Reklama

Reklama

Baránok

(festivalový názov)
  • USA Lamb
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Lamb predstavuje ten typ filmov, ktoré otestujú vašu myseľ; buď odhalí jej čistotu, alebo naopak špinu a kal. 
Jedného dňa sa David (Ross Partridge) zoznámi na parkovisku pred obchodom s Tommie (Oona Laurence), ktorá ho požiada o cigaretu. Behom pár dní sa z nich stanú, tak sa zdá, dobrí priatelia. David preto krehkej Tommie navrhne, aby s ním podnikla výlet do prekrásnej krajiny plnej lúk, na ktorých sa pasú stáda koní, priezračných riek čistých ako krištáľ a okolitých hôr. Avšak pod podmienkou, že to nikomu nepovie, že to bude ich tajomstvo. Tommie súhlasí a na tom by nebolo nič zvláštne, keby David nemal 47 rokov a mladučká Tommie iba jedenásť. (sochoking)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (7)

hygienik 

všetky recenzie používateľa

Veľmi zvláštny film. Akosi prázdny, kladie priveľa otázok a nedáva takmer žiadne odpovede. Je to dráma o úchylákovi alebo len o smutnom úbožiakovi? Môžete si do rovnice dosadiť, čo len chcete. Aký je zmysel tohto diela? Nuž mám podozrenie, že žiadny, ale podla množstva podivných dialógov je jasné, že režisérovi sa zdala knižná predloha nepochybne niečim zaujímavá. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

S celkovým výsledkom som nakoniec spokojný. Asi najmä z dôvodu, že "Lamb" si zobral tak zvláštnu tému, a dokázal s ňou urobiť film, ktorý v celkovom výsledku vôbec nesmeruje tam, kde by si niektorí mysleli, že smerovať bude. A má v sebe pár silných momentov, ktoré utkveujú v pamäti. Oona Laurence je tu veľmi dobrá a musím povedať, že je to jedna z najlepších detských herečiek poslednej doby. A hoci sú tam momenty, kedy som mal pocit, že to začína byť jemne creepy, tak nič zlé sa nakoniec nestane. Je to viac asi psychologický film, kde spoznávame Davida aj Tommie a každý majú nejaké svoje problémy. David občas má trošku moc monológov, takže to záleží na vás, či vám to nebude vadiť. Mne nejako moc nie. Väčší problém mám skôr s faktom, že na konci ostane veľa nezodpovedaných otázok, na ktoré by sme odpoveď poznať chceli. Najmä na to, aký postoj voči tomu všetkému zaujme Linn. Ľudia, čo film videli, pochopia čo mám na mysli a nechcem to tu rozoberať. Atmosféra je fajn, priateľstvo uveriteľné a mám pocit, že film má dosť momentiek, ktoré si zapamätám. A najmä vďaka tomuto filmu si začínam skutočne vážiť Oonu Laurence. Je skutočne veľmi talentovaná a asi jej zatiaľ najsilnejšia a najťažšia rola, s ktorou sa popasovala skutočne skvele. Klobúk dole voči nej. Hodnotenie: B- ()

Reklama

Brunky 

všetky recenzie používateľa

Sedím v utorok večer doma a vravím si, poslednú dobu si pozeral iba samé normálne filmy, neskúsiš dačo divné? Nájdem film, hodnotilo 5 ľudí, v hlavnej úlohe Oona Laurence, ktorá ma uchvátila v Southpaw, skúsim teda toto. Reálne, pozeral som to iba kvôli tomu lebo som chcel vidieť ďalšie herecké výkony tej malej. Ale čo to bolo? Sedel som so 100% koncentráciou a hľadal a skúmal, každé skryté posolstvo tohto filmu, symboliku, metafory, životné pravdy, ale nič. nič som nenašiel. Nech mi niekto prosím do správy vysvetlí o čom to bolo, možno som iba ja debil. Spisovateľ, čo napísal predlohu musí byť chorý človek. ()

sochoking 

všetky recenzie používateľa

Filmu Lamb udelíte buď 2 hviezdičky, alebo štyri. Ak Vás budú srať hlavného hrdinu jeho oblbovacie kecy, dáte dve tak, ako ja, ale v prípade, že budete počas celeho filmu ako na ihlách s predtuchou, že sa niečo veľmi nepríjemné stane, pôjdete s hodnotením zrejme nahor. Ale Garyho reči som fakt už ku koncu filmu nemohol vystáť... ()

Trisis 

všetky recenzie používateľa

Film o priateľstve medzi 45ročným osamelým chlapom, čo rád berie do auta a na výlety jedenásť ročné dievčatká a mladou ešte-nie-tínkou. V podstate je to o netradičnom priateľstve medzi dvoma ľuďmi, no priateľstve neakceptovateľnom "modernou" spoločnosťou, ktorá prakticky zakazuje dospelým chlapom čo i len pozrieť na nedospelé dievčatká. Asi aj preto by som sledovanie filmu označil za znepokojivé. Hold akosi každý čaká, či sa z pána predsa len vykľuje úchyl, poprípade vypýta aspoň výkupné, ak je impotent a rozporuplné je aj posolstvo snímku. Nejaký umelecký pako by v tom možno našiel dospelého človeka premýšľajúceho o nezmyselnosti vlastného zmrveného života, ukazovať mladučkej lolitke cestu na križovatke jej budúcnosti... Pre iného môže byť snímka s ponaučením - nie je nič zlé na tom, brať na týždňové výlety jedenásť ročné baby, bez vedomia ich rodičov, úplne cudzím chlapom a celý film ich presviedčať, že neboli unesené. Každopádne nebyť tej znepokojivej atmosféry, ktorú by film proste nemal, keby sme neboli posledných 40 rokov gumovaní novinami a strašení pedofilmi, hodil by som ho do odpadu. Lebo okrem tej atmosféry neponúka nič zaujímavé. Srágor o nezmyselnosti bytia, netradičných priateľstvách a rozporuplných posolstvách, je plný Sundance... a väčšina z nich je určite lepšie natočená a emotívne funkčnejšia. ()

Galéria (2)

Reklama

Reklama