoré sú skvelé a veľmi dobre kombinované, takže som si vychutnával husle, balet, ale dokonca aj tie moderné tance z ulice, ktoré inak moc nemusím. Režijne to síce za bežnou kino úrovňou trochu zaostáva, rozpočet určite nebol až taký vysoký, ale s tým nemám ani najmenší problém, aj tak to vyzerá pomerne dobre a viditeľne išlo hlavne o to, aby sa tu mohol predviesť dostatok talentovaných ľudí, čo sa aj podarilo. Takže aj ako nefanúšik žánru musím High strung veľmi pochváliť, určite som to nevidel posledný krát. 78% ()

Reklama

Roman Albach 

všetky recenzie používateľa

Nádherný film s úchvatnou hudbou a tanečními čísly! Okouzlující Nicholas Galitzine a Keenan Kampa v hlavních rolích rozehrávají milostný příběh, který se ale tak trochu odehrává na pozadí houslového smyčce a baletních špiček.. Finální spojení houslí, hip hopu a baletu bylo dechberoucí. Krásný zážitek. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Taková celkem romantická - naštěstí ne tolik romantická - taneční klasika, která ale díky tomu, že ONA je sice tanečnice, ale ON je houslista, získává trochu nový náboj. Právě to propojení houslí a tance je zde docela dobře zachyceno, je to moderní, je to živé a zajímavé i pro ty, kteří houslím normálně moc neholdují. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Filmy s tanečno-hudobnou tematikou si rád pozriem. V tomto ma potešilo ústredné splynutie huslí a tanca, predovšetkým umelecky precíteným baletom, na ktorý mám slabosť. Horšie to už bolo s tou modernou tanečnou zložkou, čo je viacmenej úplne mimo môjho vkusu. Čo sa týka dejovej línie, tak to v podstate nebolo nič extra, keďže tá šablóna to až príliš celé ovládala. No a tie battle v metre a na charitatívnom večierku mi prišli nehorázne teatrálne, ale tak to by zas nebola až taká tragédia. Ešteže balet v kombinácii s huslami to udržali nad hranicou priemeru. ()

Galéria (36)

Reklama

Reklama