Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komédia, rozvíjajúca cez spor prefekta De Cara a herca Campeseho o poslaní divadla rad komediálnych zápletiek usvedčujúcich prefekta z nekompetentnosti vo veciach divadelného umenia. (STV)

Recenzie (2)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Nový perfekt je prvý deň v práci a hneď sa zapotí s vážnymi prípadmi miestnych obyvateľov. Alebo iba s miestnymi divadelníkmi? Tak či tak, je to herecký koncert, ale spočiatku trochu zdĺhavý a až na konci naberie správne obrátky s príchodom Kronerovej. –––– Excelencia, umenie komédie sa môže konať všade. ()

jan72 

všetky recenzie používateľa

autor: Eduardo de Filippo; K novému prefektovi (Huba) prichádza divadelný riaditeľ (Dančiak), ktorému vyhorelo divadlo a hercom ostali len kostýmy. Prosí ho, aby navštívil ich predstavenie a tým ich podporil. Omylom mu zoberie zoznam ľudí, ktorí ho majú v tento deň navštíviť. Za prefektom postupne prichádzajú obyvatelia mesta so svojimi problémami - doktor (Horváth), padre (Labuda), učiteľka (Kronerová) ... nakoniec lekárnik (Matulík), ktorý sa otrávi a zomrie. Sú to skutoční obyvatelia mesta alebo len herci divadelnej spoločnosti? ()

Reklama

Reklama