Reklama

Reklama

Mladý papež

(seriál)
  • Taliansko Il giovane papa (viac)
Trailer 2
Taliansko / Francúzsko / Španielsko / USA, 2016, 8 h 38 min (Minutáž: 50–55 min)

Tvorcovia:

Paolo Sorrentino

Réžia:

Paolo Sorrentino

Kamera:

Luca Bigazzi

Hrajú:

Jude Law, Diane Keaton, Silvio Orlando, Javier Cámara, Scott Shepherd, Cécile de France, Ludivine Sagnier, Toni Bertorelli, James Cromwell, Ignazio Oliva (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Epizódy(10)

Nový seriál od režiséra oscarového snímku Velká nádhera vypráví kontroverzní příběh o začátku pontifikátu hlavy katolické církve Pia XIII., vlastním jménem Lennyho Belarda. První americký papež je složitá a rozporuplná postava, která je ve svém počínání tak konzervativní, že to hraničí až s obskurností. Přesto má ale hluboký soucit s chudými a potřebnými. Je to velice vlivný muž, který si zatvrzele drží odstup od vatikánských pochlebovačů, aniž si připouští možné důsledky svého postoje. V desetidílné sérii se představí držitel dvou nominací na Oscara Jude Law v hlavní roli Pia XIII. a oscarová Diane Keaton jako řádová sestra Mary, jeptiška ze Spojených států žijící ve Vatikánu. (HBO Europe)

(viac)

Recenzie používateľa tron k tomuto seriálu (12)

Mladý papež (2016) 

Má to svoje chyby (občas nuda, niekedy stagnuje tempo a celkovo by som alebo skrátil počet epizód, alebo aspoň ich minutáž), ale po vizuálnej stránke je to neskutočne opulentné (kameraman sa vyložene hrá), kasting je parádny (samozrejme v čele s hustoprísnym Judeom Lawom), scenár sa nebojí kontroverzií a drsností (je tu viacero zabití hriešnikov Bohom) a niektoré nápady sú fakt úžasné a nečakané (klokan). S prižmúrenými očami 4*. A to nie som katolík. ()

Série 1 (2016) (S01) 

„Nakoniec aj tak všetci musíme ísť tam, kde sme kedysi začínali.“ Nevyspytateľný zmrd. Len čo ho začnete nenávidieť, budete ho musieť začať milovať. Spočiatku mu držíte palce, vnímate ho ako novú, sviežu krv, ktorá do zatuchnutej cirkvi vnesie moderné, krásne prístupy. Po dvoch strhujúcich dieloch to ale celé spomalí a vy zistíte, aká je skutočná pravda. Odhalíte Lennyho reálnu tvár. Je ešte zatrpknutejší a konzervatívnejší, než najkonzervatívnejší starci vo Vatikáne. Vzdáte to s ním, pozeráte to z povinnosti a len občas príde niečo, čo vás dostane (klokan, vražda priateľa). Pápež ukázal svoju pravú tvár a veru vôbec nie je pekná. A zo zaujímavých postáv (sestra Mary, kardinál Spencer) sa stávajú štatisti, ktorí sa uspokojivého konca dočkajú až, ehm, na konci. A potom sa „to“ stane. Zhruba tri štyri časti pred koncom to chytí drajv, chytí vás to pod krk a vy na vlastné oči uvidíte božie zázraky (a hnevy), stanete sa svedkami úžasných, jedinečných scén a mnohé z nich vám svojou krušnosťou roztrhnú srdcia (pápežove milostné listy, pomaranče). Zistíte, že ten rafinovaný bastard neklamal, keď ľudstvu sľúbil, že im dá lásku (a Boha), ak sa polepšia. ()

Epizoda 1 (2016) (E01) 

"Zabudli sme byť šťastný." Konzervatívna a zároveň kontroverzná prvá časť. Áno, hoci to znie neuveriteľné, JE to možné. Skvelý Law, skvelá Diane Keaton (a to ju inak nemám príliš v láske) a vlastne skvelí všetci herci, sú typvo dosť zaujímavo povyberaní a všetci vedia kvalitne hrať. Parádna vizuálna stránka, plno zábavných scén. Občas to trošku nudí a upadá tempo, skrátiť o 10 minút by bez debaty pomohlo. I tak ale výborné a teším sa na ďalšie diely. Úsmevný a nenápadný palec hore za Hamšíka a českú vlajku. ()

Epizoda 2 (2016) (E02) 

"Jasné. Ale netušíte, že som mu poslal aj štvrtý list." Je to fakt dobré. Myslel som si, že ma to po dobrom rozjazde začne nudiť, ale nezačalo. Kengura, vzťah pápeža a sestry Mary je veľmi silný, samotná postava pápeža parádne kontroverzná (len čo si poviete, že sa vám fakt páči, spraví ten zmrd niečo, s čím vás pekne nase...), k tomu parádna výprava a hudba. A finálny príhovor mestu a svet, uff, tak tam ma mrazilo viac, ako pri niektorých hororoch. ()

Epizoda 3 (2016) (E03) 

Stále dobré, ale po diabolsky-pekelných prvých dvoch dieloch predsa len spomalenie a, nuž, troška nuda. ()

Epizoda 4 (2016) (E04) 

Veľmi nudný diel. ()

Epizoda 5 (2016) (E05) 

"Od tejto chvíle slovo kompromis zmizne z nášho slovníčka. Keď sa Ježiš nechal pribiť na kríž, tiež nerobil kompromisy." Na pápeža sa chystá mediálna poprava a on si, ako každý pápež pred ním, potrebuje ešte naposledy užiť slobodu. K tomu pár flashbackov. Už to nie je tá pecka, ako v prvých dvoch dieloch, konzistentná atmosféra a Jude Law to na 80% sami nevytiahnu. Každopádne, konečne skočil. Modrí vedia. ()

Epizoda 6 (2016) (E06) 

"Nemôžeme mu to vyčítať. Biblia nie je ľahké čítanie." Po troch slabších dieloch znova slušná prácička, ale nie až tak, ako prvé dve časti. Pápež je veľmi silný v preslovoch, čo opäť dokazuje aj v 6. epizóde, konkrétne na pokeci s politikom. A k tomu erotika. ()

Epizoda 7 (2016) (E07) 

Pekne drsná koncovka. Začína to vyzerať trochu ako Narcos. ()

Epizoda 8 (2016) (E08) 

"Deti majú rady veľa vecí, ale ešte žiadne dieťa mi nenapísalo, že má rado vojnu." Paráda. Už som myslel, že sa to nestane, ale po dlhej prestávke ("naplno" sa mi páčili v podstate len prvé dva diely) opäť návrat na seriálový vrch. Afrika tomu dodala úplne grády a hlavne sa ten nevyspytateľný bastard prekvapivo (konečne!) ukázal v pozitívnom svetle. Ukazuje sa, že najzákernejšie svine sa nachádzajú na miestach, kde by ste ich čakali najmenej. Akurát teda moc dobre neviem, čo si mám myslieť o klokanovi... ()

Epizoda 9 (2016) (E09) 

Ach panebože. Na pár minút som začal veriť na zázraky. Jedna z najsilnejších seriálových epizód roka. Vôbec. Začína sa to pomalšie, ale ku koncu už som to všetko nestíhal vstrebávať. Pomaranče, Cromwell, Billyho mama, pápežove milostné listy, pláž. ()

Epizoda 10 (2016) (E10) 

"Môžem vám opäť hovoriť Lenny?" ()

Súvisiace novinky

John Malkovich a Nový papež

John Malkovich a Nový papež

05.07.2018

Kontroverzní seriál Mladý papež s Judem Lawem (Král Artuš: Legenda o meči, Sherlock Holmes) zaznamenal před dvěma lety na kabelovce HBO relativní úspěch, oceňovaný režisér a scenárista Paolo… (viac)

HBO a jaderná katastrofa

HBO a jaderná katastrofa

08.06.2018

HBO ve spolupráci s britskou Sky Televion začalo natáčet novou pětidílnou minisérii o jaderné katastrofě v Černobylu. Natáčení momentálně probíhá v Litvě, v hlavních rolích se objeví herci Jared… (viac)

Co chystá Paolo Sorrentino?

Co chystá Paolo Sorrentino?

07.09.2016

V současnosti nejopěvovanější italský režisér nezahálí. Loni nám nadělil Mládí, letos vytasí minisérii The Young Pope (ohlasy z Cannes jsou náramně spokojené) a už nyní chystá svůj další film. O co… (viac)

Reklama

Reklama