Reklama

Reklama

Pod cudzím nebom

(TV film)
všetky plagáty

Obsahy(1)

Autentická epizóda zo života legendárneho sovietskeho režiséra S.M.Ejzenštejna počas jeho pobytu v USA a v Mexiku začiatkom 30. rokov. Jeho úsilie nakrútiť tu film stroskotá na intrigách kruhov, ktoré nemajú záujem konfrontovať americkú verejnosť s dielom pokrokového európskeho umelca. (STV)

Recenzie (2)

jan72 

všetky recenzie používateľa

Ejzenštejn (Kňažko) prišiel do Ameriky natočiť zvukový film. Ale nevyjde mu to ani v Paramounte, aj keď jeho šéf (Mik.Huba) povie, že Ejzenštejnov scenár k Americkej tragédii je najlepší aký mal v rukách, ani v Universale, kde mu šéf (Blaškovič) ponúka vysoký honorár za film Tajomstvá Kremľa. Nakoniec natáča v Mexiku za peniaze skupiny súkromníkov. V ťažkých podmienkach natáčanie trvá dlho a väčšina investorov stráca trpezlivosť na financovanie filmu. ()

Hombre8

všetky recenzie používateľa

Génius, který se pomátl, se jel přiučit, tak ho vyučili. Několik let ho pak doma dávali do kupy. Autoři tohodle zajímavého hraného dokumentu byli k Serjožovi ještě milosrdní. Kňažko má tu čupřinu tak 2-3x nižší, než ji pan umělec, který neunesl tíhu úspěchu, měl. O této jeho mexické anabázi pojednává film Ejzenštejn v Guanajuatu. ()

Reklama

Reklama