Reklama

Reklama

VOD (1)

Šikanovaná a odstrkovaná Yennefer náhodou objeví způsob, jak utéct. Geraltovo pátrání po takzvaném ďáblovi skončí pořádným malérem. Ciri najde bezpečí mezi svými. (Netflix)

Recenzie (114)

1mArc0 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Recenzia na vyžiadanie /Videné 2x/ “They-don´t-exist”, heslo tohto dielu. Vo fantasy je zvykom, že všetky vedúce postavy ženského zastúpenia sú krásne a večne mladé. Prvý dobrý krok seriál zaznamenal, že sa konečne objasnil pôvod Yennefer. Ako z kníh, tak aj z hier sú diváci zvyknutí, že Yennefer je pohľadná a zvodná žena, tuto je opak. Nepovedali by ste, že má nakrivo ústa, a obrovský hrb za ľavým plecom. Napriek tomu spravili z nej osobu s pocitmi a túžbami, žiadne monštrum, ktoré zahnali do kúta. Dôkaz o tom, že sa pred Geraltom niekto o Yennefer zaujímal. Tvorcovia sa vôbec nebáli ísť do takéhoto risku, a náramne im vyšiel. Možno si položíte otázky: „Prečo vôbec sa spomína nejaká poviedka s faunom/diablom?“ „Kde sa prostredníctvom toho rozvíja príbeh?“ V tom, aká nenávisť panuje medzi ľuďmi a elfami. Tento diel prekvapí ako štáb dokázal jednoducho vysvetliť, v čom spočíva sila čarodejníc (obzvlášť ma bavila scéna, kde sa čarodejnice pokúšali po prvýkrát kontrolovať svoje sily prostredníctvom kvetiny a kameňa, alebo aj chytanie bleskov do sklenených fliaš.) Milo ma prekvapila švédska predstaviteľka Tissaia de Vries, MyAnna Buring so svojím hereckým nadaním, veľkým šarmom a hlasom. S MyoAnnou Buringovou som sa po prvýkrát stretol ako hlas Anny Henrietty v DLC Zaklínača 3: Krv a víno. Oceňujem nápad zapojiť hlasových hercov z hier aj do seriálu. Postprodukčné práce: zatiaľ čo hudba je najkrajším prvkom tejto časti, strih tu pokulháva. Strihači spolu s producentami a režisérom zrejme dostatočne neprispôsobili strih, ktorý by “zhmotniť” realitu do jedného celku. Najviac chaotická strihová skladba je hlavne pri scénach so Ciri. (malá poznámka: taktiež nerešpektovali vnútrozáberový pohyb, alebo štruktúru mizantscén. Mnoho dôležitých vizuálnych prvkov ako boli meče, stany, obilie, krajine, hory sa vytratili, len kvôli dynamickému tempu strihovej skladby. To, čo robí dobré audiovizuálne dielo dobrým sú práve detaily.) Ďalší faktor, ktorí vás bude trochu miasť je saturácia záberov, zjednodušene teplota farieb (často sa v scénach vyskytli zábery, ktoré neboli farebnou škálou rovnaké.) Zostavil som číselnú škálu príbehových línii, ktoré sú svižné a lákavé, ako čísla idú vyššie je to horšie. (1.- najlepšie, 2.- slabšie 3- slabé): 1. Yennefer, 2. Geralt, 3. Ciri. Oproti predchádzajúcej časti je viac konzistentná v oblasti kamery a atmosféry. Vrátim sa ku heslu tohto dielu, tento nemal ani existovať. Všetky časti Yennefer sa mohli nahradiť časťami so Ciri v 1. diely, a všetky scény Ciri z 1. a 2. časti bolo možné presunúť do druhej polovice seriálu. Aj chytľavá pesnička “Toss a coin to your witcher”, s nepodarenou dramaturgiou a strihom spadla do silného gýču. Prečo musia takmer všetci autori nasilu implikovať pesničky s textami. /50 %/ ()

IXOXI 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Druhý díl zcela zbytečně prolínají tři příběhy, z nichž zejména představení Marigolda je hodně odfláknuté... Proč tedy dávám *****? V prvních knihách je naznačeno co utvářelo psychiku Yennefer, zde je celý příběh domyšlen a fantasticky natočen takovým způsobem, že pozorný divák si jistě všimne drobných detailů, které se později objeví až bude Yen pečovat o Ciri. Už jen pro tuto část má smysl tento díl vidět! ()

Reklama

Raskoslav 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Po uspěchané jedničce přišla zas roztahaná dvojka plná prázdných dialogů. Představení elfů nic moc, historie týkající se Yennefer by mohla být zajímavá v rámci principu toho co se její příběh snaží ukázat, ale na mě to vůbec nezapůsobilo, opět jen halda zbytečných dialogů a moje citové zaujetí nula. Dandelion je docela v pohodě, Geralt měl málo prostoru. Každopádně srovnání s hry o trůny rozhodně neni na místě, alespoň ne s počátečními díly, chybí mi tu syrovost a herecké výkony postav (Henry to tu pořád táhne sám). Představení fantasy lore je strašné, já jako fanda knížek a her všechno znám, ale pro diváky nepolíbené to vůbec nevyužívá potenciál toho světa, nehledě na to že mi i chybí takové to správné typicky slovanské historické zobrazení středověku, což u Zaklínače vždy mělo svoji atmosféru. ()

0verseer 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

"Toss a coin to your Witcher O’ Valley of Plenty O’ Valley of Plenty..." Jedna hviezdička za výcvik Yennefer a druhá za chytľavú pesničku Marigolda na konci. To sú asi jediné dve veci, ktoré možno pochváliť. Zhrnutie celej poviedky Koniec sveta do 10 minút ju prirodzene podobne ako v predchádzajúcej epizóde totálne pripravilo o akúkoľvek hĺbku. Porovnávanie s Game of Thrones samozrejme nemá veľký zmysel, ale jednu vec GoT dokázalo aspoň v počiatočných sériach robiť omnoho lepšie ako seriálový Witcher. Dať si načas a budovať atmosféru s dialógmi. Seriálový Witcher zatiaľ pôsobí ako referát, ktorý vždy udalosť z knihy, ktorá by si zaslúžila pokojne celú hodinu, zhrnie do desiatich minút. Nováčikovia sú tak pripravení o čo i len náznak skutočného rozmeru sveta zaklínača a hĺbky postáv knižnej predlohy a čitatelia, ktorí môžu s knihou porovnávať nad tým všetkým musia len pokrútiť hlavou... ()

ACDCKL 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Druhý díl a ihned hodně slabý, tady se nepovedlo takřka skorem nic. Špatně zpracovaná povídka o Geraltovi a setkání s Elfy, moc velké rozdíly oproti knize a díl to tak podstatně posouvá dolů, Sylván je co se týče masky a CGI naprostý podprůměr, až jsem si skorem říkal, že v polské verzi vypadal lépe a linka s Yennefer, herečka špatná není, jen jí zde a v dalších dílech podstatně zhoršili charakter, což jí jen uškodí. Za pozitivum se zde dá označit Marigold, herec povedený, zpívat umí a postava je vtipná a osvěžující. 3* ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (4)

  • Yennefer z Vengerbergu (Anya Chalotra) se narodila v roce 1192 a na začátku příběhu je jí 14 let. První série končí, když je jí 71 let. (Geralt z Rivie)
  • Marigold (Joey Batey) se narodil v roce 1222 a na začátku příběhu je mu 18 let. První série končí, když je mu 41 let. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama