Reklama

Reklama

Tvoja tvár znie povedome

(relácia)
Hudobný / Súťažný / Reality-TV
Slovensko, 2016, 120 min

Réžia:

Pepe Majeský

Účinkujú:

Martin "Pyco" Rausch (moderátor), Zuzana Fialová, Dano Dangl, Mário "Kuly" Kollár, Helena Krajčiová, Barbora Švidraňová, Michaela Čobejová (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Čo sa stane, keď známe osobnosti prevezmú na seba identitu hudobných legiend a snažia sa ich čo najlepšie napodobniť? Vznikne vynikajúca veľkolepá šou plná nezabudnuteľných hitov, zábavy a dokonalých kostýmov s názvom Tvoja tvár znie povedome. Formát s originálnym názvom Your Face Sounds Familiar odštartoval v roku 2011 v Španielsku a odvtedy sa predal do viac ako 30 krajín po celom svete – Veľkej Británie, Talianska, Ruska, Argentíny, Číny a ďalších. Šou získala niekoľko prestížnych cien vrátane ocenenia FRAPA 2012 za najlepšiu súťažnú reality šou. Your Face Sounds Familiar si získal srdcia miliónov divákov z mnohých krajín aj vďaka tomu, že ponúka ten správny mix súťaže, zábavy a skvelej hudby. Známe osobnosti sa snažia čo najlepšie napodobniť svetoznáme hviezdy ako Amy Winehouse, George Michael, Rihanna, Freddie Mercury, Beyoncé a mnohých ďalších... V prvej sérii slovenskej verzie tejto jedinečnej zábavnej šou bojovalo o priazeň divákov osem celebrít - obľúbené herečky Helena Krajčiová, Barbora Švidraňová a Michaela Čobejová, skvelí zabávači Štefan Skrúcaný a Andrej Bičan, víťazi speváckej súťaže SuperStar Emma Drobná a Lukáš Adamec, a napokon moderátor a redaktor Televízie Markíza Viktor Vincze. Mejkap, kostýmy, vystupovanie na pódiu a v neposlednom rade spev – to všetko musí byť dokonalé, aby sa čo najviac priblížili k hudobnej ikone. Ich výkony v prvej sérii posudzovala hviezdna porota v zložení Zuzana Fialová, Dano Dangl a Mário „Kuly" Kollár. Desiatimi večermi plnými skvelej zábavy sprevádzal jeden z najobľúbenejších slovenských moderátorov Martin „Pyco" Rausch. Zárukou kvalitnej adaptácie formátu je renomovaný tvorivý tím s dlhoročnými skúsenosťami s produkciou výpravných šou ako SuperStar či Hlas Česko Slovenska, na čele ktorého stojí režisér Pepe Majeský. Kto zažiari a ktoré číslo si získa srdcia divákov? (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (80)

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Formát "Your Face Sounds Familiar" adaptovaný do slovenskej edície? Zopár krát som to mal pustené len tak "v pozadí" (aby nebolo v izbe príliš ticho), no musím uznať, že až tak márne ako som čakal to napokon nebolo (najmä vďaka Drobnej). Ale od komplexne vymakanej show to má ešte veru dosť ďaleko. Niektoré "celebritky" ako Skrúcaný, Vincze a Čobejová tam boli mimoriadne odveci a ich vystúpenia sa mi ani raz nepozdávali. No a tá porota v zložení "vysmiaty jašter" Dangl, "odborníčka na všetko" Fialová a "musím byť všade" Kuly? No ďakujem pekne, ale viem si tam predstaviť aj nejakých sympatickejších porotcov. Spočítané, podčiarknuté - akurátne 2*. ()

MManual odpad!

všetky recenzie používateľa

Ťažký úlet. Kde začať. Všetci sa tvária, že sa na tom pracuje týždeň čo týžden, pritom všetky diely zbúchajú za pár dní. Všetci sa tvária, že to úprimné bodujú a hodnotia a pri tom sú to herci a všetko ide podľa scenára. Všetci sa tvária, že to spievajú bez audio úpravy a strihov, ale v skutočnosti je to celé nastrihané a nazvučené neskôr. Neviem v ktorom storočí som sa to ocitol, ale tento typ relácie začal a mal skončiť v 20. storočí. Tých 1000 eur venovaných na charitu na konci je len čerešnička na torte, kedže honorár každého účinkujúce minimálne 10-násobne prevyšuje túto sumu. Je to výsmech televíznej zábave a jediné, na čo je tento maglajz dobrý je, že ukazuje čo si Pršo a celá produkcia myslí o slovenskom divákovi. ()

Reklama

Giggs odpad!

všetky recenzie používateľa

Videl som z toho asi 3 minuty. A aj to bolo privela. Musel som sa vydavit. Je naozaj fascinujuce ako to tie nase tv robia. Vazne! Ked uz si jeden zacne naivne mysliet ze klesli na uplne dno moralnej a kulturnej zumpy, oni vzdy vykopu novu. Ovela hlbsiu a smradlavejsiu. Gratulujem. Program s debilmi pre debilov. A ze ich je, co to sleduju a hodnotia pozitivne, kvantum. ()

jakeer 

všetky recenzie používateľa

Vzhľadom na množstvo tunajších negatívnych reakcií sa musím zastať tejto show. Podľa mňa sa v našej krajine po dlhých rokoch podarilo niečo, čo tu už dávno nebolo. Úspech tejto show spočíva v tom, že jednotlivé vystúpenia majú virálny potenciál, vďaka čomu sa zdieľali aj na sociálnych sieťach a pritiahla tak k TV ľudí, ktorí ju bežne už nepozerajú(ako napr. ja). Tým sa táto show líši od superstarov či talentov, lebo v týchto dvoch súťažiach sa vyrábajú hviezdy z neznámych ľudí a po už teraz milióntom opakovaní nie je možné z toho vydolovať virálny potenciál (takmer nikto už dnes nebude na Facebooku zdieľať neznámu speváčku xyz, ako geniálne zaspievala tú či onú známu pieseň). Avšak v Tvojej tvári napodobňujú (lokálne) hviezdy iné hviezdy a v tom tkvie ten úspech a virálnosť. V relácii tohto typu nejde ani tak o geniálny umelecký výkon a o to, kto vyhrá, ale o čistú zábavu (čo mimoriadne kvitujem) - tak je nastavená aj porota. Navyše v tejto prvej sérii Tvojej tváre bolo vidieť to nadšenie z toho, že naši tvorcovia robia niečo nové (ako písal istý mediálny analytik na Mediálne.sk, toto na Slovensku chýbalo). Bohužiaľ, aj z toho dôvodu (podobne ako v prípade Superstar či Talentu) sa už úspechu prvej série nepodarí ďalej priblížiť. A na záver fakt, že slovenská verzia bežala v TV paralelne s tou českou nám dáva možnosť si porovnať dve možnosti - ako sa to má robiť a ako sa to robiť nemá. ()

figliar odpad!

všetky recenzie používateľa

Táto takzvane zábavná šou je ďalší úbohý pokus slovenskej produkcie o prebranie medzinárodne úspešného formátu. A ako obvykle, dopadlo to príšerne. Nikdy som síce nevidel diel celý, ale aj tak mi stačili trápne kecy od poroty a žiaľ tentoraz aj od moderátora Pyca a otrasné vystúpenia pseudo slovenských celebrít, ktoré melú z posledného (česť výnimke, ktorou je Andrej Bičan). Ja by som to prirovnal k nevkusnej travesty show pre vekovú kategóriu 65 a vyššie. ()

Galéria (19)

Reklama

Reklama