Reklama

Reklama

Operácia Arktída

  • Slovensko Akcia Arktída (festivalový názov) (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

V snahe stretnúť sa s otcom v južnom Nórsku sa trinásťročná Júlia a jej osemroční súrodenci  - dvojičky Ida a Sindre – schovajú v helikoptére, ktorá však musí náhle počas letu zmeniť smer. Po tom, čo deti vystúpia a vrtuľník odletí, zistia, že sa ocitli na opustenom ostrove  v arktickej časti Nórska. Podarí sa Júlii v drsnej krajine mrazu a  voľne žijúcich zvierat zužitkovať svoju vynaliezavosť a zachrániť ich všetkých troch? (Film Europe)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (25)

Jirka_Šč 

všetky recenzie používateľa

V kategorii "film o dětech v krizové situaci" zajímavý nadprůměr. Zjednodušené tím, že se téměř vůbec nevěnujeme rodičům (mohlo by být považováno za chybu). Trochu rychlý konec (ale takto by to v reálu asi doopravdy vypadalo). Chování dětí realistické (v rámci toho, že dělají chyby - máme dvojčata jen o rok mladší, než jsou ve filmu - a taky mají výrazně starší sestru). Lední medvědi. Špicberky. Arktida. ■ P.S. Viděno bez titulků, proto nedovedu říci, nakolik byly nebo nebyly dialogy ok. Zřejmě ale brzy uvidím v kině, napíšu. ■ Viděno v kině, dialogy jsou ok. Hodnocení 4* nechávám. ()

Acrobat 

všetky recenzie používateľa

Ale až na tu ohavnú agitku o globálnom otepľovaní, ktoré len tak mimochodom nadhodia decka, je to prijemne detské s nádhernou prírodou, z ktorej ide mráz. Menšie deti sú správne otravné a naivné, čo je na začiatku cieľom. Potom ich prerába príroda sama a scenárista. Ten im trochu na krtkom úseku hádže až abnormálne prekážky. No Nori sú sympatickí, deti úplne milé s možnou šancou na vaše sympatie. Nie som si istý ale mnohými otázkami ako kde sú dospelý, ci si nevedia spojiť kde je pes prečo boli deti pri helikoptére a ten pilot o tom mlčí... Stretnutie ust mladej slečny a medveďa. To už nie. Ta najstaršia má vaše sympatie a priam súcitiť s nou keď sa dozvie ze dôležitá časť je preč hlúpou chybou. Rozplače sa. Priznám sa sledoval som to s istou formou nadšenia. Avšak prameň toho je nemožne pomenovať. Ci detská časť, ci časť milujúca zimu... Zimné a uletene dobrodružné. (Videné 11.1.2020, markíza archív) ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Príjemná survival dráma, samozrejme v duchu oddychových filmov pre celú rodinu, takže je jasné, kam to celé smeruje a že polárny medveď asi nikomu neukusne hlavu, či nejaké končatiny. Je tu všetko čo očakávate, krásna príroda, praskajúci ľad, spomínaný medveď, problémy s jedlom a pátranie. Mohlo tu toho byť však rozhodne viac, avšak dôležitejšia pre tvorcov bola hra na istotu. Decká sú akceptovateľné podľa vzorca čím staršie, tým sympatickejšie, takže najmladšia dcéra bola na hranici znesiteľnosti. ()

Dedeha 

všetky recenzie používateľa

Poriadne dementný film. Všetko čo sa môže pokašlať tak sa pokašle. To musí byť napozaj chorá hlava čo vymyslí takýto sled udalostí. Totálne nereálny film. Záchranný vrtulník pristáva v neskutočnej veternej búrke a keď na zemi s deťmi hovoria rodičia nikomu sa na hlave nepohne ani vlas ... Strata času. Jeden bod za pekne natretý vrtulník. ()

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Skutočne naivné a detinské dobrodružné divadielko, ktoré útočí hlavne na menšieho diváka a ktorý si s logikou a realitou nedáva veľa námahy. Navyše je to jedna veľká nuda, ale naopak zaobalená do krásnej a podmanivej arktickej prírody. Preto sa zmôžem maximálne na dve ako tak zaslúžené hviezdy. 35 % ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (1)

  • Ostrov ve filmu se nazývá Halvmåneøya (anglicky Half Moon Island), je součástí souostroví Špicberky. Jeho rozloha je 12 kilometrů čtverečných. V minulosti byla na ostrově lovecká stanice pro lovce ledních medvědů. Od roku 1973 je to přírodní rezervace, počet návštěvníků je přísně regulován. (Jirka_Šč)

Súvisiace novinky

Scandi II – horký severský koktejl filmů

Scandi II – horký severský koktejl filmů

12.01.2016

Druhý ročník festivalu Scandi nabídne od 13. do 19. ledna přehlídku špičkových severských filmů v komplexním distribučním „cloudu": 13 filmů v deseti českých kinech, 41 VOD titulů na portálech… (viac)

Reklama

Reklama