Reklama

Reklama

Heretiks

  • Veľká Británia The Convent
Trailer

Obsahy(1)

Neprávom odsúdená Persephone (Hannah Arterton) sa dočká záchrany, keď sa za ňu počas procesu postaví vrchná predstavená miestneho sesterstva. Tá zaručí, že sa mladé dievča v komunite žien oddaných Bohu zmení a bude pykať za svoje hriechy. Zdá sa, že život mladého dievčaťa je zachránený, ale to ešte ani zďaleka netuší, aké nebezpečenstvá na ňu v jej novom príbytku číhajú. (Marceloo)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (18)

Flopik 

všetky recenzie používateľa

No tak toto sa veľmi nepodarilo. Potenciál to malo , a veľký ja takéto filmy mám rád ale tuto nefungovalo nič. Žiadne lakačky slabá atmosféra no a dej nudil a aj napriek krátkosti sa vliekol . Hlavná hrdinka aspoň pekná a na konci to vyzeralo aspoň troška zdarne. Určite ale nedoporučujem, v dnešnej dobe dať démonom len svetielkujúci oči nestači. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Už mám u hororu trochu předsudky, a tak když jsem zjistil, že je snímek „The Convent“ britským dílem, začínal jsem mít pocit, že tohle bude hodně špatné. Ale ono to ve skutečnosti vůbec špatné není a vlastně to docela stačí na hororový průměr. To prostředí filmu hodně pomáhá a nakonec i nějaké ty masky, jež jsou zde použity. Rozhodně ne zklamání roku, ale nutně ne ani velké překvapení. ()

Reklama

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Neprávom odsúdená Persephone (Hannah Arterton) sa dočká záchrany, keď sa za ňu počas procesu postaví vrchná predstavená miestneho sesterstva. Tá sa zaručí, že mladé dievča sa v komunite žien oddaných Bohu zmení a bude pykať za svoje hriechy. Zdá sa, že život mladého dievčaťa je zachránený, ale to ešte ani zďaleka netuší, aké nebezpečenstvá na ňu čakajú v jej novom príbytku. - Posledný režisérov horor Howl ma sklamal na plnej čiare, pretože som sa naň dlho tešil a výsledok bol slabý. Aj tak som ale chcel dať Heretiks šancu. Asi každému bude jasné, že sa tvorcovia snažia zviezť na vlne komerčného hororu The Nun, ale prekvapuje ma, že nepracovali vôbec kreatívne a zápletka je priehladná už od úplného začiatku. Potešili ma nádherné vizuály, prostredie izolovaného kláštora z ktorého sála negatívna energia, jedna chutná gore scéna a Hannah Arterton bola podla mňa v hlavnej úlohe úplne super. Ostatné obsadenie jej ale nestíhalo sekundovať, čo ma neprekvapuje, keďže ide o prevažne televíznych hercov. Režisér mi pripadá z nejakého zvláštneho dôvodu príliš opatrný, ale jeho ďalším hororom šancu určite dám a tentokrát to bude opäť za slabšie tri hviezdičky. Keby to ale bolo o pár minút dlhšie, už by bolo hodnotenie nižšie. + Michael Ironside + herečka z Howl ()

Rathalos 

všetky recenzie používateľa

Dalsi horor,ktory sa venuje boju viery proti diablovi,samozrejme hlavnymi postavami su mnisky,cele sa to odohrava v prostredi klastora,ktore sa mi pacilo,atmosfera bola tiez obstojna,skoda,ze v urcitych miestach to nudilo,no a zaver bol krvavy,co je plusom,cize sa jedna o taky priemer v tomto zanri...:-) ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Malý gotický horor se skvělým vizuálem se odehrává mezi zdmi kláštera v průběhu 17. století. Kdysi se tamější jeptišky chtěly ještě více dostat k Bohu a vyzkoušet sílu své víry. Jestli vyvolaly nějakého démona nebo samotného Ďábla je vcelku jedno, protože za to pěkně zaplatily. Jedna stačila utéci, druhá se stala matkou představenou (Clare Higginsová z Hellraisera...jak ten čas letí) a naplňovala ďábelský pakt. Temná strana si totiž za své služby žádá oběti. Když je Persephone odsouzena za čarodějnictví, matka představená ji vezme pod svoji ochranu. Jo, v té době byla církevní síla ještě mocnější, než síla světská. Poměrně brzy Persephone pochopí, že sice unikla plamenům hranice, Peklu se ale nevyhnula. Úvodní bouře a titulky navnadí, pak přijde spíše komorní drama ponořené do temnoty. Dojde ale i na chrlení krve, vyrvané oči, podřezání, probodnutí či rozdrcení hlavy šutrem. Podobné filmy mám rád, takže za mě spokojenost. Mainstreamový divák asi nadšený nebude.... 3,5* zajímavé je užití jmen - setra Lilith (první žena Adama, co se dala na temnou stranu) nebo Persephone (manželka Háda, krále podsvětí)... ()

Galéria (12)

Reklama

Reklama