Reklama

Reklama

Sherlock: Ohavná nevesta

(TV film)
  • Česko Sherlock: Přízračná nevěsta (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Čo ak by sa Doktor John Watson a Sherlock Holmes tentokrát nestretli v modernom Londýne? Čo ak by to bolo vo viktoriánskej ére a po Baker street by sa premávali parné vlaky, tradičné taxíky a ľudia v cylindroch a frakoch? Vitajte v Sherlockovi v roku 1895! Niektoré veci však ostávajú s istotou rovnaké a to priateľstvo, dobrodružstvo a najmä zo všetkého ... vražda. Thomas Ricoletti bude veľmi prekvapený, keď svoju ženu uvidí v starých svadobných šatách, pretože len pár hodín pred tým, si zobrala vlastný život. Duch pani Ricolettiovej sa túla po londýnskych uliciach s nenásytnou túžbou po pomste. Preto nastupujú Sherlock a Watson a musia využiť všetok svoj um, aby konfrontovali nepriateľa zo záhrobia. Podarí sa im odhaliť pravdu o Ohavnej neveste? (RTVS)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (461)

Spooner 

všetky recenzie používateľa

Jako chápu, že to chtěl udělat Moffat strašně meta a společně s Gattisem už si vlastně dělá z diváků tak trochu srandu a zkouší, co ještě vydrží. To bych ještě bral. Jenže to by to muselo celé dávat aspoň v základech trochu smysl a tvůrcům se nesměl jejich "originální" nápad v poslední třetině naprosto rozpadnout pod rukama. Jo, řemeslně to je stále výborné a hlavní dvojice stále perfektní, jen už to prostě svými rádoby svěžími a vtipnými hrátky spíše nudí, než baví. Čtvrté série se začínám upřímně bát. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Jakožto milovník suchého anglického humoru, s prvkami sarkazmu, nemôžem inak, iba vyjadriť potešenie, že som si konečne našiel čas (respektíve nebolo čo pozerať) a vzhliadol tento detektívny "televizák". Samotný príbeh je dostatočne mysteriózny, pričom drží diváka v napätí, k akému rozuzleniu že sa to spoločne spolu s hlavnými predstaviteľmi dopracuje. Titulok "Holmes" budí vždy záujem a zriedka kedy svojim pútavým obsahom skutočne sklame. Londýn, 19 storočie, tmavé uličky, hmla, kostýmy, svojské správanie oboch hrdinov mi bolo pochuti, takže táto pozícia v červených pozíciách je z môjho pohľadu plné zaslúžená. Jeden háčik to ale má, úplne klasicky tento snímok spracovaný nie je, takže tí čo očakávajú nalinajkovanú predlohu klasiky, budú zrejme mierne sklamaný. ()

Reklama

rikitiki 

všetky recenzie používateľa

Uctivá, zábavná a nic svým novodobým dílům nedlužící odbočka do viktoriánských časů si vybrala vše, co hýbalo tehdejší dobou: probouzející se hnutí za ženská práva, za sociální spravedlnost, mystiku, vystoupení mágů, začátky psychoanalýzy i vědecké racionality. Všechny tyhle motivy příběh unese a skvěle je dokáže propojit. Pranic mi nevadí, že vysvětlení je trochu krkolomné, to přece k Sherlockovým případům patřilo vždycky. ()

PROROK14 

všetky recenzie používateľa

Sorry, ale tu už bolo priveľa fantasmagorie. Toto už nebolo ani zďaleka také dobré, ako prvých 6 filmov. Píšem 6, lebo sa mi zdá, že tie posledné tri už začínali byť trocha kostrbaté. Neviem čo si mám o tomto vôbec myslieť. Celé sa to akože odohralo za 4 minúty v hlave toho génia áno? No dobre. Pôvodne som tam dal 4*, po nejakej úvahe som to znížil a teraz by som najradšej dal iba 2*, ale už som prekročil deadline, takže meniť to nemôžem. 5/10 ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Prvá časť super, potom sa to začne zamotávať. Ako keby si tvorcovia uvedomili, že netreba byť priamočiary a že treba nejaký riadny dejový zvrat. Ten je ale v zásade vo svojej veľkoleposti veľmi nefunkčný. Je dobré vidieť po dlhom čase staré známe postavy v prostredí ktoré ich vytvorilo. Ale mám pocit, že sa z toho všetkého vytráca nielen nadhľad ale aj zvláštne prepojenie medzi charaktermi. Odrazu mi to príde ploché a prázdne. A Moriarty tentoraz prehráva do neznesiteľnosti. ()

Galéria (52)

Zaujímavosti (3)

  • Příběh není zfilmován podle povídky sira Arthura Conana Doyla, ale jistá spojitost tu je. V původním příběhu "The Adventure of Musgrave Ritual" se Sherlock zmíní o případu nevěsty, když s Watsnem probírají staré příběhy. Nic konkrétního ale neřekne, takže většina příběhu je od tvůrců scénáře Marka Gatisse a Stevena Moffata. (kubsov)
  • Natáčelo se od 5. ledna do 10. února 2015 v Anglii (města Wraxall, Londýn, Bristol a Bath). (Varan)
  • Ženy, které se, stejně jako Moly Hooper (Louise Brealey) zde, vydávaly za muže, aby mohly vykonávat lékařské povolání, v 19. století skutečně existovaly. Známý je například případ Margarety Ann Bulkleyové alias vojenského chirurga Jamese Barryho. (IlMagnifico)

Reklama

Reklama