Reklama

Reklama

Pěšky podél Nilu

(seriál)
  • Veľká Británia Walking the Nile
Veľká Británia, 2015, 3 h 8 min (Minutáž: 47 min)

Epizódy(4)

Obsahy(1)

Spisovatel a fotograf Levision Wood snil od dětství o tom, že jednou procestuje po celé délce břehy Nilu, nejdelší řeky světa. Po mnohaletém usilovném plánování a spoustě příprav se mohl Levision konečně vydat z Ruandy na cestu dlouhou 5000 km, která vede přes šest států a při které za devět měsíců učinil sedm milionů kroků. Po nelehké pouti pouštěmi, savanami, džunglemi, po překonání několika pohoří a válečných zón se mohl nakonec utábořit ve stínu pyramid, odkud mu zbývalo už jen dorazit na "konečnou", do delty Nilu. (TV Spektrum)

(viac)

Recenzie (6)

Jiu 

všetky recenzie používateľa

Walking the Himalayas som videl skôr a bol som z toho unesený, tak som sa rozhodol pozrieť si aj toto. Tempo Nílu bolo oveľa rýchlejšie a neustále sa niečo dialo. Očividne tam s nimi po celý čas chodil štáb (minimálne kameraman), ktorého ale vytvrvano ignorovali, čo vám po chvíli začne liezť na nervy. Prišlo mi to celé príliš inscenované, niekoľko dramatických momentov bolo zúfalo neuveriteľných (zhabali nám všetky kamery, až na jednu - o 5 minút je neviditeľný štáb späť). Bolo z toho zúfalo cítiť, že sa snažia o drámu, okolitú prírodu a ľudí len povrchne okomentovali, človek sa veľa nedozvie. WtH mi oproti tomu prišlo oveľa autentickejšie a pútavejšie. ()

Reklama

Vyhy 

všetky recenzie používateľa

Báječný čtyřdílný dokument plný odhodlání a vytrvalosti. Líbila se mi autentičnost v podání záznamu celé cesty - ve městech a vesnicích se štábem, v hůře dostupných částech jen on sám (maximálně se svým průvodcem). Co ten týpek si musel vytrpět. Prošel válečnou zónou, pouští, pralesem ... Kolik lidí potkal, zvyků vyzkoušel a kolikrát unikl smrti z náručí. Opravdu skvělý dokument a důkaz toho, že dopravní prostředky nepotřebujeme k životu, kdyby bylo víc času. :) ()

honajz 

všetky recenzie používateľa

Docela jsem se těšil, ale brzy mi přišlo, že je to celé nahrané. Např. jsme ujišťováni, že dále pokračují už jen Levision a Gerard, abychom pak viděli scénu, jak loví oba ryby, a přitom kamera švenkuje? Jednu chvíli jdou sami dva po silnici, a najednou mají s sebou čtyři průvodce. Do toho blbé reklamy na Coca Colu ("jak se ti nesou dvě bedny Coca Col na hlavě? Můžu si to zkusit?"). Ed Stafford v Pěšky podél Amazonky působil uvěřitelněji, dokázal představit lidi kolem sebe uz obyčejného, prostého pohledu. Tady mi přijde většina věcí nakašírovaných, včetně scény okradení (a kameru jim nechali, jo? Tedy to, co se dá nejlíp zpeněžit.), a o lidech se moc nedozvím ("On je single," říká kolega prodavačce. "Jé, oni mne vítají!" řekne u pyramid. "Jo, mají se teď dva roky po válce dobře."), pouze povrchní cancy. ()

Galéria (13)

Reklama

Reklama