Reklama

Reklama

From the Dark

Trailer

Obsahy(1)

Starší muž pri obhospodarovaní rodinného statku nechtiac uvoľní starobylé zlo, kvôli ktorému sám prepadá kliatbe. V rovnakom čase sa v nesprávny okamih na nesprávnom mieste ocitá zamilovaná dvojica, ktorá napriek navigácii nečakane stráca prehľad o momentálnej polohe. Dobrý úmysel pomôcť na prvý pohľad ľahko zranenému farmárovi v jeho rodinnom sídle zahajuje krutý boj o život s monštrom z dávnej minulosti. (*CARNIFEX*)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (35)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Starší muž pri obhospodarovaní rodinného statku nechcene uvoľní starobylé zlo, vďaka ktorému sám podlieha kliatbe. V rovnakom čase sa v nesprávnu dobu na nesprávnom mieste ocitá zamilovaná dvojica, ktorá napriek navigácii nečakane stráca prehľad o ich momentálnej polohe. Dobrý úmysel pomôcť na prvý pohľad bežne zranenému farmárovi v jeho rodinnom sídle odštartuje krutý boj o život s monštrom z dávnej minulosti. Takto nejako má pôsobiť horor za 5 korún. Za málo peňazí veľa muziky platí pri tomto žánri veľmi zriedka, takže keď sa z času na čas objaví snímok, ktorý dokáže aspoň z časti vyvolať emócie "strachu", ide skôr o zázrak na úrovni zjavenia panenky Márie, než pravidelné obohatenie milovníka temných večerov. Žiadne mimoriadne gore, masky či nápadité mordovanie, iba hrádky s tmou a svetlom, ktoré sú hlavným kľúčom tohto predstavenia. "From The Dark" má samozrejme aj kopec negatív, no tak či onak, z môjho pohľadu prevládajú plusy za ktoré si zaslúži dosahovať úroveň troch hviezd - 55%. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Filmy, kde vystupuje dva a pol postavy obyčajne zaváňajú prúserom, pokiaľ teda sa nepodarí vybudovať atmosféru, ktorá diváka prikuje na stoličku. Také niečo sa napríklad podarilo v snímku Frozen (2010). To však nie je tento prípad. Príbeh tak úbohý, že ho nemám síl ani komentovať - jedno zapadnuté auto, jeden dom a v ňom jeden infekčný škaredý dedko čo sa bojí svetla. A potom už len naháňačka, po dome a v okolí statku. Nuda ako Brno, a ešte väčšia. Navyše to, čo by po hororovej stránke snáď aj mohlo zaujať, bolo utopené v totálnej černote. Asi chceli autori dostáť názvu, neviem... Škoda času. 30/100 ()

Reklama

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Nosferatu z irských vřesovišť u mě zabodoval. Dokonale zvládl mnohdy neřešitelný hororový úkol zabudovat nadpřirozeno do přirozenosti (někteří v žánru nezvládají ani to druhé), překvapil pár originálními nápady jako třeba „stínové rozdrolení partnera“, opřel se o zvláštní hudbu i kouzlo prostředí a navíc zaujal hrou na hledání a užití zdrojů světla, dokud se neobjeví ten nejistější. Nic, po čem byste v noci chodili na záchod s napřaženým krucifixem, ale v rámci žánru příjemné ostrovní osvěžení. Vyčítat filmu, že se odehrává převážně ve tmě, když už z názvu a podstaty kreatury je to nevyhnutelné, mi přijde stejně pošetilé, jako karát upíra, že má pyžamo od hlíny či zpovídat vlkodlaka, proč cca jedenkrát měsíčně nespí doma.. ()

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

V Irsku nepodléhají žárovky regulím EU a tak tam staří dobří alkáči vyráběj domácí lampičky, co úplně s přehledem vyženou z baráku nejednoho upíra, kdyby to byl Blade bejval věděl, nemusel se dokola srát s ultramoderním vybíjecím vybavením a stačilo skočit do wallmartu pro pár baterek, běhat s nima po klubech a třást sebou jako epileptic na extázi a měl by vymalováno.McMahon je jen další nula bez špetky talentu nebo nedej bože nadšení, co opět zahlcuje trh jedním debilnějším hororem než druhým.Hlavní dvojice je bytostně nesympatická, lokace vidlácky odpudivé, upír komický, napětí neexistuje, klišé střídá klišé a přes několik malinko zajímavých scén se to po nesnesitelně se vlekoucí stopáži dohrabe ke konci.Ani nevim proč dávám 2*, půl filmu jsem stejně strávil připíchlej na Z1 a pařil Batmana.Další počin tohodle Irského vidláčka si nechám mile rád uniknout.30%. ()

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Párik si to namieri na malý výlet, ale zase sa to celé pokurví a tak musia bojovať o život, lebo ich začne prenasledovať príšerka, na ktorú platí jedine svetlo. Tá však dokáže hocikoho nainfikovať, takže si treba dávať pozor. Ale hlavná hrdinka je našťastie dostatočne šikovná, takže sa nejakým zázrakom dostane k tomu svetlu vždy, keď už ide do tuhého. Ten "Jeeper Creeper" sa však tak ľahko nevzdá, to je jasné. A tak je nutných viacero osobných stretov, lebo holčina radšej zhasne svetlo v osvetlenej miestnosti a vyjde do tmy, aby sa s ním pekne nasratá stretla a vydiskutovala si to s ním medzi štyrmi očami, ako čakať na východ slnka. Aj tak sa dá. Nebolo to zlé, nenudil som sa, aj keď predchádzajúci režisérov "Stitches" sa mi páčil min. o triedu viac. Tam bola sranda, gore, masky, proste všetko. V tomto kúsku tú príšerku nie a nie poriadne ukázať. Je to skôr len taká naháňačka, skrývačka a hra na mačku a myš od začiatku do konca. Akurát že ma to nemalo čím chytiť - síce sa to tvárilo vážne, ale nejaké veľké napätie som nepocítil, takže pochybujem, že to niekoho vyvedie z miery. Sledovateľný, trochu lepší priemer, no Conor nie je zlý režisér, takže všímať si ho budem aj naďalej. ()

Galéria (4)

Reklama

Reklama