Reklama

Reklama

Diablov advokát

  • Česko Ďáblův advokát (viac)
Trailer

Mladý úspešný právnik Kevin Lomax (Keanu Reeves) obhajuje v rodnom Gainsville učiteľa Lloyda Gettysa (Chris Bauer), obvineného zo sexuálneho obťažovania svojej žiačky Barbary (Heather Matarazzo). Napriek tomu, že počas pojednávania zistí učiteľovu vinu, podarí sa mu napadnúť výpoveď obete a dosiahnuť oslobodzujúci rozsudok. Onedlho dostane ponuku pracovať pre významnú firmu v New Yorku, ktorú prijme. Po tom, ako presvedčí svojho nového zamestnávateľa o svojich schopnostiach, sa s manželkou Mary Ann (Charlize Theron) nasťahujú do prepychového domu, kde bývajú tí najlepší zamestnanci firmy, vrátane jeho majiteľa Johna Miltona (Al Pacino). Zdanlivé šťastie a dokorán otvorená brána k úspechu sa však veľmi rýchlo začne kaliť a manželom sa začínajú diať stále zvláštnejšie a desivejšie veci. Zatiaľ čo sa Kevin začne venovať svojmu novému prípadu černocha Phillipeho Moyeza (Delroy Lindo), obvineného z porušovania hygienických predpisov po tom, ako bol pristihnutý pri rituálnom zabíjaní zvierat, jeho žena Mary Ann postupne zariaďuje ich veľký byt. Keď sa Kevin stane svedkom toho, ako sa naplní Moyezovo prekliatie a sudca stratí hlas, Mary Ann sa začnú zjavovať nepríjemné vidiny démonov. Ich doposiaľ láskyplný a bezchybný vzťah začína dostávať trhliny... Kevinovi je pridelený prípad bohatého podnikateľa Alexandra Cullena (Craig T. Nelson), obvineného z vraždy manželky, syna a služobnej. Kevinova matka Alice (Judith Ivey), ktorá prišla do New Yorku na návštevu, tiež pochopí, že v ich manželstve to nefunguje a varuje syna pred Miltonom. Vidiny Mary Ann sú stále hrôzostrašnejšie, nepohodlní ľudia, pohybujúci sa v okolí firmy, umierajú za zvláštnych okolností. Za všetkým je najpravdepodobnejšie záhadný Milton, ktorý nie je tým, za koho sa vydáva... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (991)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Kde má posteľ?“ – „Nemá.“ – „A kde spí?“ – „Kto povedal, že spí?“ – „Tak dobre, kde kefuje?“ – „Všade. Úplne všade!" Môj obľúbený deväťdesiatkový triler (horor?). Neherecký prejav Keanu Reevesa sa skvele hodí do úlohy neskúseného advokáta zisťujúceho, že jeho nadriadeným je Satan (to je taká blbosť, až parádne funguje). Al Pacino s tým svojim hlasom, mimikou, gestikuláciou, očami a vlasmi, neurobil pánovi pekla hanbu. Tam, kde bol Gabriel Byrne v schwarzeneggerovke Koniec dní o dva roky neskôr trápny (hoci sa zjavne snažil kopírovať práve Pacina), tam Krstný otec perfektne využíva tanec minimalizmu a prekvapivo výborne mu to funguje. Fakt skvele napísaný a natočený temný (hororový?) právnický triler. Pomáha aj kvalitný kasting zvyšku postáv (Theron, Jeffrey Jones, Delroy Lindo). Mňa osobne veľmi potešila výprava a kamera. Krásne nasnímaný New York 90. rokov v predteroristickej dobe, veľkolepé panoramatické pohľady, obrovské budovy s majestátnymi, prastarými vežičkami. Hneď by som tam vyrazil. Ale na tú príšernú strechu by som nešiel! Na 9O. rokoch bolo skvelé, že 92 miliónov celosvetovo dokázal zarobiť takýto "ťažký" film. Už menej skvelé je, že stál až 57. ()

xxmartinxx 

všetky recenzie používateľa

Zajímavý film s originálním nápadem. Al Pacino podává nepřekvapivě skvělý výkon a Keanu se taky nemusí zrovna stydět. Film má pomalejší začátek, ale tím spíš se dá vžít do kůže hrdinovi. Je uvěřitelný a změny, kterými prochází jsou většinou uvěřitelné rovněž. Konec je naopak docela rychlý a mě mrzí, že jsem si Pacina neužil déle v zajímavější části jeho charakteru. ()

Reklama

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Po prvnim skouknuti jsem dal 4*, ale ted kdyz jsem to videl podruhy musim dat 5*. Nejspis je to tim, ze jsem film videl konecne v originalnim zneni. Rozhodne bych film neoznacil jako horor, ma hororovy prvky, to jo a v posledni pulhodine to vypada spis jak horor, ale presto to je porad hodne drsnej thriller. Navic se atmosfera porad stupnuje az se dostaneme do hodne hustyho finale. I kdyz ma film hodne promakanej scenar a peknou hudbu, porad by si nezaslouzil tak vysoke hodnoceni nebejt hereckejch vykonu. Keanu Reeves predvadi jeden ze svych nejlepsich vykonu, ale presto nema na Charlize Theron a Al Pacina. Charlize hraje fakt skvele a vyborne se meni od normalni manzelky po "blazna" a navic se ukaze naha. A Al Pacino predvadi neco neskutecnyho, role dabla mu skvele sedla a je fakt hodne brutalni. Ani mi nevadila delka filmu, protoze i kdyz jsem ho uz znal, tak jsem byl stejne napnutej. Po druhem skouknuti uz k tomuhle filmu proste nemam zadne namitky. ()

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

"IT'S NOT DREAM IF IT'S TRUE." --------- Veľmi atmosferický thriller, ktorý úplne démonicky a hravo ovláda Al Pacino. Už od prvého okamihu máš tušenie, že definícia zla je práve on. Charlize odviedla skvelú prácu, či už ako hysterka, alebo melodramatická kráľovná. Väčšinu času bola nesmierne otravná, avšak treba uznať, že tá jej transformácia bola výborná. Pekne pomaly, nenútene a postupne. Reeves zahral ego aj advokáta kvalitne. A to nie je všetko. Howardov hudobný sprievod, patrične kvalitná réžia spolu so scenárom, nemiestne unikátna, satanická atmosféra a jej zakomponovanie do reálu robia z The Devil's Advocate vynikajúci mysteriózny thriller. ()

Morien 

všetky recenzie používateľa

Zvláštní variace na film s odměnou na konci, což je můj nejoblíbenější žánr, ale bohužel čím delší dobu film znám, tím víc mi přijde jako obyčejné béčko, kterému dochází dech. Možná filmu nerozumím proto, že hrubě diskvalifikuje jakýkoliv pokus o ženský prvek a hraje si jenom s plochými machistickými motivy. Al Pacino je regulérní ďábel, ale ne v této roli. A co se týče filmu o daemonu v nitra člověka, který končí písní Rolling Stones a je téměř v každém smyslu dokonalý, doporučuji Anděla smrti s Denzelem Washingtonem. ()

Galéria (86)

Zaujímavosti (47)

  • Venkovní nádvoří vedoucí z kanceláře Johna Miltona (Al Pacino) se ve skutečnosti nachází v 50. patře jedné newyorské budovy. (Kulmon)
  • Ve scéně, kdy Kevin (Keanu Reeves) běží za Mary Ann (Charlize Theron) do kostela, je možné si všimnout, že proběhne kolem barevných kruhů na plotě. O vteřinu později, když dobíhá ke kostelu, se k těmto kruhům však teprve blíží. (PSJR)
  • Keanu Reeves dal přednost roli Kevina Lomaxe před zopakováním úlohy policisty Jacka Travena v Nebezpečné rychlosti 2: Zásah (1997), přestože mu producenti za druhý díl nabídli 11 milionů amerických dolarů. Reeves ale nechtěl krátce po Řetězové reakci (1996) účinkovat v dalším akčním filmu. Kvůli úloze Kevina Lomaxe se dokonce vzdal několika milionů dolarů, aby tvůrci Ďáblova advokáta vyšli vstříc finančním požadavkům Ala Pacina. (casyy)

Súvisiace novinky

Statham nahradí Gibsona v další Odplatě

Statham nahradí Gibsona v další Odplatě

26.04.2011

Slavný autor noirových kriminálek Donald Westlake napsal celkem 24 románů, v nichž vystupuje profesionální zločinec Parker (žádné křestní jméno). Je to jakýsi novodobý Robin Hood, který zásadně bere… (viac)

Pokrok za prachy z prodeje drog

Pokrok za prachy z prodeje drog

22.10.2008

Po Weirovi a Annaudovi, jejichž nové projekty jsme probírali v uplynulých dnech, je tady další tvůrce, jehož jméno nevidíme na plátnech kin až tak často, ale když už, tak to obvykle stojí zato.… (viac)

Reklama

Reklama