Reklama

Reklama

RYTMUS sídliskový sen

  • Česko RYTMUS sídliskový sen
Trailer 1

Obsahy(1)

Film RYTMUS sídliskový sen vznikal 8 rokov a zblízka dokumentuje život jednej z najznámejších osobností česko-slovenskej hudobnej scény. Patrik „Rytmus" Vrbovský vyrastal v obyčajnej rodine na sídlisku v Piešťanoch a kvôli rómskemu pôvodu sa neraz stretol s predsudkami okolia. Dnes vydáva albumy v desaťtisícových nákladoch, bol porotca Superstar a jeho videá videlo na internete viac ako 200 miliónov užívateľov. Film ponúkne aj exkluzívne zábery z rodinných archívov videí a fotografií, podložené osobnými výpoveďami ľudí z Rytmusovho najbližšieho okolia. (Itafilm)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (197)

tommmy89 

všetky recenzie používateľa

Prvé reakcie boli celkom dobré - začiatok slušný, hudba do toho pasovala i tie nadávky od Rytmusa :D Len ma akosi nebral ten príbeh, okolo ktorého sa to celé točilo. Je viac než jasné, že to Patrik vsadil celé na svoj "cigánsky život" a dospievanie, ale chýbali mi tam jeho terajšie výstupy, akcie, jeho machrovanie čo si kde kúpil a cestovanie po svete natočené na kamere. Škoda, ale ten príbeh obiehal stále len okolo jeho otca a rodiny. Takže len priemerný film ()

venison odpad!

všetky recenzie používateľa

Čekala jsem mnohé, ale takovouhle bídu tedy ne.. O Rytmusovi jsem neměla nikdy valné mínění, ale je vidět, že jsem ho vždycky spíše přeceňovala.. Respektuji to, jak se umí prodat, nikoliv jako hudebníka.. Chápu, že si jako populární osobnost střeží soukromí, ale naivně jsem předpokládala, že se tímto počinem chce alespoň trošku otevřít světu.. Něco jako jak se chlapec ze sídliště celebritou stal aneb slovenská verze amerického snu.. Nene, tady se celou dobu řeší, že si v rané dospělosti všiml, že je asi nejspíš Rom, postavil si na tom celou kariéru a teď by si to jen chtěl geneticky potvrdit.. No a když to zjistí, tak je šokovaný.. Samozřejmě, že následně pátrá po své biologické rodině z větve otce.. Když se dopátrá, tak musí ještě dál za svými kořeny až mezi nedotknutelné do Indie.. Měl to být děsně zajímavej doják s konečným rozhřešením, ale na mě to působilo děsně povrchově a bulvárně.. Dokument jsem přeskákala až na konec, který byl jedna velká komedie.. Čekala jsem, že si o něm udělám mnohem lepší obrázek, že překvapí (párkrát se mi to třeba v 13. komnatě stalo), ale že si o něm udělám mnohem horší závěr jsem bohužel netušila.. ()

Reklama

MutantMarana odpad!

všetky recenzie používateľa

Odpad z principu a kulku tomu, kdo nam todle polocikansky svinsvo podsouva! Edit: a ta jeho zpicena segra se pari zase s cikanem! A kecy komentaru nize, ze si vydelal svou praci, ze nic nemel, byl utiskovanej blabla a dotahl to na respektovaného umělce to si asi delate prdel! Takovy hovado a respektovany umelec? WTF? To jsete na drogach? Poloindickej zmrd respektovany umelc? Tak lidi s temadle nazorama jsou prosim pekne jednobudecny organismy s volebnim pravem. Vse jde fakt do prdele... Vidim to jako v pripade 50 odstinu zmrdi - jeste se tady pobavime! ()

Shimargh odpad!

všetky recenzie používateľa

Ha, Rytmus vůbec není drsný a tvrdý rapper, jak se směle prezentuje v textech a klipech - je to jen vobyčejnej, přecitlivělej, zamindrákovanej uhrovatej kriplíček, kterýmu chybí tatínek a děti na něj byli tak mooooc moooocinky zlí, fňuky fňuk. PS: Klipy, muziku a jeho texty mám rád, ale jinak je to hroznej vocásek. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Verím tomu, že veľa odpadov tento film dostal z dôvodu, že rozpráva o osobnosti, ktorý má svojich fanúšikov, no rovnako aj veľa hejterov. Ja osobne nie som fanúšikom, no nechcel by som sa radiť ani do druhej kategórie. Takže, keď si vytiahnem z filmu fakt, že rozpráva o Rytmusovi, ako sa naň dokážem pozerať. V mojich očiach, ide o priemerný počin. Nemám stále pocit, že je to dokument, ktorý by nutne musel existovať a súčasne mi niektoré scénky dávali najavo, že pozornosť mala smerovať inde než k tomu, o čom sa hovorí. Najmä keď máme niekoľkosekundový záber na Patrikové nové hodinky. Takisto mi nesedí systém, kde Patrik dokument pozerá s nami, občas to zastaví a niečo k tomu povie. Absolútne to nie je nutné. Radšej by som asi bol, keby to bolo urobené ako dokument a nie ako dokument v dokumente. A to ako hľadal svoje korene v Indii... to mi skutočne nesedí. Ale keď si to vezmem ako celok, tak sa to snaží podať príbeh o jeho živote mimo kariéry. Čo je fajn. Dozvieme sa niečo o jeho rodine, jeho vzťahoch a je to podľa mňa v pohode. Okey, nie je to nič, čo by som si v živote chcel pozrieť znovu, ale na moje očakávania, mohlo to dopadnúť oveľa horšie. Celkovo hodnotím film ako ľahký podpriemer. Tohto roku som videl oveľa zaujímavejší dokument o oveľa zaujímavejšie osobnosti s názvom Amy, ktorý vyšiel dokonca v presne tom istom mesiaci ako toto dielo. Z toho dokumentu som sa ale dozvedel niečo tak ako o živote, rovnako aj o jej kariére. A niečo také tomuto chýba. S odretými ušami tomu dávam 3* ale to len z dôvodu, že film ma prekvapil, že bol lepší, než som si myslel, že bude. Fanúšikovia to budú milovať, hejteri nenávidieť, ja sa zaradím niekde do stredu. Nebolo to podľa mňa hrozné, no nebolo to podľa mňa ani výrazne zaujímavé. Hodnotenie: C ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (3)

  • Podľa štatistík z roku 2020 svojou návštevnosťou 32 998 divákov sa stal dokument najnavštevovanejším slovenským dokumentom v Čechách od roku 1993. (Raccoon.city)
  • Dokument se natáčel v letech 2007-2014. (Duch217)
  • Počas natáčania vznikali veľmi vypäté situácie medzi Patrikom, rodinou a štábom. Patrik dokonca celý projekt stopol a film sa na pol roka ocitol na mŕtvom bode. (Kefas21)

Reklama

Reklama