Reklama

Reklama

Profesor literatúry na univerzite v Dubline Samuel Solomon (Elliot Cowan) sa stane svedkom tragédie, pri ktorej zomrie jeho milenka. Rok po tejto udalosti sa stále musí vyrovnávať s tajomnou nočnou morou, v ktorej je rituálne zavraždená neznáma žena. Všetko sa mení vo chvíli, keď sa v správach objavia novinky o vražde, ktorú Samuel videl vo svojich snoch. Zisťuje, že sa práve stal súčasťou tajomnej zápletky, ktorá vedie k mytologickým bytostiam nazývaným múzy. (Marceloo)

(viac)

Videá (7)

Trailer 2

Recenzie (31)

tron 

všetky recenzie používateľa

Po r. 2000 na mňa strašne silno zapôsobila nová vlna hispánskych hororov. Robili sa atmosférické, temné a drsné pecky, ktoré sa síce nebáli krvavých detailov, ale používali ich s mierou a nečasto (o to pôsobivejšie bolo, keď sa niečo nechutné zjavilo). Jaume Balagueró patril k najvýstavnejším režisérom tejto vlny. Jeho kúsky Temnota, [REC] alebo Nepremožiteľné zlo, mám veľmi rád. Bohužiaľ, Jaume to v posledných rokoch prestal zvládať. Zo špičkového tvorcu výborných hororov sa premenil na unudeného rutinéra, ktorého najnovšie veci nie sú ničím výnimočné. Naopak: sú nezaujímavé, stereotypné, nudné, proste ako od hocijakého najbližšieho režiséra, ktorý bol poruke. A také je, nanešťastie, aj Muse. Pár drobností poteší (to s krkom napríklad), sú tam zaujímavo skombinovaní herci (Franka Potente a Christopher Lloyd je vskutku diabolská kombinácia) a budovanie temnej, ponurej atmosféry Balagueróvi stále nie je úplne cudzie. Ale už to nesiaha jeho prvým zárezom ani po kolená. ()

Psychor 

všetky recenzie používateľa

Somozova knižní předloha patří mezi mé oblíbené, a proto jsem byl nadšen, že se její adaptace ujala taková hororová persona jako Balagueró. Výsledná podoba dokonce předčila má očekávání. Hned v úvodu však podotýkám, že není určena popcornovým masám, nýbrž značně vyzrálému hororovému publiku. Balagueró evidentně dospívá, přichází s novými postupy a opouští onen adrenalinový koncept, se kterým slavil úspěchy v sérii REC. Musa má do konvenčního hororu velmi daleko a koneckonců, opírá se spíše o hororové elementy. Je však vystavena na téměř gotické atmosféře, které se podařilo docílit volbou vhodného barevného schématu, perfektní kamerou a doprovodnou hudbou. Vše je podpořeno vynikajícími hereckými výkony. Jakožto zdejší hororový expert však snímku musím vytknout občasnou neplynulost při odvíjení děje. Značná část stopáže je věnována výzkumu, což pramení z Balagueróvy upřímné snahy o neopomenutí ničeho podstatného z mnohasetstránkové předlohy, ale tady bylo přeci jen záhodno zvolit kreativnější přístup a předejít tak zábleskům příběhové nekompaktnosti. I tak krásné čtyři hvězdy. ()

Reklama

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Tak pozor, tenhle film si zasluhuje SPOILER, protože dělat z diváka pitomce a snažit se mu namluvit, že ta nesympatická Rumunka, šeredná jako půlnoc sama, je jednou ze sedmi Mús a tím pádem dcerou samotného Dia, je nebetyčná drzost a smrtelný hřích proti estetice. Prý "ta, která vzbuzuje vášeň", no to určitě, leda žaludeční nevolnost. A ta nekonečně trapná a dementní zápletka s jejím synem, achich ouvej. A vůbec celá "músická" mytologie je totálně zprasená, ti španělští ptáci ji zprznili snad ještě víc, než by to dokázali ptáci hollywoodští. Celý štáb za trest svrhnout na věky do Tartaru. Ale circa první dvě třetiny jakž takž průměrné koukatelné béčko, i když po skvostných úvodních titulcích jsem si od něho stejně sliboval mnohem víc. Jediná zajímavá scéna byla nakonec ta s pojídající se Frankou, ale režie tenhle slibný motiv vůbec nevyužila. ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Profesor literatúry na univerzite v Dubline Samuel Solomon (Elliot Cowan) sa stane svedkom tragédie, pri ktorej zomrie jeho milenka. Rok po tejto udalosti sa stále musí vyrovnávať s tajomnou nočnou morou, v ktorej je rituálne zavraždená neznáma žena. Všetko sa mení vo chvíli, keď sa v správach objavia novinky o vražde, ktorú Samuel videl vo svojich snoch. Zisťuje, že sa práve stal súčasťou tajomnej zápletky, ktorá vedie k mytologickým bytostiam nazývaným múzy. - Tak pri tvorbe tohto hororu pána Balaguera zrejme žiadna múza nekopla, ale pozeralo sa mi na to dobre. Vadili mi výrazné nezrovnalosti, ktoré sa objavujú v tej hlavnej mytológii, pretože múz bolo pôvodne deväť a tu ich je sedem. Dokonca nedokázali pozbierať ani dosť herečiek, ktoré by ich hrali, čo sa mi zdá zvláštne. Je velká škoda, že zápletka je dosť naťahovaná a chýbajú nejaké výraznejšie a hlavne strašidelné sekvencie s týmito bytosťami. Exteriéry sú ale grandiózne a užíval som si každý záber, ktorý sa odohrával vonku. Očakával som od tohto niečo iné, ale nakoniec sa mi to celkom páčilo. + Christopher Lloyd + herečka z Creep a The Conjuring 2 + herec z Howl ()

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Vyobrazenie múz, ktoré boli podľa gréckej mytológie až na ojedinelé prípady ako bolo potrestanie tráckeho poeta Thamyrisa mierumilovnými, ušľachtilými a inšpiratívnymi bohyňami umenia ako nejakých zlomyseľných a krutých démonických bytostí sa mi príliš nepozdávalo a chvíľu som si naň musel zvykať. Musa disponuje viacerými dobrými momentami a nápadmi, ktoré sa však miestami akoby utápali v zbytočnej omáčke, ktorú Balagueró okolo príbehu servíruje. Jaumeho hororová tvorba si stále drží status nadpriemernosti, v režijnom tandeme s Plazom im to však išlo o poznanie lepšie než každému samostatne. ()

Galéria (63)

Reklama

Reklama