Reklama

Reklama

Nenarozená pomsta

  • Veľká Británia Prevenge
Trailer

Černočerná jízlivá komedie sleduje těhotnou ženu Ruth ve víru vražedného řádění. Její mrzoutské nenarozené dítě ji totiž ponouká k hrůzným činům a viní společnost z nepřítomnosti otce. Promlouvá k Ruth z lůna a našeptává jí, aby přilákala své nic netušící oběti a nakonec je i zabila. Ruth, která se potýká se svým svědomím, osamělostí a podivným náporem předporodního šílenství, musí nakonec volit mezi vykoupením a zkázou. Snímek Nenarozená pomsta, který byl uveden v Benátkách, v Torontu a na mezinárodním filmovém festivalu v Londýně, je režisérským debutem britské komičky Alice Loweové, která je zároveň autorkou scénáře a v hlavní roli se zde brodí potoky krve. (Cinemax)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (25)

Pitryx odpad!

všetky recenzie používateľa

Tak jsem si přečetl „komedie“ a „potoky krve“ a hned jsem věděl, že to musím vidět. Tak jo. Viděl jsem to. Ale ani jedno (komedie), ani druhé (potoky krve) se nekonalo. Viděl jsem jiné filmy, kde ty potoky byly. Tady pár gore záběrů, dohromady stěží dvě minuty, a prý potoky. Film sám o sobě je nebetyčná kravina, že snad větší jsem už dlouho neviděl. V polovině jsem to vypnul, protože kazit si sobotní večer touhle pitomostí jsem nechtěl. Dokoukal jsem to až při škrábání brambor. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Celkom slušná "idea", len škoda, že samotný potenciál snímku (z hororovej stránky), ani z ďaleka nebol využitý natoľko, akoby si skutočne zaslúžil. Každopádne, pozrieť sa nato dalo, aj keď dejová linka, či určitý priebeh udalostí, nedokázali nijak mimoriadne prekvapiť. Väčšina hororových pasáží je taktiež na jedno kopyto, pričom ani samotné gore nebolo nijak mimoriadne "šokutývne". Skrátka, u mnohých z mnohých vyhrá len samotná myšlienka, čo je dnes akosi málo ... - 55% ()

Reklama

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Po smrti manžela zostáva Ruth (Alice Lowe) sama. Aj keď nie tak úplne, pretože v jej vnútri sa nachádza ešte nenarodené dieťa. To k nej začne hovoriť a nie sú to žiadne radostné slová. Jej dieťa od nej žiada, aby zabíjala bezcharakterné obete, a keďže je pre Ruth jej dieťa jediným zmyslom života, rozhodne sa tieto žiadosti plniť. - Nemám rád prekombinované horory, ktoré sa prelínajú s kopou ďalších žánrov, ale na druhej strane sa v posledných rokoch Body Horror s tehotenstvom extrémne rozrástol a vždy sa na tieto kúsky rád pozriem, keďže vlastné tehotenstvo s velkou pravdepodobnosťou nikdy nezažijem, aj keď niektorým pánom sa to podarilo (https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/66/ea/c3/66eac3c47b13248dd4b63a1d78b96143.jpg). Preto som si chcel pozrieť aj Prevenge. Aj keď nehodnotím vysoko, velmi sa mi to páčilo a podla mňa to funguje presne tak, ako si pani režisérka predstavovala. Fakt, že je režisérka, scenáristka a hlavná postava v jednej osobe, po celý čas naozaj tehotná, tomu pridáva zvláštne kúzlo, ktoré ešte viac umocňuje velmi intenzívny soundtrack. Z hororového hladiska to tiež prekonalo moje očakávania, pretože pri vraždách bola ukázaná aj malinká porcia gore. Diabolské dieťa fungovalo kvalitne a aj zápletka mi prišla okrem slabšieho záveru zaujímavo spracovaná. Má to svoje nedostatky, ako napríklad pomalé tempo a jemnú monotónnosť, ale pozeralo sa mi na to celkom dobre, a keď sa dostanem k tomu parádnemu soundtracku, určite na to budem spomínať v dobrom. + herečka z The VVitch: A New-England Folktale + herečka z Inbred + herečka z Crying Wolf ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Alice Lowe, jinak vytížená herečka, sepsala a zfilmovala svoje úzkosti a zlobu. Asi aby se uklidnila. Pseudopsychologické drama o pošahané těhotné vdově ve středním věku, která se nechává vést hlasem nenarozeného dítěte do vraždění všech, kteří jí zrovna nesednou. Chladnokrevný film bez tvůrčí vize jakékoliv hodnoty, bez objasnění motivace hlavní postavy, nefungující ani jako cynická černá komedie, ani jako alegorie pokřivených hodnot společnosti (sobeckost, neodpovědnost). ()

LIVINGDEAD 

všetky recenzie používateľa

Film o krávě, která poslouchá své nenarozené děcko. Nezdá se Vám, že se s těmi horrory s těhotnými roztrhl pytel? Herečka Alice Lowe krásy nepobrala a tak může hrát jen vyšinuté děvky a zvláště ve filmech, které si napsala a ještě i natočila. Film Prevenge je naprostá ztráta času a nechápu, jak se dostal do kategorie komedie? ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (2)

  • Počas tehotenstva napísala Alice Lowe jednostránkový scenár, ktorý poslala štúdiu a neočakávala pozitívnu odpoveď. O to viac ju prekvapilo, keď štúdio jej žiadosti vyhovelo a rozhodlo sa poskytnúť prostriedky pre vznik filmu. (Marceloo)
  • Natáčanie trvalo len 11 dní kvôli tomu, aby tehotnej režisérke a predstaviteľke Ruth, Alice Lowe nespôsobovalo ťažkosti. (Marceloo)

Reklama

Reklama