Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Píše sa rok 2008. Svetová ekonomika sa ocitla v najhoršej kríze od roku 1929. Za prvý, ale najextravagantnejší, škandál, ktorý otriasol svetovými finančnými trhmi, je údajne zodpovedný jediný človek – burzový maklér Jérôme Kerviel. Najväčšia banková strata v dejinách (takmer 5 miliárd eur!) vznikla vo francúzskej banke Société Générale a bola pripísaná tomuto tichému, iba 31-ročnému zamestnancovi, ktorý v lete 2000, po absolvovaní Lyonskej univerzity, nastúpil do banky ako obyčajný úradník. Nikto nemohol tušiť, že sa tento nenápadný chlapec odváži zájsť tak ďaleko, a to tak rýchlo. Na burze sa stal hviezdou a vyslúžil si prezývku Automat na peniaze. Lenže mohol naozaj len on sám a v úplnej tajnosti rozohrať najväčší jackpot v histórii bankovníctva v celkovom objeme 50 miliárd eur? Napínavý, bravúrne nakrútený a divácky príťažlivý film vznikol podľa skutočných udalostí. (Art Film Fest)

(viac)

Videá (4)

Trailer

Recenzie (5)

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

"THE MARKET IS OURS." ----------- Ešte pred pozeraním som mal pomerne zvláštny pocit. Celkom príjemný, ale aj znepokojujúci. Mal som pocit, že Team Spirit bude konečne tým finančným filmom, ktorý z vrcholu zosadí Wall Street. Možno preto, že je francúzsky, možno preto, že je síce zo súdka, ktorý poznáme, ale z nového pohľadu. Nuž, nestalo sa. Úvodná scéna bola perfektná. Dokonca je už aj v profile. Malo to dobré tempo, striedali sa tam aj situácie mimo burzy, mimo peňazí, dostatočne veľa skvelého, prirodzeného francúzskeho humoru. No po hodine to začalo slabnúť, situácie boli dosť málo vyhrotené, strata niekoľkých miliónov bola emočne slabšia, ako Arthurove "Get the fuck outta here you bitch!", svojej priateľke. Mimo toho, v závere som mal pocit, že mi film vôbec nič nepovedal a tiež, že o danej situácii neviem taktiež nič. Ale inak to bolo celkom fajn. Lepšie ako Margin Call, zhruba na rovnakej úrovni ako Capital, no a samozrejme horšie ako WS a The Big Short. ()

Thomick 

všetky recenzie používateľa

*SPOILER* L'outsider rozhodně odsejpá a vždy se může opřít o Rombiho podkres, ale v první řadě má jednu zásadní vadu: na jeho světě přes všechny ty cool výkřiky a špatnej kancelářskej humor neni vlastně nic moc zajímavýho. Romantická ani rodinná linka jako rozptyl neposlouží, protože jsou odfláknutý až běda (pro příklad: na rozchod se tu milosrdně zapomíná bezprostředně po větě "Riskoval jsem... on spáchal sebevraždu, ale já vyhrál... JÁ VYHRÁL"), řešení slibovanýho 'morálního dilematu' jsem nejspíš taky propás, a co pak zbejvá jsou akorát nafukovací ega a podivný twisty, který se neschovaj ani za tu vhodně nepřehlednou hantýrku. Jako... kam že se zničehonic poděla ta miliarda a půl? A proč pak takovej machr-trader udělal to, co udělal, když to ani laikovi od pohledu nemohlo přijít správný? [19. Festival francouzského filmu] ()

Reklama

kodwin 

všetky recenzie používateľa

Nadprůměrný film z finančního prostředí zajímavý hlavně tím, že je z evropské produkce. Ostatně skutečný hlavní hrdina byl z Francie a jeho chování bylo jednou z příčin zpřísněné bankovní regulace v Evropě. Outsider je klasický příběh jednotlivce, který může využít díry v systému do té míry, že systém padne ... ()

Galéria (14)

Reklama

Reklama