Reklama

Reklama

Mladá zdravotná sestra, ktorá berie svoje povolanie - pomáhať ľuďom - skutočne vážne a zamieňa si ho za poslanie, na nastolenú otázku svojím postojom odpovedá. Demonštruje tak svoju morálnu nadradenosť aj za cenu straty dočasného pochopenia u spolupracovníkov, v rodine, či inde. (RTVS)

Recenzie (3)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Sestrička a saniťák sa zdá ako ideálna kombinácia, ale veci nie sú také jednoduché. Komplikuje ich záhadný pacient s gitarou, ktorý hrá čudné pesničky od Filipa. No ale riešenie sa nájde a aj v rámci nezištnej pomoci blížnemu. –––– Také tiché a plaché dievča... – Tak si poopravte názor. Moji známi to už robia. ()

GTS_PUNK 

všetky recenzie používateľa

Tuctové dievča režiséra Ľubomíra Vajdičku z roku 1979 je tuctovou televíznou inscenáciou, akých Československá televízia svojho času vyrobila minimálne stovky. Príbeh sa v tomto prípade točí okolo mierne premotivovanej zdravotnej sestry Dity (Oľga Solárová), ktorá chce veľmi pomôcť komplikovanému Medardovi (Miroslav Oller), ale zároveň nechce prísť o vzťah so "saniťákom" Jozefom (Ľubomír Paulovič). Dielo so zvláštnou melancholicky pôsobiacou atmosférou, doplnené hudobnými tónmi Jara Filipa, si všíma komplikovanosť ľudskej povahy a medziľudských vzťahov. Krátka metráž nedovoľuje autorom príliš rozvíjať príbeh ani pracovať s postavami, čoho výsledkom je prílišná priamočiarosť deja (všetko - dobré aj zlé - ide akosi jednoducho) a chýbajúca väčšia hĺbka postáv. Hoci charakterová pestrosť postavám v inscenácii nechýba, viaceré z nich pôsobia plocho. Ale to môže byť aj dôsledok hrania tých ktorých hereckých protagonistov. Tuctové dievča je relatívne kvalitatívne slabým počinom. Námet diela Ľubomíra Vajdičku sa dá oceniť, ale s jeho realizáciou je to už o čosi horšie. Plusom je adekvátna minutáž, ktorá zabraňuje ešte výraznejšiemu kvalitatívnemu prepadu. ()

javlapippi 

všetky recenzie používateľa

"Nemyslím si, že sedieť pri posteli a počúvať pesničky je nejaká pomoc." Mladá zdravotnica plná ideálov sa podľa svojho okolia až príliš angažuje v osudoch strateného pubertálneho prípadu, ktorý aktuálne so zlomenou končatinou a arogantným výrazom okupuje lôžko v nemocnici a komplikuje si tým citový, rodinný aj pracovný život. Ústredná sestra Solárová dobrá, pacient Oller s rádoby pubertálnou mluvou už pomenej a jeho clivé popevky, čo vyludzuje na gitare už fakt nie. Priemerná a menej zapamätateľná inscenácia. ()

Reklama

Reklama