Reklama

Reklama

Spievaj

  • Česko Zpívej (viac)
Trailer 3

Podnikavý chlapík Buster Moon má poslednú šancu zachrániť divadlo, ktoré zdedil po svojom otcovi. Všetko staví na jednu kartu – na veľkolepú talentovú spevácku súťaž, akú svet ešte nevidel. A rovnako ako je pestré zloženie zvieracích súťažiacich, je pestrý aj ich repertoár, ktorý sa rozpína od Franka Sinatru až po Lady Gaga. Tvorcovia Mimoňov a Tajného života maznáčikov sa tentokrát vydali dobývať kiná s príbehom, ktorý vám pohladí nielen dušu, ale aj uši. Možno by Busterova talentová show nebola tak veľkolepá, keby sa jeho verná sekretárka slečna Crawlyová (chameleónka s veľmi neposednými očami) nepomýlila vo výške finančnej odmeny pre víťaza na letákoch, ktorými zaplavila mesto. A tak sa v deň súťaže pred Busterovým divadlom vytvorí dllhočizný rad nadšencov, ktorí veria vo svoje víťazstvo. Medzi nimi čakajú aj očividné talenty. Napríklad opičiak Johnny, syn gangstera, ktorý Johnnyho spev neuznáva, pretože banka sa s ním vykradnúť nedá... Rosita je zas tak zamestnaná výchovou svojich malých prasiatok, že si môže spievať maximálne v kuchyni. A hlasovo dokonalá slonica Mína zo seba pred ľuďmi nedokáže vydať ani hlások. Lenže keď máte sen, mali by ste za ním ísť, aj keby ste mali pri svojom snažení na chvíľu padnúť. Ako hovorí Buster Moon: „Na tom, že dopadnete na dno, je najlepšie to, že ďalej už vedie cesta len hore." (CinemArt SK)

(viac)

Videá (20)

Trailer 3

Recenzie (275)

OG_Swifty 

všetky recenzie používateľa

Buster Moon je az po usi v hovnech, pardon - dluzich, a rozhodne se zachranit rodinnej kseft (stary divadlo) usporadanim podvodny souteze, ve ktery ucastnikum vedome slibi prachy, ktery nema. Soutezici tuto lez v prubehu filmu odhali, ale prestoze vsichni ty prachy potrebujou, tak se na vsechno vyserou a Busterovi odpustej, protoze si muzou vsichni zazpivat. Finale je velky uspech (vetsi nez prvni rada Superstar se Samerem) a Buster dostane novy zrekonstruovany divadlo a soutezici nic. Pokud to neni z popisku deje patrne, jedna se o animovany film pro deti, kde se hodne zpiva. Ackoliv nejsem velkym fanouskem zpivani, tak sve si kazdy najde, ackoliv hlavni prostor dostane predevsim nudny pop v podani praseci matky, anglickyho gorilaka a stydlivy slonice. Hlavni sestavu doplni Mysak Sinatra a rockujici dikobrazice. Neni to spatny, ale nektery soutezici me zaujali vic - treba rapujici buvol / krokodyl, pornozajecice nebo japonsky pandy. Nejvetsi problem jsem ale mel s hlavni myslenkou filmu - koalak Buster je podvodnik a vsechno mu projde, jeste dostane novy divadlo. Ale ze gorilakuv fotr skonci v lochu nebo dikobrazici se rozpadne vztah (se sobeckym pritelem) se nijak neresi. Mam to presne mezi trema a ctyrma hvezdama, zaokrouhlim to ale dolu. Sorry. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Illumination sú síce posledné roky jedným z najväčších lídrov medzi animovanými štúdiami a veľmi výrazne sa zapísali svojimi filmami, no mám pocit, že jediné čo sa im zatiaľ výrazne podarilo je séria Despicable Me. Všetci sme sa v auguste tešili na Secret Life Of Pets, no podľa mňa motyka nejako silne nevystrelila. A občas asi platí, že keď sú očakávania nižšie, o to viac môže film prekvapiť. "Sing" je konečne to, čo som od týchto ľudí chcel vidieť. V prvom rade je ten nápad kreatívny, má veľmi sympatické postavy, veľmi dobre sa to sleduje, humor je miestami dobrý a miestami síce trošku mimo, ale srdce má tento film na správnom mieste. A na plátne je veľmi dobre vidieť. Keď sa niečo stane, tak cítime každú reakciu postavy. Keď majú strach, cítime ho, keď sú šťastní, tak to cítime rovnako, a keď sú zlomení a nešťastní, tak je vidno ako veľmi sú nešťastní. A plynie to aj z faktu, že máme dosť času na to spoznať týchto hrdinov, ich osudy, ich príbehy a vieme ako sa cítia, na čom im záleží a čo v ich živote hrá najväčšiu rolu. A keď to stratia, tak to skutočne silne s nami rezonuje, lebo atmosféra a sila príbehu to nám ako divákom dopraje. Plus musím povedať, že nie som veľkým fanúšikom súčasnej popovej muziky, no v tomto filme všetko znie skvele. Lebo to nie sú len popové skladby tohto storočia, ktoré v tomto filme dodávajú filmu tú správnu chuť. Je to naopak veľmi rôznorodé a v tomto smere to funguje skvele. Osobne môžem povedať, že "Sing" stojí za to vidieť. Je to ideálny film pre celú rodinu. Pekný príbeh, veľmi dobrá hlavná myšlienka, zapamätateľné postavy, dobrá hudba a skvelá animácia. Humor je občas trošku mix, ale väčšinou to funguje. Hodnotenie: A- ()

Reklama

P1tr 

všetky recenzie používateľa

Tvůrcům Já Padouch to tentokrát úplně nevyšlo a ačkoliv se jim opět povedlo vytvořit roztomile vypadající svět lahodící diváckým očím, nepodařilo se jim ho již bohužel naplnit chytlavým a zajímavým příběhem a tak děj často ztrácí atraktivitu a divákovu pozornost. Premisa zvířecí pěvecké soutěže je velmi atraktivní, nicméně se nedočkáme animované parodie na Superstar a místo toho nám tvůrci předhazují rádoby dojemný příběh o záchraně skomírajícího divadla, který po emoční stránce nefunguje a povedených vtipů není tolik, aby snímek zcela zachránily. Oceňuji, že tvůrci nešli na jistotu a neprezentují nám jen další nenáročnou animovanou blbinu a pokusili se o něco v rámci možností hlubšího, ale pokus jim nevyšel a tak Zpívej i přes prvotřídní hlasové obsazení brzy upadne v zapomnění. ()

SonGokussj 

všetky recenzie používateľa

Snad ani jedna píseň originální, představení těch "hlavních" hned na začátku, takže o 20 minut později na konkurzu bylo naprosto jasné, kdo bude vybrán, žádné napětí, všechny songy hrozně kraťoučké, žádné příběhy do hloubky, jen povrchní, nesympatická většina postav, spousta nelogičností a až moc dlouhá délka celého snímku. Nejvíc mi na tom vadilo, že se tam každé 2 minuty střídaly samé hity. Autoři dle mého měli seznam 100 songů, ten náhodně pouštěli a do toho udělali "animovaný příběh"... Trochu přeháním, vím, ale fakt mě to medilo. Za KLADY považuju hlavně konec. Poslední představení mělo něco do sebe, rozuzlilo se tam pár věcí, bylo vtipné, songy nebyly až tak známé, ale seděly a celkově... Dobré zakončení. Ale vše, co k tomu vedlo, nuda nuda, šeď šeď. Zklamaných 35 % ()

honajz2 

všetky recenzie používateľa

Doporučeno jedním nejmenovaným uživatelem. Teda, já se na to chtěl původně vykašlat, ale překvapilo mě zdejší hodnocení na ČSFD (odhadoval jsem tak 61%), tak jsem si řekl, proč ne. Zpěvácká soutěž, kde nejde o výhru, ani o první místo a ani o tu soutěž. Nejvíc mě štvalo prvních 20 minut, jelikož to bylo dosti nudné a trapné (dětský film, tak co čekat...). Potom to ale nabralo trochu víc na ději a to si nějakým zázrakem upoutalo moji pozornost. No a pak až do konce se to střídalo mezi nudou a zaujetím, nic z toho ale nepřevládá. Ačkoli, ten děj má dost zajímavých míst... Co se týče výběru písní, nechápu, co tady někteří čekali. Nějaký okruh všemožných hudebních žánrů? Death metal? Je jasný, že tady se prostě pojede výcuc z mainstream skladeb a taky že jo. Mě některé písně sedly, některé ne, je to jako poslouchat rádio. Výběr postav a jejich životních příběhů je kupodivu zajímavý, tedy, jak u koho, třeba mě strašně štval Gunter (či jak se to prase jmenovalo), ale zbytku lidí se asi líbil, nu což... Ta animace se dala, není to žádný převrat ve světě animovaných filmů, ale jo, dala se snést. Jak jsem psal u těch prvních dvaceti minut o trapných vtipech pro malé publikum, ta je tu celý film a jiná tu příležitost moc nemá, jediná vtipná scéna je s těmi japonskými psy, či co to bylo a když se opakovala už asi potřetí, vtipná nebyla, takže humorově to je zlé. 108 minut je taky až moc, některé scény jsou tu naprosto zbytečné. A těch scén není málo. Když poskládám všechny mé pocity a dojmy z tohodle filmu, vychází mi to tak na silné 2*. Aby to bylo na tři, musel bych se bavit víc.. Jo, btw, dějové linky některých postav nejsou na konci dořešené (Mike, Johnny...). ()

Galéria (79)

Zaujímavosti (16)

  • Film je věnován Igorovi Khaitovi, producentovi, který v 52 letech zemřel na nádorové onemocnění slinivky břišní během natáčení filmu. (Endavour)
  • Stalo se poprvé, že studio Illimination vypustilo v jeden rok dva filmy. Jednalo se o tento a film Tajný život mazlíčků (2016), který měl premiéru 5 měsíců před filmem Zpívej.  (MessiM)
  • Hlavní hrdina filmu Buster je levoruký. Jako důkaz může posloužit scéna, kdy si zapisuje poznámky během castingu. (Endavour)

Súvisiace novinky

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (viac)

Reklama

Reklama