Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ciri nemá pochopení pro Geraltovy způsoby a sama odvážně překonává náročné překážky. Kvůli intrikám a podezřením mezi členy Bratrstva se z Yennefer stává štvaná zvěř. (Netflix)

Recenzie (46)

psychoJoa odpad!

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

P.S. Nejde o to, že to není podle knihy. Jde o to, že to celý smysl příběhu (psaného i ve hře) przní. Zcela a nesmyslně. Protože ten výsledek je i sám o sobě chabej. Tímhle dílem očividně jakékoliv vazby na zaklínače končí… zůstává jméno a to je celý. Geralt se nechová jako Geralt (nikdy by Ciri nevystavil nebezpečí), čarodějové se nechovají jako čarodějové (protože by jim určitě dva nemagiči zdrhli)… propadám v psychopatický smích s přívaly záplavovejch slz. Končím. Na tohle nemám. A jestli kdy někdo jen pípnul, že je to byť jen na motivy - tak si lže do pusy. Tady jsou motivem očividně jen jména. A to je celý. ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

V prvej sérii som zaujal rovnaký postoj ako väčšina recezentov a príliš som sa sústredil na porovnávanie s knihou či hrami o Zaklínačovi. Je porozuhodné že práve dnes som po debate s mladým (nielen) filmovým fanúšikom, ktorý ako to v tomto býva zvykom kupoval darčeky pre členov rodiny deň pred Štedrým dňom, zaujal rovnaký postoj ako on: po prvé, od uvedenia druhej série som si držal trochu odstup a nepustil sa do nej hneď po jej uvedení. Po druhé rozhodol som sa ju neporovnávať so spomínymi predlohami. A svojim komentárom mi toto rozhodnutie potvrdil aj Cheeter. Naozaj treba sa na to pozerať ako na iný príbeh a dá sa to vytiahnuť aj na 4*, inak by to bolo za 2... ()

Reklama

MasterD 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Jde perfektně vidět, že knižní příběhy či povídky, ze kterých se minulé epizody trochu čerpalo, jsou kvalitní a drží seriál zajímavým, ale jakmile přijdou tito američtí scénáristi s něčím svým novým, je to totální a zmatený nesmysl. Zatím nejhorší epizoda této série, a ani trénink Ciri (který byl zde asi to nejzajímavější) to nenahradí. Nesmysly: Ciri vede Geralta do lesa, kde potkají onu obludu; Yenn na konci uteče a zachrání Nilfgarďana; Stregobor nepozná, že Yenn už nemá magii .. a další mňamky. Wiedzmin je můj oblíbený knižní hrdina a hodnotím to jako jedno z nejlepších fantasy, ale tento seriál... Snad se to vylepší a i se zlepší hudba, protože tam taky zatím nebylo nic nového. 60% ()

Necrotongue 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Hmmm, no, i tak se dá. Pro mě je zatím setkání s druhou řadou nepříjemné v tom, že se příliš nebavím. Nebo skoro vůbec. Vedly se řeči, nedělo se téměř nic podstatného, takže jsem nabyl dojmu, že jde zase jen o pouhou vatu, která nemá diváka zaujmout, ale je tu jen proto, aby měl seriál patřičný počet dílů. Mně by nějaké dlouhé debaty nevadily, to by se v nich ale muselo řádně intrikovat, manipulovat a musely by mít určitý cíl.To mi tady chybělo. ()

Milano33 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Do príbehu nám vo veľkom vstupuje politika, intrigy a mocenský boj. Utvorila sa významná aliancia medzi Nilfgaardom a elfmi, ktorý si nárokujú právo na mesto Xin'trea. V Aretuze sa Tissaia postavila do opozície voči Stregoborovi, ktorý účelovou manipuláciou poštval všetkých proti Yennefer. Znovu stretnutie Yen s Tissaiou bolo mimoriadne senzitívne, rovnako ako každý ich rozhovor. Neskutočne sa mi páči, akú veľkú slabosť si k nej Tissaia vytvorila, ako sa na ňu citovo naviazala. Taktiež sa veľmi vydarila Cahirova poprava, ktorá nakoniec ani neprebehla, keďže ho Yen oslobodila. Ciri medzičasom aktívne trénuje, prechádza si fyzicky náročným zaklínačským výcvikom, ktorý si vyžiadal daň na jej hebkej tváričke. Cirillina jasnozrivosť doviedla Geralta k Lešijovi a následne nato aj k Viyovi. ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (2)

  • Když Lambert (Paul Bullion) říká, jaký je rozdíl mezi zaklínačem a hromadou hnoje, tak skutečně tento rozdíl řekne. Avšak v epizodě Touhy v láhvi (2019), kdy toto zaznělo poprvé, jsme se skutečný rozdíl nedozvěděli. (Pito126)
  • V průběhu let si hráči oblíbili hlášky herního Geralta. Ten během hraní například zmiňuje to, že fouká silný vítr (konkrétně slovy „wind's howling“). Toto sice nelze brát jako přímý odkaz na hry, ale vždy, když hráči někde zaslechnou či spatří tato slova, vybaví si právě Geralta. V anglických titulcích pro neslyšící se tato hláška objevila na začátku třetí epizody. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama