Reklama

Reklama

Šťastný princ

(festivalový názov)
  • Česko Šťastný princ (festivalový názov) (viac)
Trailer 5

VOD (1)

Obsahy(1)

Charizmatickému Rupertovi Everettovi sa po dlhom čase konečne podarilo natočiť svoj vysnívaný režijný debut o posledných dňoch Oscara Wildea, ktorým sa z nejakého dôvodu dramatické aj filmové umenie pomerne vyhýba, zatiaľ čo dáva prednosť lákavejšiemu zobrazovaniu jeho dandyovského štýlu života. Film zobrazuje posledné roky života Oscara Wildea, literárnej a spoločenskej ikony 19. storočia, prežité v dôsledku podlomeného zdravia a zavrhnutia zo strany spoločnosti a príbuzných v biede a utrpení v Neapole a Paríži, počas ktorých sa opäť trápi so svojou životnou láskou a svojou najväčšou skazou zároveň, lordom Alfredom Douglasom. Protiklad k nim tvoria flashbacky do jeho šťastných dní, ktorých optimizmus sa však nenaplnil. (Filmový festival inakosti)

(viac)

Videá (12)

Trailer 5

Recenzie (5)

AloeB 

všetky recenzie používateľa

Jako zarytý fanoušek Oscara Wildea byl pro mě tento film povinností a nelze říct nic jiného, než že jsem velmi spokojen. The Happy prince je zajímavý pohled na poslední roky mistrova života, kdy jako Sebastian Melmoth ve Francii protkaný vyprávěním Wildeovy původní pohádky o Šťastném princi. Sympatický Rupert Everett dokazuje, že má k autorovi velmi blízko a hraje jej velmi obstojně. Velmi mě potěšily i odkazy na jiná díla irského spisovatele, například když hrál Wilde Salomé, snad i slova o rybáři, a nebo samozřejmě recitace Ballady o žaláři v Readingu, která dovedla pohladit na duši. "And all men kill the thing they love, by all let this be heard. Some do it with a bitter look, some with a flattering word, the coward does it with a kiss, the brave man with a sword!" ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"The Happy Prince je podľa mňa celkom obstojne napísané, dobre zrežírované dielko s Rupertom Everettom v hlavnej role, ktorý sa postaral aj o scenár a réžiu. A musím ho pochváliť. Vo všetkých aspektoch tomu dáva maximum, čo tomu mohol dať. Film má celkom dobrú stopáž, sleduje sa celkom dobre, akurát by som možno chcel vidieť aj trošku viac šťastia. Nevedel som čo môžem od filmu čakať, no myslím si, že film zachytáva posledné roky Oscara Wilda celkom dobre a rozhodne ma to bavilo. Postavy sú dobré. Chcel som ich sledovať, a súčasne som si uvedomoval, že niekedy nás môžu naše rozhodnutia stáť veľmi veľa. Lenže nikdy nevieme ako to s nimi reálne dopadne. Postupné odkrývanie kariet je v tomto filme veľmi zaujímavé a celý čas s napätím sledujeme, kedy všetko zapadne na miesto a dočkáme sa toho veľkého finále. A keď to príde, je to veľmi tiché, komorné a funguje to veľmi dobre. Ako celok pre mňa ide o silné dielo, ktoré odporúčam fanúšikom historických životopisných filmov. A je fajn, že bol v roku 2017 Oscar Wilde omilostený. Len mám pocit, že je to 117 rokov neskoro. Hodnotenie: B ()

Reklama

Teachman 

všetky recenzie používateľa

Námět a zápletka: 4/10 ... Vizuální stránka: 5/10 ... Soundtrack: 4/10 ... Didaktický potenciál: 4/10 ... Celkový dojem: 4/10. Značně lepší je předchozí životopisný film Oscar Wilde. Místo této opětovné adaptace života slavného spisovatele mohl vzniknout film o autorovi, který ještě žádný nemá. ()

Marze 

všetky recenzie používateľa

Poctivý ale beztvarý portrét. Název filmu tak je spíše ironie. Příběh o zradě jak se z vládce komedie stala tragédie. Zdá se mi to přehnané, každopádně Everett vypráví důležitý příběh o muži, který se narodil příliš brzo. ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 21. ledna 2018 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama