Reklama

Reklama

Čo žerie Gilberta Grapea

  • Slovensko Čo trápi Gilberta Grapea? (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Gilbert Grape nie je z tých, čo by nemal do čoho pichnúť. Aj keď Endora je miesto, kde sa toho veľa nedeje. Jediný raz, čo mestečko navštívila polícia, bolo vtedy, keď sa Gilbertov retardovaný brat Ernie pokúsil vyškriabať na neďalekú vodnú vežu. Dávať pozor na brata je hlavnou úlohu Gilberta, čo vie byť pekne otravné. Najmä, ak Gilbert okrem toho pracuje v obchode. Potom ale Gilbertovi skríži cestu niekto, kto ho nenecháva ľahostajným. Becky so svojou starou mamou začnú mať problémy s autom práve vo chvíli, keď prechádzajú cez Endoru. Becky je krásna a Gilbert sa práve zaľúbil. Nájsť si však čas pre svoj vlastný život sa zdá byť pre Gilberta nemožné... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (796)

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Co zere Wacoslava1? hromada nadhodnocenych filmu na CSFD jako je tento proste dalsi hrozne uslzeny a realny americky drama jenom ten Leopardo Di Kardio v roli retarda predvadi mnohem presvedcivejsi vykon nez v tech mrdkarskych rolich co hral po tom ale to nestaci uplne blbej a nechapu za co uznavanej film ()

Hellboy 

všetky recenzie používateľa

Překrásný film, který je tak bravurně natočen, že byla jen radost se na něj dívat. Celou první hodinu to bylo naprosto bezchybné. O to víc mě zklamal poněkud patetický konec, který tak nějak podivně z celého snímku vybočoval. Nicméně režie i scénář zvládnuté perfektně, Leonardo DiCaprio mě neskutečně překvapil, Johnny Depp zase - ač je hlavním hrdinou - mi přišel tak nějak nevýraznej. Film se dotýká řady zajímavých témat, dost mě zaujal fakt, že se tam řešej hyper-obézní lidi, jenže zase tomu byl věnovanej celej konec, což mě poněkud nemile překvapilo. Ačkoliv asi každý si hned od prvních minut dovedl představit, jak se bude děj odehrávat a kam to vše směřuje, nakonec jako by mi ten konec někdo ukradl a místo něj tam dosadil jinej. ()

Reklama

Ephemeris

všetky recenzie používateľa

Jeden zo zásadných filmov mojich -násťročných čias. Zapadákov v nížinách Iowy (údajne ak sa uprostred Iowy postavíte na plechovku od piva, dovidíte až do Chicaga), frustrovaný mladík uväznený v drevenom dome, ktorý by odnieslo prvé okoloidúce tornádo. Po dlhých rokoch ďalšia projekcia a moje nadšenie je preč. Juliette Lewisová so svojím chlapčenským účesom ma nebavila nikdy, ale skutočnú hrôzu prinieslo až sledovanie v pôvodnom anglickom znení. Absolútne nevhodná dikcia a hlasový prejav. Radšej už nebudem hodnotiť, lebo momentálne to už vidím len na lepšie 3 hviezdy na oblohe Stredozápadu. ()

Kass 

všetky recenzie používateľa

Cože toho Gilberta tedy vlastně tak žere? Asi úplně všechno. Od provinčního městečka, ze kterého po celý svůj život nevytáhl ani paty ven. Přes mentálně zaostalého mladšího bratra, o něhož se musí celý den starat. Po každodenní rodiné večeře, které vždy zákonitě skončí bouřlivou výměnou názorů všech členů rodiny, plynoucí z jejich vypěstované "ponorkové nemoci" a vzájemné alergie. To, na co divák čeká většinu filmu, tedy že do té doby všechno trpícímu Gilbertovi nakonec vytečou nervy, je stejně nezvratné, jako že musí (jak si dávno přeje) přijít "něco nového". Film je postaven na krásně lidském (přesně jak je u L.Hallströma dobrým zvykem) příběhu, který pevně drží především (i ve vedlejších rolích ) výborní a známí herci. Jmenovitě hlavně trojlístek J.Depp, L.DiCaprio a J.Lewis. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Vymanenie sa z malomestského sterotypu a kolotoča povinností je nevyslovenou túžbou mladého, mlčky prežívajúceho rebela Gilberta. "Vďaka" dementnému bratovi, spuchnutej materi a nedospelým sestrám prináša predavačovi v potravinách život nečakané situácie, ktoré treba riešiť, práce so starostlivosťou o rodinu je nad hlavu a vlastná láska sa redukuje na pravidelné šukanie neukojenej paničky.... teda až do príchodu po Amerike kolujúcich karavanistiek, ktorým sa pokazí autiak. Prostredie tých, čo nevyhrali prvú cenu v americkom sne je sympatické a do určitej miery vierohodné, nenudiacemu plynutiu filmu značne prispeli vhodne typovo zvolení herci. Výsledkom je ale len pomerne dobre odhadnuteľný limonádový príbeh o tom, že šancu na zmenu má každý. ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (25)

  • Darlene Cates měla podobný osud jako jí ztvárněná Bonnie. Herečka neopustila svůj domov po dobu 5 let a stejně jako její postava musela čelit posměškům. (cihlenka)

Súvisiace novinky

Normální festival

Normální festival

18.11.2006

Od 21. do 24. listopadu 2006 se v pražském kině Aero uskuteční přehlídka hraných a dokumentárních filmů, jejichž společným tématem jsou lidé, kteří se v běžném životě orientují trochu pomaleji,… (viac)

Reklama

Reklama