Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mestečko Gary v štáte Indiana je ovládané gangom prezývaným Rebeli. Keď jeho členovia zastrelia nevinného mladíka, majiteľ miestneho obchodu Marvin Bookman si opíše číslo auta, z ktorého sa strieľalo a dá ho polícii. Odveta na seba nenechá dlho čakať-členovia gangu mu zdemolujú obchodík a navyše Marvina postrelia. A to bola osudová chyba: Marvinov syn John (Fred Williamson) sa totiž rozhodne pre urýchlený návrat do rodného mesta. Bývalý člen gangu sa spojí s matkou zavraždeného mladíka, Laurie (Pam Grier), dá dokopy zopár starých priateľov a ukáže holobriadkom, ako vyzerajú praví gangstri. (beso74)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (2)

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Na papieri to muselo vyzerať skvelo. Ťažko si predstaviť lepší legacy film pre blaxpoitation ako návrat tých najväčších hviezd žánru v príbehu o tom, ako sa musia postaviť mladej rapperskej generácii. Na začiatku to je aj celkom zábava, keď do mesta prichádza Fred Williamson za zvukov funky, lenže po chvíľke entuziazmu sa naplno ukáže remeselná bieda Larryho Cohena. V poslednej tretine sa strieľa jedna radosť, ale jednak všetka akcia je mizerne nakrútená, po druhé scenár je strašná bieda (kde sú ostré dialógy Truck Turner či vygradovaný príbeh Coffy?) a po tretie Pam Grier tu má ledva jednu akčnú scénu, je oblečená v teplákoch a ešte jej nejaký spratok otrepe hlavu o smetiak? Fuck off! ()

Zaujímavosti (4)

  • Scéna, v ktorej explodujú dve policajné autá, je prevzatá z filmu RoboCop 2 (1990), ktorý taktiež produkovalo štúdio Orion Pictures. (beso74)
  • Dej filmu sa odohráva v mestečku Gary v štáte Indiana, a teda rodnom meste Freda Williamsona (John Bookman). (beso74)

Reklama

Reklama