Reklama

Reklama

Zaklínač

(seriál)
Trailer 1
USA / Poľsko, (2019–2024), 30 h 55 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvorcovia:

Lauren Schmidt

Predloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrajú:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(4) / Epizódy(32)

Zaklínač Geralt, mutant a lovec příšer, těžce hledá svoje místo ve světě, kde lidé jsou často ohavnější než zvěř. (Netflix)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (25)

Zaklínač (2019) 

Prva seria: K jednotlivym dielom prvej serie som sa uz vyjadril a tak teda za celok len v skratke. Velmi som sa na Zaklinaca tesil uz v case, ked boli uplne prve zmienky o tom, ze sa serial toci. Prvy diel celkom navnadil a paradne bojove choreografie, herci a i prostredie si ma ziskalo. Zial, tym to skoncilo a kazdy dalsi diel, s vynimkou posledneho na mna posobil pozliepane, amatersky, obcas dokonca lacno a dej nie vzdy stastne "postrihali". S castymi hereckymi "zakopnutiami". Zaverecny diel je opat celkom vydareny, a konecne dojde k naplneniu ustrednej linie, resp. k jej "nastartovaniu". Ale po tolkych scenaristicky slabych castiach je to slabucka naplast, aby obhajila cely serial. Dufam, ze bola prva seria uspesna v ociach povolanych, aby do tej dalsej napumpovali prachy, aby spolu s tym premakali nasledujuce pribehy. Mna osobne prva seria znacne sklamala. A ako nadpriemer som vnimal iba prvu a poslednu cast. Podla hodnoteni, vacsine ludi sadol, avsak Sapkowskie-ho citatelom moc neodporucam. Mozno len spominanu prvu a poslednu cast. 45%                 Druha seria: Polovicu serie sa prakticky deje len velmi velmi malo. Pribeh sa posuva velmi pozvolna s obcas nejakou priserkou a od polovice nejake tie pletichy medzi magmi, elfami, ci Nilgardianmi a ostatnymi. Clovek ma neustale pocit, teda od cca 3tieho dielu, ze sleduje nejakych ochotnikov, zvlast v dialogoch a herectve. Co je horsie, kriva to aj po stranke scenara. Plne chapem tunajsie "odpady". Osem epizod mohli v pohode zhutnit do styroch a v nasledujucich posunut hlavnu liniu s Ciri. Naozaj bieda a vyrazny pokles urovne po prvej serii. Necakajte lubive choreografie, ci "pekne" priserky (az na tu zaverecnu), ci magiu. Velke sklamanie, kedze som opravnene ocakaval zvysenie kvality. 35% Prekvapuje ma pomerne vysoke nadsenie zo serie a nechapem z coho prameni. ()

Série 1 (2019) (S01) 

K jednotlivym dielom som sa vyjadril a tak teda za celok len v skratke. Velmi som sa na Zaklinaca tesil, uz v case, ked boli uplne prve zmienky o tom, ze sa serial toci. Prvy diel celkom navnadil a paradne bojove choreografie, herci a i prostredie si ma ziskalo. Zial, tym to skoncilo a kazdy dalsi diel, s vynimkou posledneho na mna posobil pozliepane, amatersky, obcas dokonca lacno a dej nie vzdy stastne "postrihali". S castymi hereckymi "zakopnutiami". Zaverecny diel je opat celkom vydareny, a konecne dojde k naplneniu ustrednej linie, resp. k jej "nastartovaniu". Ale po tolkych scenaristicky slabych castiach je to slabucka naplast, aby obhajila cely serial. Dufam, ze bola prva seria uspesna v ociach povolanych, aby do tej dalsej napumpovali prachy, aby spolu s tym premakali nasledujuce pribehy. Mna osobne prva seria znacne sklamala. A ako nadpriemer som vnimal iba prvu a poslednu cast. Podla hodnoteni, vacsine ludi sadol, avsak Sapkowskie-ho citatelom moc neodporucam. Mozno len spominanu prvu a poslednu cast. 45% ()

Začátek konce (2019) (S01E01) 

Je vidno, ze na bojovych choreografiach sa podielal i sikovny slovacisko Vlado Furdik a.k.a The Night King. Na suboj Geralta proti presile, ci nasledny duel s Renfri, ktoru zahrala Emma Appleton bravurne, sa s ulubou pozeralo. Pamatam si, ked tajil este ako exkluzivny host z GoT na Istrocone, na com pracuje v Juhoafrickej republike. ;) Inak kostymy, masky a vyprava celkom fajn. Sklamali trochu Nilfgardania. Uvidime, co predvedie vrieskajuca princeznicka a na kolko sa bude scenar odlisovat od deja zo Sapkowskieho knih. Navnadeny som, i ked som cakal viacej... ohnikovu scenu trosku prilis oddalovali. Stale vsak nadpriemer. Odporucam a tesim sa na dalsi diel. ()

Čtyři marky (2019) (S01E02) 

Charakter Marigolda celkom usiel. Linia Yennefer bola akasi zvlastna, akoby sa z nej tak polovica niekde stratila a zhustila. Vobec cely pobyt "vo vezi" tak posobi. Este lacnejsie mi prislo kratke dejove zastavenie u elfov. Tato cast posobila ako nedorobena a dost lacno - ano i maskami. Sklamanie. ()

Zrádce měsíc (2019) (S01E03) 

Velmi slubny zaciatok epizody. Temnejsia atmosfera, herecke zosobnenie Triss tiez fajn. Zial linia s Yennefer a jej premeny a vystupy mi uz uveritelne neprisli. Niektore skratkovite riesenia a dokonca i par kulis a kostymov mi prislo dost rusivych a takmer divadelnych. Samotny suboj prelinany s "pracou estetickeho chirurga", ktory mal byt asi krvavy a sokujuci ma moc nedostal. Dufam, ze tieto nedostatky sa v dalsich dieloch odstrania. Necakal som ich v tomto type serialu. Zacina sa to takmer podobat na spackany Mec pravdy. Dost ma to vyrusovalo. ()

O hostinách, parchantech a pohřbech (2019) (S01E04) 

Driady v reflektorom nasvietenom lese na mna posobili znacne nizkorozpoctovo. Radoby vtipny Marigold a akoze mrzuty Geralt tomu este pridali cringe. Hostina slachty z minulosti, nahanacka s Yennefer typkom s klepetnatym zvieratkom sice az tak nerusila, ako skor ta nahla zmena nalad hosti na nej. Dalej prezradzat nejdem. Vysvetlenie linie medzi Ciri a Geraltom sa tvorcom celkom podarilo, i ked bolo dost chaoticke. Vobec cela ta previazanost deja je ina ako v knizkach. Slabsi priemer. ()

Touhy v láhvi (2019) (S01E05) 

Dalsi diel, z ktoreho citit, ze scenar a prelinanie dejovych linii nebol uplne premysleny a rozpocet bol nedostatocny. Znacny dejovy gulas. To prvoplanove "skadlenie" sa "kozatky" Yennefer a slovne dotahovacky mi prisli uplne divadelne az pubertalne. Uz to dopozeram fakt asi len zo zotrvacnosti, a budem dufat, ze snad uvidim nejaku slusnu choreografiu, ci uveritelny trik. Slabota. ()

Něco více (2019) (S01E08) 

Ok, tato cast bola konecne celkom vydarena. Zaver sa konecne uzavrel a boj a i pouzite efekty boli aspon uveritelne. Moze byt. Ale po tolkych scenaristicky slabych castiach je to slabucka naplast, aby obhajila cely serial. Dufam, ze bola prva seria uspesna v ociach povolanych, aby do tej dalsej napumpovali prachy, aby spolu s tym premakali nasledujuce pribehy. Mna osobne prva seria znacne sklamala. A ako nadpriemer som vnimal iba prvu a poslednu cast. ()

Série 2 (2021) (S02) 

Polovicu serie sa prakticky deje len velmi velmi malo. Pribeh sa posuva velmi pozvolna s obcas nejakou priserkou a od polovice nejake tie pletichy medzi magmi, elfami, ci Nilgardianmi a ostatnymi. Clovek ma neustale pocit, teda od cca 3tieho dielu, ze sleduje nejakych ochotnikov, zvlast v dialogoch a herectve. Co je horsie, kriva to aj po stranke scenara. Plne chapem tunajsie "odpady". Osem epizod mohli v pohode zhutnit do styroch a v nasledujucich posunut hlavnu liniu s Ciri. Naozaj bieda a vyrazny pokles urovne po prvej serii. Necakajte lubive choreografie, ci "pekne" priserky (az na tu zaverecnu), ci magiu. Velke sklamanie, kedze som opravnene ocakaval zvysenie kvality. 35% Prekvapuje ma pomerne vysoke nadsenie zo serie a nechapem z coho prameni. ()

Zrnko pravdy (2021) (S02E01) 

Velmi pozvolny rozbeh s jednou rozpravkovou pribehovkou s bytostou, ako bol sir "Jezek", jedna killnuta priserka a zaujimavejsia, "putovacia" linia s Yennefer. Slabsi priemer, po tej velkolepej bitke v zavere prvej serie som cakal, ze sa dej posunie vyraznejsie. 45% ()

Kaer Morhen (2021) (S02E02) 

Dalsia pribehovka. Konecne v Kaer Morhen, dalsia priserka a celkom podarena elfska linia so "snovou jezibabou". Zatial ziadna pekna choreografia, ci magia, ktora by potesila oko. Tych par lahkych dievcat to nezachrani. 45% ()

Ztráty (2021) (S02E03) 

Ciri je mala wolwerinka a nebyt wtf-udalosti v zavere, ktory opat otvara mozne linie, jednalo by sa o vyrazne slabsi diel. Tentokrat sme mali ale priserky dve. Skoda, ze sme sa nedozvedeli ako sa volala ta, s tymi mnohymi ocickami a koncatinami. :) Inak, nemala ta prva, podla Vesemira, chcipnut iba "ohnom do srdca"? Zrejme rozpoltenie tiez postacuje. :) Trocha tej politiky a intrig medzi carodejmi. 40% Pozitivne hodnotim, po technickej stranke, mimoriadne "cistu" kameru, bez akychkolvek farebnych filtrov. ()

Tajné zprávy z Redanie (2021) (S02E04) 

Obe linie, ta v pevnosti, aj ta "utekova", sa nejakym sposobom aspon trochu posuvaju, zial, celkovy dej napreduje veeeelmi pomaly. Sme v polovici serie a nepredstavili nam prilis vela. Slabsi priemer. Tentoraz ziadna priserka. ()

Ukaž jim záda (2021) (S02E05) 

Okolo Ciri uz musia "sily" naslapovat opatrne, ked uz aj "jezibaba" sa zjavuje Jennefer ako ona. Potesila linia s Marigoldom, ktory pre tentokrat nebol uplne marny, ale stale mi to pripada ako z nejakeho zapadnuteho ochotnickeho divadla. Som zvedavy ako vypali linia v Nilfgard meste s elfmi. Slabsi priemer. 45% Stary Vesemir uz chcel mat svoju "wolwerinku". :) Inak, vdaka Bohu ze tie portale. Vsimli ste si, ze uz niektore charaktery a nie je to vzdy carodej/-jnica, prekonavaju slusne vzdialenosti v ramci epizod? Ale mozno je to len zhutneny "filmovy" cas. Viem vsak, ze ma to obcas vyrusilo. ()

Voleth Meir (2021) (S02E07) 

Dalsia epizoda, ktora je dost velkym sklamanim. Neviem, ako hlboko sa zamyslali nad scenarom. A pochopil by som i nizsi rozpocet na efekty, ci masky. Ale ked to ako celok nielen, ze nedrzi po kope a divaka vyrusuje...meh. 30% ()

Rodina (2021) (S02E08) 

To sme osem epizod museli cakat na tuto "medzihru"?! ()

Série 3 (2023) (S03) 

Prvych pat uvolnenych epizod tretej serie, bolo mimoriadne slabuckych. Siesta do kompenziu priehrstim akcie, dalsia dava priestor Ciri a jej halucinaciam nuz a v tej zaverecnej sa toho opat zhutni prilis vela, aby opat nevyriesila nic, ale "navnadila" na dalsiu seriu. Celkovy dojem az na dve casti je pre mna velkym sklamanim. A podla hodnoteni nie som sam. ()

Shaerrawedd (2023) (S03E01) 

Wtf?! :) Uz uvodna scena ma pripravila na to, ze sa bude jednat o "lacnotu"... a zrejme velmi rychlo pochopim, preco Cavil s tym uz nechce viac mat. Co horelo na tych troch hlinenych domcekoch tak intenzivne? Okram par chaotickych "bitiek" a "SMS"-siek, v podobe pergamenov, ktore mame vnimat ako "iskrenie" medzi Geraltom a Yen, ponukla epizoda len deravy scenar s brutalnymi casovymi skokmi. Slabota. Ak budu taketo i dalsie casti, s rychloposuvom to dam, ale srdiecko zaboli. :) ()

Každý po svém (2023) (S03E02) 

Geraltovi vymenili mec? Alebo ho niekto z ansamblu slohol a predal na e-bay-i po prvej epizode? :) Rukata a nohata priserka pripominala Sciona zo souls hier. Spomenul som si na Monte Crista a jeho sposob, akym sa dostal zo zalara, ked sa vymenil vo vreci za mrtvolu abbeho Fariu. Hodne inspiraciek v tomto dieli. Linia medzi Ciri a Yen usla, ale povedzme si. Bola nutna zachadzka na prazdne pole, ked stacilo chytit rucicky a ukazat minulost? :) Zaver s blondavou holkou usiel. Stale vsak scenar kriva. ()

Zase spolu (2023) (S03E03) 

Nebyt toho intriganstva v Arethuse u carodejnic a navrat Cahir-a, neviem, co by som v tejto epizode vnimal ako pozitivum. Zhruba na urovni druhej epizody, rohozdne lepsie ako prva. Meh... ()

Súvisiace novinky

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (viac)

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

31.08.2023

Už to bude pěkných pár let, co byl oznámen reboot kultovní akční sci-fi fantasy Highlander v čele s Henrym Cavillem a režisérem Chadem Stahelskim (John Wick) za kamerou. Jenže Cavill měl od té doby… (viac)

Sledovanost Zaklínače klesá

Sledovanost Zaklínače klesá

07.07.2023

Nedávno jsme psali článek zabývající se odchodem hlavní hvězdy Zaklínače Henryho Cavilla, a jak si tvůrci představují, že představí jeho náhradu. Už tehdy jsme se nicméně zabývali taky otázkou, jaké… (viac)

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

02.07.2023

Třetí řada známého Netflix seriálu Zaklínač před pár dny dorazila na streamovací službu – respektive dorazila tam její první část. Zatímco prvních pět epizod už mají diváci k dispozici, zbylé tři… (viac)

Reklama

Reklama