Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Trojdielna televízna inscenácia rovnomenného románu Antona Baláža z prostredia jednej bratislavskej fabriky, v ktorej autori umelecky zobrazujú zložitý zápas s prestavbou vo výrobe i v myslení ľudí, hľadajúcich sebarealizáciu v pracovnom procese, v rodinnom i spoločenskom živote. (STV)

Recenzie (5)

PatoP 

všetky recenzie používateľa

Konečne po 29-tich rokoch odvysielané Slovenskou televíziou. Verné prenesenie rovnomenného románu na televízne obrazovky prinieslo netradične kritický pohľad na problematiku vedenia výrobných podnikov v čase socializmu, na kádre, na robotnícku triedu i veci s tým súvisiace. Stojí rozhodne za zhliadnutie, už iba kvôli výborným hereckým výkonom popredných slovenských špičiek, tentoraz v čele s Milanom Kňažkom. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Veľmi dobre obsadený seriál na to, že ide o pomerne nudný príbeh o socialistickom podniku, kde sa kašle na pracovné podmienky a zdravie zamestnancov. Oživujú to aspoň pridružené príbehy zo súkromia, romániky a kúpaliskové scény, kde ma dosť prekvapilo fajčenie priamo na plavárni. ()

jan72 

všetky recenzie používateľa

Z čias ked sa plány plnili na 110%. Ale je tu už problém či plniť plán za každú cenu, alebo sa starať aj o zdravie zamestnancov (smrteľná otrava pracovníčky, výbuch pri ktorom umrú další dvaja). Robotníci sa dokonca vzoprú vedeniu podniku. Obsadenie to má exkluzívne. Zaujal ma Dočolomanský v montérkach, Kronerová a Tlučková ako kočky, ktoré si hľadajú chlapa či Štepka v role "súdruha bezpečnostného" s radošinským prízvukom. ()

vox_populi 

všetky recenzie používateľa

stotožňujem sa s kolegom PatoP, prakticky všetci mužskí predstavitelia podali nadštandardné výkony, za zmienku stojí i "radošínske" vystúpenie Stana Štepku v roli bezpečnostného technika...seriál ma milo prekvapil, odporúčam! ()

J.J.1972 

všetky recenzie používateľa

Pokus o slovensku verziu Inzenyrskej odysey...a i ked sa herci snazili (a snazili sa veru celkom slusne), vysledok je velmi priemerny...je to za ** ale pridavam este jednu * za snahu. ()

Reklama

Reklama