Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V situačnej veselohre sa mladý muž po niekoľkých neúspechoch u žien zaprisahal, že bude žiť len pre seba a pre svoje zamilované cukrárske remeslo. No život je silnejší než jeho predsavzatia - cukrár sa zaľúbi do svojej kolegyne, peknej servírky a opäť prežíva tragikomickú kalváriu. V jeho súperení s hlavným čašníkom sa popri ľúbostnej rivalite prejavuje aj zápas dvoch protichodných životných koncepcií: na jednej strane snaha byť užitočným, vytvárať krásne veci ,hoci aj z cukru, a na druhej strane zase koristníctvo a egoizmus. (RTVS)

(viac)

Recenzie (67)

krokodlak 

všetky recenzie používateľa

Svěží komedie díky Šimončičově kameře evokuje tvorbu Dušana Hanáka, nicméně Herz je grotesknější a méně poetizující. Jde o překvapivě velmi oddechový snímek s výbornými výkony Horvátha a Hryce, jehož výroba nápoje Debouche je skvělou parodií pančování nápojů. Vykreslení restauračního prostředí je autentické, nesklouzává ke komunální satiře. ()

zette 

všetky recenzie používateľa

Andrej Hryc v roli vrchniho se svym konakem nema chybu. Neurazi ani hlavni postava cukrare Simona, kterou slusne ztvarnil Emil Horvath. Par vtipnych situaci se ve filmu najde, myslim si vsak, ze restauracni zarizeni ma potencial k vetsi zabave. Mozna, ze se jedna o nadprumernou slovenskou komedii, v ceskoslovenskem meritku je vsak jen prumerna... ()

Reklama

eraserhead666 

všetky recenzie používateľa

Taková typická romantizující, charakterově-vztahová komedie, kterých se ve své době točilo docela dost a nám i Slovákům docela šly. Tradiční problémy doby, tradiční charaktery, tradiční postavy, tradiční rozuzlení. Ale nenudil jsem se, občas se i zasmál a pobavil se u spousty tehdy hodně mladých herců a hereček. Na Herze možná až moc tendenční, ale jak známo, on to s tvorbou neměl zrovna lehké a občas musel natočit něco pro uklidnění rozbouřené vody. K jeho cti se sluší říci, že i v tomto případě se mu to docela povedlo. 3,5* ()

kratina 

všetky recenzie používateľa

Hrycovy hlody, sladkostí svody, svatební pábení a smutná bokovka ve skladišti na zemi, na matraci. Koňak Debušé - píše se to Debouche, to je důležité vědět - pro jednoho de(chlu)bílka a nebohý kůň, kterému učitelka ukousnula hlavu: „... ale veď to bol Elevátor!!!“ Přeslazený Šimon, tápající a zasněný. A jistě, celé je to jen (ne příliš) lechtivá taškařice, navíc krotká. Ale nenudí a pěkných pár hlášek se taky najde. Od kostek ledu při šizení nápojů, tzv. Baluchadesův zákon: „Teleso ponorené do džúsu je nadľahčované korunkami, ktoré svojím objemom vytlačí...“ až po: „Čo si to dovoľujete! To je môj muž, toho si budem biť sama! :-) ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Mladý Horváth sa v tejto role neskúseného nezadaného mladíka nechtiac si hľadajúci známosť dokonale našiel. O vtipné situácie v reštaurácii vysokej cenovej skupiny a pochybnej kvality nie je núdza. Pár holých zadkov, tortová scéna, miešaný drink, jednoducho dokonalá rodinná zábava. Herz vie natočiť aj ľahkú komédiu, nielen ťažké drámy, ale tými sa určite preslávil viac. Nedokončený záver ponecháva divákovu zvedavosť napnutú a bol by hodný takmer Hanekeho. –––– A koho si to vlastne berieš? – Pssst, už berú. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (41)

  • Film mal veľký úspech v Nemecku a ešte aj v roku 2006 ho tam predávali na DVD. (Zdroj: sme.sk) (Raccoon.city)
  • Šindelkova mama (Irena Kačírková) chce podať inzerát, ktorý začína: "30 ročný urastený umelec, športovo založený...," načo sa Šimon (Emil Horváth, ml.) ohradí, že nie je športovo založený a, keď mu jeho mama pripomenie, že cvičil na spartakiáde, načo on odpovedá, že áno, ale pred desiatimi rokmi. Dej filmu sa odohráva v roku 1984 a vtedy mal Emil Horváth, ml. už 39 rokov a na spartakiáde nemohol cvičiť pred desiatimi rokmi, keďže bola každých 5 rokov. Išlo o spartakiádu z roku 1975 a na tej cvičil pred deviatimi rokmi. (Raccoon.city)
  • Film Sladké starosti sa natáčal v Bratislave, Piešťanoch a Orechovej Potôni. Filmovalo sa od 19.9. do 3.11.1983. Premiéru mal 31.5.1984 v Martine, kde otváral 35. ročník FFP. (dyfur)

Reklama

Reklama