Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Najlepší mejdan je ten posledný. Svojrázny, upätý a ambiciózny klavirista Andi sa stretáva s flegmatikom a pohodárom Bennom a obaja zisťujú, že majú jedno spoločné. Títo dvaja tridsiatnici majú na krku diagnózu smrteľnej choroby a na dvere im už klope zubatá s kosou. Jeden presvedčí druhého, že majú ideálnu príležitosť vykašľať sa na akúkoľvek zodpovednosť. Spoločne utečú z hospica s cieľom poriadne si vyhodiť z kopýtka a užiť si tie najbáječnejšie dni v živote. Veď kedy inokedy... Napožičiavať si peniaze alebo nakúpiť kopu vecí na splátky je jednoducho geniálny nápad, ako prísť k rýchlym prachom, a obaja smrteľne nažhavení tridsiatnici vyrážajú prvou triedou na fantastický výlet po Afrike. Pre hypochondra Andiho je začiatok výpravy malou nočnou morou, zatiaľčo Benno má svoj tajný plán. Ich cesta sa skladá z radu zábavných aj tragikomických situácií, až im nakoniec ponúkne to, po čom túžili – ten Najkrajší deň. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (97)

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Ano, filmů na podobné téma je už hodně, zápletkou mi film částečně připomíná pár let staré Poslední prázdniny, ovšem s notnou dávkou svérázného německého humoru. Jedná se o lehce plynoucí feel good film s naprosto idiotským rozuzlením, ovšem jakmile dojde na onen nepovedený twist, pořád se je na co koukat a několikrát člověka napadne přirovnání němečtí Nedotknutelní. ()

kersten 

všetky recenzie používateľa

Námet celkom dobrý, so spracovaním to už bolo horšie. Už bolo natočených veľa filmov na podobné téma, ale tento bol z nich najslabší. Záver - do koša. Film nenadchol, nevyvolal vo mne žiadne emócie, ani zomňa nespravil lepšieho človeka. Ale nezaspala som pri ňom, takže zase až taký nudný nebol, pár scén bolo úsmevných, ale to je tak všetko. ()

Reklama

nevermore 

všetky recenzie používateľa

Úplně normální road movie, řízlej nemocema, kterej když člověk mine, tak se vůbec nic neděje. Já vůbec nechápu, proč tenhle film vznikl, když existuje Klepání na nebeskou bránu, který je i lepší. Prvních 20 minut jsme si myslel, že to je jeden a ten samej film. Když je tak moc podobnej příběh, že to skoro nejde odlišit. ()

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Príbeh filmu a samotný záver filmu asi len málokoho prekvapí. Podobné filmy v tomto žánru, ktoré som naposledy videl, však mali premyslenejší scenár a boli jednotnejší. Film Knockin' on Heaven's Door z Nemecka v tomto žánru stále zostáva najjednotnejším. Osobné hodnotenie: 78% (***) ()

klukluka 

všetky recenzie používateľa

Když jsem si poprvé uvědomil, o čem by to mělo být, obracel jsem oči v sloup a kroutil při tom nechápavě hlavou. Podobných filmů už jsem přece v posledních letech viděl X... WTF? Nejkrásnější den má ale plné právo na existenci. Je to krásný film, jehož tvůrci si ho přáli mít krásný a dali si na tom úžasně záležet. Od A do Z je to ale film, žádnou velkou realističnost od toho nečekejte. ()

Galéria (24)

Reklama

Reklama