Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jason Bourne už poskladal skoro všetky črepiny svojej rozbitej životnej mozaiky. Potrestal väčšinu tvorcov zvláštneho programu, ktorý z neho stvorili stroj na zabíjanie. Chce hodiť minulosť za hlavu a žiť ďalej v jednoduchej prítomnosti, ktorou sú ilegálne boxerské zápasy. Z tohto komfortu ho vytrhne bývalá kolegyňa, skúsená agentka Nicky (Julia Stiles), ktorá mu pripomenie, že odpovede na tie najdôležitejšie otázky ešte nedostal. Keď sa Jason vzápätí takmer stane obeťou nájomného vraha, znovu sa pustí do boja s Agentúrou, ktorú teraz reprezentuje tvrdý riaditeľ Robert Dewey (Tommy Lee Jones) a nebezpečne bystrá analytička (Alicia Vikander). Bourne sa znovu ocitá na dobre známej horúcej pôde, v prostredí, kde nemôže veriť nikomu a ničomu. V prostredí, v ktorom si prežitie vyžaduje, aby si spomenul na to, čo sa naučil v programe, vďaka ktorému ako agent skončil. (CinemArt SK)

(viac)

Zaujímavosti (20)

  • Pracovným označením filmu bol názov Untitled Matt Damon/Bourne Sequel. (MikaelSVK)
  • Matt Damon odmietol dabovať hlas Bourna vo video hre "The Bourne Conspiracy" (2008), pretože podľa neho bola hra až príliš násilná. Tým pádom sa herec ocitá v roli Jasona prvýkrát od filmu Bournovo ultimátum (2007). (Da_reba)
  • Matt Damon viackrát prehlásil, že rolu Jasona Bourna stvárni znova len ak Paul Greengrass prevezme réžiu. Damon a Greengrass ohlásili svoj návrat k Bournovi v novembri 2014. (Da_reba)
  • Film sa nakrúcal v Berlíne a v Severnej Amerike – Washingtone a Las Vegas, kde sa odohráva záverečná časť s veľkou automobilovou naháňačkou. Pri nej bolo zničených dovedna 170 áut a točilo sa od polnoci do svitania celkom 5 týždňov. (classic)
  • Ve filmu je možné vidět osobní údaje Nicky Parsonové - narození 28. 3. 1983, New York. Její představitelka Julia Stiles se narodila rovněž v New Yorku 28.3. ale o dva roky dříve, tj. v roce 1981. (Chevees)
  • Již tradičně v závěrečných titulcích zazní píseň "Extreme Ways", kterou složil Moby. (necisty)
  • Producenti chtěli část filmu natáčet v Aténách v Řecku, protože se tam odehrává část příběhu a proto požádali řeckou vládu o schválení natáčení v jejich zemi. Nakonec si to ale rozmysleli kvůli vysokým poplatkům a byrokracii a řecké scény natočili na španělském ostrově Tenerife. (Miro_CZ)
  • Původně měl mít v červnu 2016 premiéru film ze série Jason Bourne s hercem Jeremym Rennerem, ale poté, co Matt Damon a Paul Greengrass oznámili, že chystají další film o Bourneovi, dostali přednost a bylo jim přidělen datum premiéry v roce 2016, protože fanoušci chtěli návrat Matta Damona v roli Jasona Bournea. (Miro_CZ)
  • Všechny předchozí filmy o Jasonu Bourneovi se jmenovaly přesně podle knižní předlohy. Podle tohoto zavedeného systému by se tento díl měl jmenovat The Bourne Betrayal (Bournova zrada). (Miro_CZ)

Súvisiace novinky

Jason Bourne se vrátí

Jason Bourne se vrátí

21.11.2023

Jakmile člověk získá Oskara za nejlepší cizojazyčný film, a k tomu tři další ceny Akademie, dveře do Hollywoodu se mu s nadšením otevřou. Své o tom teď může vyprávět režisér Edward Berger, jenž pro… (viac)

Vary přivítají Alicii Vikander a Ewana McGregora

Vary přivítají Alicii Vikander a Ewana McGregora

13.06.2023

57. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech už nám klepe na dveře, vše vypukne na přelomu června a července, kdy lázeňské město opět zaplní davy nadšených filmových fanoušků i… (viac)

Zemřel britský herec Albert Finney

Zemřel britský herec Albert Finney

08.02.2019

Ve věku 82 let zemřel britský herec Albert Finney, známý například z filmů Velká ryba nebo Dobrý ročník. Finney byl pětkrát nominovaný na Oscara, v roce 2003 pak získal Zlatý glób za hlavní roli v… (viac)

Jason Bourne míří do televize

Jason Bourne míří do televize

17.08.2018

Americká stanice USA si čerstvě objednala 1. sérii nového seriálu ze světa Jasona Bourna, spin-off pojmenovaný Treadstone. Jméno samozřejmě odkazuje na tajný program pro výcvik agentů, kterým prošel… (viac)

Reklama

Reklama