Reklama

Reklama

Moderná zvieracia metropola Zootropolis je mesto ako žiadne iné. Skladá sa z niekoľkých obytných štvrtí, od nóbl predmestia Saharské pole po mrazivé sídlisko Tundrovka, domov polárnych zvierat. Je to skrátka miesto, kde všetky zvieratá žijú spolu, bez ohľadu na veľkosť a stravovacie chúťky, od najväčšieho slona, cez leva po najmenšieho piskora. Keď však do mesta dorazí ambiciózny policajný nováčik Judy Hoppsová, zistí, že byť prvým králikom medzi veľkými zvieratami policajného zboru nie je vôbec jednoduché. A pretože chce svoje kvality dokázať, využije prvú príležitosť a spojí sa aj s pouličným podvodníkom, lišiakom Nickom Wildom, aby vyriešila zložitý a záhadný prípad, smerujúci na najvyššie miesta mesta zvierat... (Saturn)

(viac)

Videá (26)

Trailer 2

Recenzie (990)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Vstup do Zootopie je absolútne efektná sekvencia, kde vám padne sanica a zamýšľate sa, kto, prečo, ako tento svet postavil, aby všetky časti na seba takto nadväzovali. Ale to najlepšie ešte len prichádza. Druhá tretina je skvost za plných desať bodov, funguje ako parádne natočený film o vyšetrovaní. Práve druhá tretina ukazuje všetky silné stránky Zootropolisu. Nielen vyšetrovanie, ale koexistenciu všetkých druhov, personifikáciu rôznych vlastností v zvieracej ríši, ale súčasne aj vážnejšie témy ako rasizmus alebo predsudky. Finálna tretina je síce dobrá, ale po výbornej druhej už pôsobí skôr ako zbrklé vyústenie a nemá takú dychberúce rozprávanie, udalosti či vyústenie. Azda je to daň aj za to, že scenáristi nás strašne dlhý čas napínajú, kto by mohol stáť za všetkými záhadami a machináciami až nás výsledok vlastne toľko neuspokojí, lebo si povieme - aha, veď to mohlo byť jasné oveľa skôr. ()

ORIN 

všetky recenzie používateľa

Jeden z nejlepších animáků za hodně dlouhou dobu. Něco mezi zvířecím Sim City, GTA a nedystopickými Hunger Games. Spousta odkazů na jiná dílka filmové historie a hlavně spousta vtípků a gagů. Skutečně jde o nesmírně zábavný a vtipný animák, kde sice příběh není kdovíjak převratný, nicméně je jako buddy movie o nesourodé dvojici dobře napsaný a slouží spíše jako nástroj pro divákovo poznání a zkoumání fikčního světa. Totiž světa, ve kterém všechna zvířata žijí, natolik komplexního, detailního a promyšleného, až to bere dech. Byla by velká škoda se do tak vypiplaného prostředí v nějakém z budoucích pokračování nevrátit. ()

Reklama

M.a.t.t. 

všetky recenzie používateľa

Môže animovaný film od Disneyho fungovať na báze buddy komédie a funkčnej kriminálky? Evidentne môže a viac než dobre. To je pre mňa asi najväčšie prekvapenie. Akurát mi nie je jasné pre akú vekovú kategóriu je Zootopia určená, pretože v tých vážnejších momentoch zachádza ďalej ako konkurencia. Mne však neostáva nič iné, iba uznanlivo pokývať hlavou. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Tesil jsem se a nebyl jsem zklamanej, spis naopak, to se mi zas tak casto nestava. Bal jsem se, aby veskery fory nebyly provareny uz v ukazce s lenochodama, coz se ale potvrdilo jen castecne. Tech masakralnich foru by se dalo sice spocitat na prstech rukou, ale vubec to nevadi, protoze se film muze oprit o super zapletku, ktera je sice v zanru krimi celkem provarena, ale v ramci animaku se to zas tak casto nevidi. Navic tu jsou super postavy, hlavni dvojka nema chybu a i kdyz dojde i na nejaky to moralizovani a infantilni forek, spis jde o animak pro dospely, takze za me naprosta spokojenost. Navic super animace, takze si vazne nemam na co stezovat a pro me jeden z nej animaku roku. ()

NinadeL 

všetky recenzie používateľa

55. celovečerní Disney Kdo by to byl čekal, ale spojení Disneye a města plného zvířátek samozřejmě generuje absolutní ňuňu roztomilost. S 3D animací pracují u Myšáků dost dlouho na to, aby se člověk mohl celý film jen kochat a v mezičase jen potlačovat potřebu si hlavní hrdinku pohladit. Protože Judy Hopkavá by v jedné osobě mohla konkurovat všem těm kamarádům z dojemného příběhu o kolouškovi Bambim. A to už je co říct. ()

Galéria (187)

Zaujímavosti (62)

  • Judy má celkem 275 sourozenců. (LindaKola)
  • Šaty zvierat sú navrhnuté tak, aby reprezentovali prostredie, v ktorom žijú. V dažďovom pralese nosia pláštenky a zvieratá z púšte nosia ľahké oblečenie. (figliar)
  • V klubu nudistů lze vidět Aladinovu lampu. (Superstein)

Súvisiace novinky

Disney oznamuje pokračování a premiéry svých hitů

Disney oznamuje pokračování a premiéry svých hitů

08.02.2024

Při příležitosti chlubení se tím, jak olbřímí mělo studio Disney tržby za první část roku 2024, se CEO myšáckého molochu Bob Iger vytasil s několika překvapujícími oznámeními. Hlavouni u Disney totiž… (viac)

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (viac)

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (viac)

Reklama

Reklama