Reklama

Reklama

Opustený vesmír

  • Česko Opuštěný vesmír (viac)

Obsahy(1)

Dokumentárny film o smrti a umieraní a o dvoch (ne)možnostiach posmrtnej existencie. Jeden z motívov filmu tvoria osobné svedectvá tých, ktorí "prežili svoju smrť" – spisovateľa Michala Viewegha, herca a režiséra Jana Kačera a ďalších osobností. Smrť predstavuje čosi, na čo je moderná spoločnosť alergická – to, čo sa nedá kontrolovať, nad čím nemôžeme racionálne zvíťaziť. S trochou nadsádzky sa dá povedať, že smrť je posledný odlesk Boha v našej egoisticky “všemocnej” spoločnosti – závan niečoho, čo nás presahuje a s čím si nevieme rady. (RTVS)

(viac)

Recenzie (2)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Je veľmi málo dokumentárnych filmov, ktoré by takto podrobne preberali smrť. Vyjadruje sa k nej snáď každý, kto k nej má čo povedať. V podstate môže niečo povedať úplne každý, lebo sa týka každého. Takže nielen vedci, lekári, teológovia a tí, čo svoju smrť prežili, ale aj ľudia z ulice, baru a diskotéky, hoci sú to občas len také táraninky. Tých je našťastie minimum, a tak najpodstatnejší zostáva asi názor, že nie je dôležitá smrť a to, čo je po nej, ale to, ako človek prežije svoj život a čo tu zanechá. Či už sú to dobre vychovaní potomkovia, alebo umelecké či vedecké dielo, čo je výhodou tvorivých ľudí, že sa nemusia spoliehať na nesmrteľnú dušu. Film toho povie veľa a štýl je presne zvolený na mieru tejto téme, takže spokojnosť. ()

lebrond 

všetky recenzie používateľa

Dokument začíná pokladáním otázek a pokládáním otázek taky končí. Navodí vás k přemýšlení, ale odpovědět si musíte sami. ()

Reklama

Galéria (3)

Reklama

Reklama