Reklama

Reklama

Zaklínač

(seriál)
Trailer 1
USA / Poľsko, (2019–2024), 30 h 55 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvorcovia:

Lauren Schmidt

Predloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrajú:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(4) / Epizódy(32)

Zaklínač Geralt, mutant a lovec příšer, těžce hledá svoje místo ve světě, kde lidé jsou často ohavnější než zvěř. (Netflix)

Recenzie používateľa Sany33 k tomuto seriálu (25)

Začátek konce (2019) (S01E01) 

Na pilot sa jedná o veľmi slušný filmový počin. Niektoré postavy mi trocha nekorešpondujú s mojou predstavivosťou ale podobný problém som mal aj s hrou. Dosť veľké množstvo vecí sa udialo hneď v prvej časti ale tipujem že sa to bude každou ďalšou časťou vyvsetlovať lebo teraz je to pre nezainteresovaného diváka, ktorý nepozná knižnú predlohu trocha mätúce. Uvidíme čo príde ďalej ale ja som nanajvýš spokojný. 90% ()

Čtyři marky (2019) (S01E02) 

Jedná sa o epizódu kde sa pozeráme na Yennefer a na jej začiatky čoby čarodejníčky. táto etapa jej života nie je v knihách vyobrazená oba sa o nej hovorí a aj preto sa toho autori chytili aby bola táto časť pútavá pre milovníkov knižnej predlohy, lebo sa s tým nemali možnosť stretnúť. Iank sa jedná o veľmi nudnú časť kedy Geralt nájde elfov a Ciri sa stretne s utečencami z Cintry. Spasilo to ale Marigoldove spievanie. 75% ()

Zrádce měsíc (2019) (S01E03) 

Yenn prechádza premenou ale za strašnú cenu. Ktorú pochopí až neskôr. Krásna ukážka toho že je krása veľmi preceňovaná. NA druhej strane Geralt sa konečne predvedie ako majster zaklínač a obuje sa do odčarovania Strigy. Konečne poriadna akcia. 92% ()

O hostinách, parchantech a pohřbech (2019) (S01E04) 

Pre príbeh veľmi podstatná epizóda kedy sa spečatí príbehové spojenectvo medzi Geraltom a Ciri. Neviem prečo seriál začínal pádom Cintry a potom sa vraciame v čase do doby kedy ešte žili rodičia Ciry ale sto ľudí sto chutí. Potom je zas pohľad na Cirino putovanie do lesa kde sa stretne s Driádami. Jednoducho to časové sekanie je dosť mätúce. 70% ()

Touhy v láhvi (2019) (S01E05) 

Prvé prepojenie osudov medzi Yenn a Geraltom vo veľkom štýle ešte k tomu s Džinom. Veľmi podarená časť a dosť som sa aj nasmial. Tretie želanie stálo za to a v hre by si Geralt za tento výkon určite vyslúžil nemravnú kartičku :) 93% ()

Vzácný druh (2019) (S01E06) 

Honba za drakom prináša opäť spojenie ciest medzi Yenn a Geraltom. Yenn sa snaží ochutnať šľachu z dračieho srdca, ktorá pomáha plodnosti a Geralt proste ide zabiť draka iba kvôli Yenn. Celé to pôsobilo trocha ako telenovela ale tak to už v tomto vzťahu jednoducho je a bude. 90% ()

Před pádem (2019) (S01E07) 

Nilfgarde je evidentne väčšou hrozbou ako si svet doteraz myslel a tak sa musí Yenn na volanie ostatných čarodejníkov vrátiť do svojej alma mater. Tu pochopí že má cenu za niečo bojovať. Na druhej strane Geralt má v úmysle za každú cenu pomôcť svojej zverenkyni Ciri po tom čo Cintru napadol Nilfgard. Ale to už vieme z prvej časti teraz sa iba na pozadí odohrá trocha viac vecí aby sme to mohli pochopiť. 79% ()

Něco více (2019) (S01E08) 

Epický súboj pri bránení Nilfgardským vojskám k ceste na sever je to, čo by som od zaklínača očakával. Všetky tri časy sa konečne dali do súčasnosti a teraz si už môžeme vychutnávať dobrodružstvo našich trocha hlavných hrdinov. Dúfam že od ďalšej série tvorcov znova nenapadne že by sa hrali s časovými linkami lebo z toho ma fakt bolela hlava a je to v podstate jediné mínus celého seriálu. 95% ()

Série 2 (2021) (S02) 

Tak som sa tešil na novú Zaklínačskú sériu až ma to sklamalo. Zo začiatku sme sa v pár poviedkach vrátili k veľmi dobre ukončenej prvej sérií ale čím sa do deja pridávalo viac postáv a viac frakcií a viac dejových zvratov, tým som sa v tom viac strácal. Nemalo to moc chronologickú postupnosť čo ma dosť odrovnalo. Ale hlavnú dejovú linku okolo Ciri a Geralta som si veľmi užil. Užil som si aj súboje s Lišojebom s démonom s Nilfgárdom... Celkovo ma táto séria bavila ale ja byť pri kormidle prestanem to hrať na politický intrigami prešpikovaný thriller a začnem sa sústreďovať na to, čo je Zaklínačovou devízou a to je plnohodnotné fantasy. 75% ()

Zrnko pravdy (2021) (S02E01) 

Príbeh: Zaklínač sa potrebuje vyrovnať so stratou Yenn a na svojom putovaní nachádza starého známeho, ktorého postihla kliatba netvora. Prevedenie: Hneď na úvod druhej série je tu poviedka s Bruxou, ktorá je moja obľúbená kvôli excelentným dialógom. Finálny súboj je vynikajúci a atmosféra sa dá iba krájať. Naozaj začiatok série vo veľkom štýle. 97% ()

Kaer Morhen (2021) (S02E02) 

Príbeh: Geralt prichádza so Ciri na Kaer Morhen, pevnosť zaklínačov a stretávajú sa s Vesemirom, otcom zaklínačov bratstva vlka. Spoznávame trocha rozpolteného Escela a Yenn je zajatkyňou elfov a tý sa snažia o prežite ďalších generácií. Prevedenie: Dosť dobre spracovanú a pútavú Geraltovu linku dopĺňa zmätku plná linka Yenn, ktorá nevieme prečo je v zajatí zhluku z Nilfgardu a potom nevieme prečo sú zrazu zajaté a jediné preživšie u elfov a nakoniec nevieme prečo im bola udelená sloboda a Yenn beží lesom a padá do trávy v hlboko depresívnom výkriku. Asi by som ocenil to herectvo ale jednoducho tomu nechápem. Zaobišiel by som sa aj bez tejto linky. 73% ()

Ztráty (2021) (S02E03) 

Príbeh: Ciri sa snaží vyrovnať výcviku zaklínačov. Geralt vystopoval Lišojeba a nakoniec zisťuje že ten je jeho najmenší problém. Yenn sa vracia do Aretuzy a čelí napadaniu zo strany svojich vlastných kvôli lojalite musí popraviť Nilfgadskejo zajatca. Prevedenie: Opäť vynikajúca Geraltova linka, ten výcvik a lišojebo no proste topka. A potom je tu zas nezmyslený návrat Yenn do Aretuzy kde ňou vždy všetci opovrhovali a ona tam nakľuše navyše bez magických schopností. Testom jej lojality má byť poprava zajatca a ona s ním z neznámych príčin zdrhá a navyše pred celám magickým ansámblom ktorým stačí lusknúť prstom a je na prach ale nie oni ju radšej nechajú ujsť. Neviem dokedy Garaltova linka dokáže udržať kvalitu na úrovni. 71% ()

Tajné zprávy z Redanie (2021) (S02E04) 

Príbeh: Do Kaer Morhen sa dostaví čarodejnica Tris aby Ciri naučila ovládať chaos. Medzi ňou a Geraltom v minulosti evidentne k niečomu došlo ale strata Yenn je zrejme ešte moc čerstvá. Vesemir prichádza k záveru, že Ciri má starobylú krv z ktorej sa dá vytvoriť elixír na tvorbu zaklínačov. Yenn sa s Cahirom dostávajú do mestskej stoky lebo na ich hlavu je vypísaná odmena. Narazia na Marigolda, ktorý sa im rozhodne pomôcť uniknúť do Cintri. Prevedenie: Geraltova linka už nemala ani najmenšiu šancu zachrániť túto časť lebo začala dosť pokulhávať a absentujú akékoľvek súboje a venujeme sa čisto Ciri čo zas nie je až taká sranda. Yennina linka je trocha akčnejšia ale tiež bez efektu. Aj napriek tomu že tvorcovia sa snažia hrať na city s hluchým chlapcom, ktorého zožerie chobotnica. Ani príchod mojej obľúbenej postavy, Marigolda, nedokáže zachrániť podpriemerné hodnotenie tejto časti. 43% ()

Ukaž jim záda (2021) (S02E05) 

Príbeh: Geralt má tušenie že za pôvodom príšer sú zaujímavé monolity. Ciry sa uberá s Tris do svojho podvedomia aby odhalila pravdu o svojej minulosti. Yenn sa rozhodne pomôcť Marigoldovy a tým mu splatí svoj dlh. Vo vízií zistí, že kľúč k jej strateným schopnostiam je Ciri. Prevedenie: Tak a teraz už zrejme celý svet poľuje na Cirilu a jediný bod ktorý stojí medzi nimi a ňou je chudák Gaeralt. Skúmanie tajomného monolitu je veľmi zaujímavé. Linka s Yenn jed priemerná a to iba vďaka obľúbencovi Marigoldovi. Triss a Ciri zachraňujú pre túto časť aspoň priemerné hodnotenie. 55% ()

Milý příteli (2021) (S02E06) 

Príbeh: Geralt a Ciri sa vydávajú do svätyne Melitalé aby zistili aký je rozsah Ciriných schopností. Cesty Geralta a Yenn sa zase raz prepoja ale iba na chvíľu nakoľko Yenn ide za svojimi chamtivými pohnútkami. Prevedenie: Konečne trocha boja a šermiarskeho umenia. K tomu si pripočítajme, že mág ktorý ovláda ohnivú mágiu je veľmi dobre obsadený a odčítajme si že Yenn vypadá ako cigánka z druhej cenovej. Ale aj tak sa táto časť svojím drivom najviac podobala našľahanej prvej sérií. 90% ()

Voleth Meir (2021) (S02E07) 

Príbeh: Yenn berie Ciri otvoriť bránu aby znova nadobudla svoje schopnosti. Geralt sa stretáva s Marigoldom a trpaslíkmi a vydávajú sa ich hľadať. Elfovia vzdorujú Nilfgardu. Tesaia podlieha citom a je nerozvážna. Redania špehuje všetko z diaľky. Prevedenie: Autori seriálu sa rozhodli hrať na ""Game of Thrones" ale moc im to teda nejde. Hlavná dejová linka je fajn ale tie politické hry ma už unavujú do deja vstupuje množstvo nových postáv, ktoré si ako divák neviem zaradiť a je to pre mňa mätúce. nerozumiem ani pohnútkam všetkých kráľovstiev získať Ciri a už vôbec nerozumiem prečo sa na ňu Geralt nevybodne. 35% ()

Rodina (2021) (S02E08) 

Príbeh: Tak a o Cirile a jej prastarom pôvode vedia definitívne všetci a tak tretia séria bude v znamení kto Geralta, Yenn a Ciri skôr dobehne. Ciri posadne démon s ktorým musí bojovať nie len ona sama ale v reálnom svete aj Geralt a Yenn. Elfovia zahajujú krvnú pomstu na Redániu a konečne nám je predstavený "Biely plameň" a "Divoký hon". Prevedenie: Súboj s démonom v Kaer Morhen je splnený sen celej série, ktorá sa od druhej časti neskutočne vlečie a toto je satisfakcia za to že som to dotiahol ja, ako divák do konca. Yenn je každou časťou odpudivejšia a jej rozhodnutia sú na hrane imbecility ale na to sme si už zvykli. Teším sa na tretiu sériu lebo táto posledná časť celkom dobre zamiešala karty.  90% ()

Shaerrawedd (2023) (S03E01) 

Príbeh: Geralt, Jennifer a Ciri putujú po kontinente a hľadajú útočisko. Idú po nich všetci, či už Redania alebo Nilfgard alebo elfovia. Všetko vyvrcholí vo finálnom súboj. Prevedenie: Úvodná časť tretej série je príbehovo neuveriteľne statická a nebiť finálnej súbojovej choreografie išlo by o veľmi podpriemerný pilot. 61% ()

Každý po svém (2023) (S03E02) 

Príbeh: Cesty našej štvorice sa opäť rozdelia. Geralt s Marigoldom idú po stope ohnivého mága a jeho mocného pána. Yen a Ciri sa zas pokúšajú dostať Ciri pod ochranu čarodejníckeho rádu. Prevedenie: Už som sa v rámci tejto Netflixovskej habaďúri zmieril s veľa vecami ako je napríklad,  hispánska Triss Ramoncul, teraz po novom nechutná čierna Keira ale teplého Marigolda už nerozdýcham. Im to tam už pekne kvapká na karbit v tej Amerike a popravde sa Cavilovi nečudujem že sa na to vysral. Ja si dávam záležať aby som rozpozeraný seriál dopozeral do konca ale tu to bude s veľký premáhaním. 21% ()

Zase spolu (2023) (S03E03) 

Príbeh: Geralt si vylieva svoje srdiečko u miestnej druidky a snaží sa pomôcť novo nájdenej blondínke. Ciri zisťuje, že ak chce zostať s Yen musí pristúpiť na silné politické hry, čo ona nie je schopná akceptovať. Redania prichádza o kráľovnú. Prevedenie: Dávam tomu ešte dve časti a Marigold sa určite vyspí s tým Redanským princom. Do toho tá lezbická scéna so slúžkou, ktorú som ja ako divák vôbec nepotreboval a plačúci Geralt? Choďťe mi už do riti. Však prerodom z mutagénu mal prísť o všetky city. Ako môžete bez hamby uvádzať predlohu Sapkowskeho knihy? 17% ()

Súvisiace novinky

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (viac)

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

31.08.2023

Už to bude pěkných pár let, co byl oznámen reboot kultovní akční sci-fi fantasy Highlander v čele s Henrym Cavillem a režisérem Chadem Stahelskim (John Wick) za kamerou. Jenže Cavill měl od té doby… (viac)

Sledovanost Zaklínače klesá

Sledovanost Zaklínače klesá

07.07.2023

Nedávno jsme psali článek zabývající se odchodem hlavní hvězdy Zaklínače Henryho Cavilla, a jak si tvůrci představují, že představí jeho náhradu. Už tehdy jsme se nicméně zabývali taky otázkou, jaké… (viac)

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

02.07.2023

Třetí řada známého Netflix seriálu Zaklínač před pár dny dorazila na streamovací službu – respektive dorazila tam její první část. Zatímco prvních pět epizod už mají diváci k dispozici, zbylé tři… (viac)

Reklama

Reklama