Reklama

Reklama

V blízké budoucnosti zasáhne planetu virus epických rozměrů. Infikovaných jedinců je víc než těch nenakažených a lidstvo ztrácí šanci na přežití. Jediná "naděje" spočívá v nalezení účinného léku. Poté, co nákaze podlehne celý New York, přijede lékařka Lauren do Los Angeles, aby se postavila do čela pátrání po přeživších a zachránila svou rodinu zabarikádovanou v jejich losangeleském domě. Laurenin cíl je prostý – vydat se se svým týmem do terénu ve snaze zachránit jedince bez známek nákazy a zachytit jejich zkušenosti na kameru, aby mohly být použity pro výzkum. Nic však pátrací četu nemohlo připravit na chaos, do jehož víru se dostane. Během jejich záchranné akce, kdy se snaží bránit před nakaženými čímkoli, co mají zrovna po ruce a svádějí urputný boj o své životy, sledujeme všechno z jejich úhlu pohledu – prostřednictvím kamer na jejich helmách. (Cinemax)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (71)

Ryuuhei 

všetky recenzie používateľa

Found footage, které je ale bráno trochu víc filmově. Záběry z kamer se střídají a jsou velmi dobře sestřihané. Přes to všechno jde ale o těžce průměrný film tohoto typu, kde se opět postavy chovají spíše nelogicky a scénář je těžce předvídatelný za každým rohem. Zklamán nejsem, ale ani necítím kdo ví jaké nadšení. 50% ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Od "Pandemic" som nejako veľa neočakával. Z traileru to vyzeralo ako filmová FPS verzia zombie apokalypsy a celkovo môžem povedať, že v podstate to je aj to, čo reálne film je. Ale na druhú stranu som sa na to dokázal celých 90 minút pozerať, byť zaujatý tou situáciou a sledovať postavy až do konca. Najviac mi to asi pripomínalo "F.E.A.R. 2" a možno si z niektorých prvkov tej hry tento film čo to vzal. Motivácie sú síce trošku klišé, ale je to podľa mňa pozerateľné a chceme vedieť ako to celé dopadne. Ale na druhú stranu tam potom prichádza aj trošku problém, keď je reálne film priehľadný jak sklo. Vieme odhadnúť čo sa stane a ako jednotlivé situácie dopadnú. A všetko čo očakávate môžem povedať, že očakávate správne. Všetko čo sa má objaviť sa tu objaví a z toho vychádza potom trošku sklamanie. Ale atmosféra nie je najhoršia a FPS pohľad tohto filmu podľa mňa otvára určité možnosti a viditeľnosť hraničných situácií, ktoré tu sú. A dokáže nás to miestami viac vtiahnuť do deja. Ja som si osobne film celkom užil. Nie je podľa mňa najlepší ani najhorší, ale je celkom okey. Viac by som doporučil ľuďom si pozrieť tento film ako napríklad nedávno hodnotené The Girl In The Photographs. Hodnotenie: C+ ()

Reklama

TheDon 

všetky recenzie používateľa

Point of view akční zombie řežba. Sice to není ze začátku moc přehledný, ale pak Jenda Obleky vypuká další bong a je z toho příjemná přehledná mega řežba. Já jsem spokojenej, masky, efekty, gore, akce. Nic nechybí, ani nelogický jednání ženských postav nechybí. Musím ještě vypíchnout scénu ve školní šatně, což byl naprostej gamerův orgasmus. Super. 80% P.s.: Akční sci-fi thriller určitě ano, ale v čem je to odlišný od World war Z, kde je v popisku napsáno horor? Prosím připsat. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Tuctovy zombie pribeh s nezaujimavymi postavami. Aspon ze technicka stranka je na urovni. Bohuzial je ozvlastnena castym pouzitim POV zaberov a ich pouzitie nevidim ako nejaky klad. Casto som si hovoril, ze by som si prebiehajucu akcnu scenu radsej pozrel natocenu z klasickych uhlov. Niezeby to bolo neprehladne, ale ani nevidim v pouziti POV zmysel. Nijak atmosferu filmu nezvyraznili. Film na jedno pozretie a na druhy den uz nebudete vediet o com bol. 5/10. ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Tých navlas rovnakých filmov štýlu Smrtiaca epidémia je toľko, že to už diváka začína nudiť. A ak nie ste ani natoľko nápaditý, aby ste si vymysleli aspoň o niečo orginálnejší názov, nemôžete čakať úspech. Nakoniec k tomu prirátajte banálnu zápletku, herecké výkony hraničiace s respondentmi šou Aj múdry schybí a zlú prácu s kamerou a vyjde Vám Pandemia vzor 2016. Tak stereotypné, až sa Vám môže stať, že sa unudíte k smrti. Za povšimnutie stojí asi iba fakt, že školský autobus so záchranným tímom pri prejazde časťou Los Angeles nemusel použiť komparz. Geto tejto americkej metropoly pôsobilo tak autenticky, akoby v tejto časti už nákaza nejaký čas trvala. Preto 2* a nie jedna. ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (1)

  • Původně mělo jít o film z pohledu jedné osoby. (kellne)

Reklama

Reklama