Reklama

Reklama

Recenzie (4)

liquido26 

všetky recenzie používateľa

Velice zajímavý dokument o jednom z největších režisérů 20: století. Tomuto dokumentu se toho moc vytknout nedá. Já bych ale ocenil např. trochu více rozhovorů s herci, trochu více záběrů ze zákulisí a trochu více informací o každém filmu :-) (No chtěl bych toho už asi trochu moc :-)) ()

Turiec 

všetky recenzie používateľa

Pre každého fanúšika Kurosawu povinný dokument. Hovorí o Kurosawovom detstve, jeho rodine i začiatkoch pri filme. Predovšetkým však kladie dôraz na jeho dielo. Okrem útržkov z interview a z Akirovej autobiografickej knihy "Something Like an Autobiography", o svetoznámom režisérovi hovoria aj filmoví historici a kritici, režisér Kon Ichikawa, či herci Michiko Kyo, Isuzu Yamada, James Coburn, Clint Eastwood, Tatsuo Nakadai, jeho spolupracovníci a jeho deti. Dozviete sa možno zaujímavé veci, ktoré ovplyvňovali videnie režisérovho sveta a jeho jednotlivé filmárske obdobia, aj prečo sa pokúsil spáchať samovraždu... ()

black.mao 

všetky recenzie používateľa

Televizní dokument z řady "Great Performances" věnovaný Kurosawovi, není pravda nijak výjimečný, přesto je ukázkou kvalitní filamřské práce, kterou si tato osobnost světového významu jistě zaslouží. ()

Reklama

Reklama