Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Manželstvo Gail (Meryl Streep) a Toma (David Stratharn) Hartmanovcov sa ocitá v ťažkej kríze. Architekt Tom totiž trávi väčšinu času v práci a nejaví záujem ani o manželku, ani o deti - syna Roarkeho (Joseph Mazzello) a dcéru Willu (Stephanie Sawyer). Posledným zúfalým pokusom zachrániť rozpadajúci sa vzťah má byť víkend strávený splavovaním rieky. Rodinný výlet spojený s oslavami Roarkeho narodenín sa však čochvíľa mení na nečakanú drámu. Cestou sa totiž stretnú s Wadeom (Kevin Bacon) a Terrym (John C. Reilly), z ktorých sa vykľujú zločinci! Celá rodina sa stáva ich rukojemníkmi na ceste za hľadaním ich komplicov. Všetkého schopní zločinci potrebujú Gail, pretože dokonale pozná rieku a splaviť nebezpečné úseky by sa im sotva podarilo bez jej skúseností. Deti sa stávajú zárukou Gailinho maximálneho nasadenia, avšak Toma a ich psa by sa zločinci najradšej zbavili. Výlet je teda nielen absolútnym fiaskom, ale čímsi oveľa horším - život rodiny je v absolútnom ohrození... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (242)

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Taťka ňouma, matka bojovnice, nafukovací lavor, hromady hromady napěněné vody a protivnej fakan, kterej mě děsil víc, jak (ne až tak) vostrej záporák v podání Kevina Bacona. Místy dobrej napínák, americká divočina taky potěší, ale je to takové až moc rodinné. Hlavně ten konec za tónů slaďoučkého dobového popíku je taký eh. ()

SallyZen 

všetky recenzie používateľa

V celku fádní thriller s obyčejnou zápletkou. Ale zaprvé výborně režijně zpracovaný a také zahraný. Normálně bych dal asi ty tři hvězdy, tam se to také pohybuje ale... Streepová se mi tu překvapivě líbila a opravdu hodně a za něj dávám tu čtvrtou hvězdu se mi tady líbil otcovský výkon Davida Straithairna. To bylo famózní. 75% ()

Reklama

pornogrind 

všetky recenzie používateľa

Běželo to v TV tak jsem tomu dal šanci. Ikdyž filmy s M. Streep zrovna nevyhledávám. A ani potomhle se to určitě nezmění. Já jsem jí její roli prostě nevěřil. K. Bacon svoji roli záporáka zvládl mnohem líp. Mě tenhle film nějak zvlášť nepohltil, příběh nezaujal, nebyl napínavej a řekl bych že nebyl ani zrovna moc originální. A kvůli pěkné přírodě se na filmy nekoukám. ()

lamps 

všetky recenzie používateľa

Velmi povedený dobrodružný thriller, v němž je hlavně ve druhé polovině stále na co koukat. Scénář sice není zrovna nejoriginálnější a všechno se v něm vyvrbí přesně tak, jak divák dlouho dopředu očekává, ale nádherná příroda, hudební doprovod a herecké výkony vše bohatě vynahrazují. Meryl Streep je výborná jako vždy, ale na psychopata Bacona v tomhle filmu prostě nemá. On a zkušená Hansonova režie jsou tím, kdo dodává téhle jízdě zatraceně vysoké obrátky.. 80% ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Viete, čo je to hypotermia?“ Toto vodné dobrodružstvo Curtisa Hansona, kde sú až príliš jasne rozdelené strany dobra a zla, som vždy mal rád. Zároveň som si však zakaždým plne uvedomoval, aké je to veľké klišé. Navyše, David Strathairn, malý Joseph Mazzello a John C. Reilly sú skôr do počtu (Benjamin Bratt je prekvapivo dobrý, ale dlho na plátne nepobudne). Na mierny nadpriemer je snímka vyťahovaná predovšetkým vynikajúcimi výkonmi Meryl Streep a spoľahlivého Kevina Bacona, realistickými akčnými scénami (herci väčšinu splavovacích scén zvládli sami), pôvabná hudba a predovšetkým prekrásna, majestátna výprava krásnych a silných hôr a spenených riek, ktoré cez ne dravo pretekajú a nemilosrdne zabíjajú slabých a nepripravených. Stačilo málo a skončilo by to ako o rok staršia a podstatne horšia (a televízna) Vražda na Rio Grande. ()

Galéria (63)

Zaujímavosti (6)

  • Film se natáčel na řece Whitefish v Montaně. (inachisio)

Súvisiace novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (viac)

Reklama

Reklama