Reklama

Reklama

Krajina osvietených

(festivalový názov)
  • Česko Země osvícených (festivalový názov) (viac)
Trailer 1
Belgicko / Írsko / Holandsko / Afganistan, 2016, 83 min

Obsahy(1)

V prelínajúcom sa spojení fiktívnej a dokumentárnej formy divák prežije uchvacujúcu filmovú púť krásami naprieč vojnou sužovaným Afganistanom. Snímka sa nakrúcala viac ako päť rokov 16-milimetrový materiál. Výsledkom je rozmarný a uhrančivý obraz súčasného Afganistanu ako jedinečný záznam pre nasledujúce generácie. V období, keď sa americkí vojaci pripravujú na odchod, belgický filmár sleduje mladých chlapcov, grupujúcich sa v divokých svorkách, ako ovládajú obchodné trasy, predávajú výbušniny z objavených vojnových mín a šplhajú na zhrdzavené tanky, slúžiace ako bizarné kulisy ich hier vyplývajúcich z reálií vojnou poznamenanej krajiny. Podmanivý a sugestívny film konfrontuje drsnú krásu a boj o prežitie. Je nielen pohľadom na prežívanie detstva v nových podmienkach, ale i o extrémnej odolnosti ľudí a krajiny. (Art Film Fest)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (4)

Rikky007 

všetky recenzie používateľa

Přestože místy trochu přehnané a záměrně symbolické (což mnozí zjevně nepochopili), dává poznat svět, který byl vystaven na základech tisíciletých tradic a dlouhotrvajích konfliktů okolních velmocí. Nelze upřít poutavost ve formě kombinace syrové realističnosti a až bajkového pojetí. ()

Reklama

billyador 

všetky recenzie používateľa

51. IFFKV... ty dvě hvězdy jsou za kameru a za odvahu...jinak je to slatanina a nevěrohodná replika možných zážitků režiséra z předchozího působení v téhle zemi ()

kajas 

všetky recenzie používateľa

Asi bych měla soucítit s malým chlapcem, který riskuje život vyhrabáváním min, aby se jednou mohl oženit s dívkou svého srdce. Bohužel se tak nestalo. ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (1)

  • Pieter-Jan De Pue sedm let jezdil do Afghánistánu, navštívil zde řadu regionů, zpovídal obyvatele a byl i napaden Tálibánem. (Zdroj: MFF KV)

Reklama

Reklama