Reklama

Reklama

Kamene bolesti

  • Česko Kameny bolesti (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Gabrielle a José uzatvorili na konci 2. svetovej vojny manželstvo z rozumu. Nedarí sa im však splodiť dieťa, a tak Gabrielle odchádza na liečenie do švajčiarskych kúpeľov. Tam stretáva očarujúceho vojnového veterána, v ktorom objaví svoju spriaznenú dušu. (Itafilm)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (44)

silentname 

všetky recenzie používateľa

Tu je ďalší príklad filmu, ktorý som skutočne chcel, aby ma bavil. "Mal De Pierres". Táto romantická dráma mala skvelé predpoklady na to byť kvalitným filmom. Kvalitné obsadenie, zasadené do zaujímavej doby a film miestami má celkom dobrú atmosféru. No nemohol som sa doňho za ten svet poriadne ponoriť. A dôvodom je naša hlavná hrdinka Gabrielle. Marion Cotillard je síce skvelá herečka, no Gabrielle mi od začiatku nebola sympatickou postavou. Dokonca by som si dovolil tvrdiť, že úvodné časti, kde sa snaží zbaliť svojho profesora sú tak neskutočne patetické a prepálené, že bude len veľmi ťažké si k nej potom budovať reálne aj nejaký ďalší vzťah. Jediná postava, ktorá je podľa mňa ešte menej sympatická je jej matka. To musím uznať. Ostatné postavy sú podľa mňa dobré. A najlepšou je práve Gabriellin manžel José. Skutočne skvelý chlap s dobrým srdcom a pre svoju ženu by urobil absolútne maximum. A aj keď na ňu raz zvýšil hlas bolo to absolútne pochopiteľné. No ona to musí pochopiť tiež. Neviem. Mňa ten film nebavilo sledovať. Je to neskutočne monotónne a najmä s hlavnou hrdinkou, ktorej som skutočne nefandil. Hodnotenie: C+ ()

poz3n 

všetky recenzie používateľa

Vidět Marion Cotillard v podvazcích je slušné terno, ale ani to nezachrání nudný scénář. Úvodní půlhodina mi, asi narozdíl od ostatních, přišla z celého snímku nejzábavnější. Exponování charakteru hlavní hrdinky bylo zajímavé a dávalo naději na vyhrocené emo drama v tom nejlepším slova smyslu. Kameny bolesti se však postupně mění v jakousi polozmatenou romanťárnu, která bohužel každou další minutou nudí a nudí a ten zajímavě nastartovaný konflikt uvnitř hlavy hlavní protagonistky tak bohužel vyznívá docela do prázdna. 4/10 ()

Reklama

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Marion je zase krásná, úžasná a dokonalá, ale všechno ostatní je sterilní nuda. Začátek sice dává naději, že by se to mohlo občas zvrhnout v něco vypjatějšího, protože hlavní hrdinka působí jako sympaticky neřízená střela, ale i tuhle polohu režisérka upozadila a zůstalo jen několik odstínů neštěstí a to mě moc nebavilo. Závěr s poněkud laciným vysvětlením mi také zrovna moc neseděl, ale mohl mít svou hloubku, pokud by byl vrcholem něčeho emotivnějšího. Ale bohužel. 30% ()

berusche 

všetky recenzie používateľa

Milostny trojuhelnik, vyborna atmosfera, velice vynikajici hudba a citove zabarvena jednani, kdy mate pocit, ze uvnitr vas vsechno krici misto protagonistu...a ti se na melancholicke vlne a ne prilis expresivnim vyjadrovani vezou az do dokonaleho finale, ktere pootevre, jak vypada ta prava laska...az se me nekdy nekdo zepta, jakej mu doporucim romantak, tak tam soupnu tenhle, at se z toho pekne pose*e.... ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Podľa popisu to znelo vcelku lákavo, ale napokon bol film po dejovej stránke dosť priemerný a tá mysteriózna fáza na konci už bol len akýsi zúfalý pokus o dramatizáciu. Vďaka Marion to bolo predsa len hneď znesiteľnejšie - neuveriteľná žena. V tomto prípade bola tá jej postava dosť pomätená, no musím uznať, že to zahrala veľmi obstojne a tie jej hysterické výpady boli naozaj emočne vypäté. Pochvalu si však isto zaslúži aj Alex Brendemühl - a jeho postava sympatického Josého, ktorý ma na konci aj kúsok dojal, keď objasňoval Gabrielle svoje mlčanie o skutočnej pravde. ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (4)

  • Po promítání filmu na 69. festivalu v Cannes měl film sedmiminutové ovace ve stoje. (MessiM)
  • Knižní předloha se odehrává v Itálii, zatímco film ve Francii. (MessiM)

Reklama

Reklama