Reklama

Reklama

Durarara!!×2

(seriál)
  • Japonsko デュラララ!!×2 (viac)
Trailer
Japonsko, (2015–2016), 15 h (Minutáž: 25 min)

Predloha:

Rjógo Narita (kniha)

Hrajú:

Tošijuki Tojonaga, Kana Hanazawa, Hiroši Kamija, Mamoru Mijano, Daisuke Ono, Mijuki Sawaširo, Akio Ócuka, M.A.O, Masaja Onosaka, Šózó Iizuka, Takuma Terašima (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(36)

  • Šó (2015) - 12 epizód

  • Ten (2015) - 12 epizód

  • Kecu (2016) - 12 epizód

Obsahy(1)

Půl roku po událostech z první série se Ikebukuro opět vrací do normálu. Středoškoláci chodí do školy, Izaja kuje pikle a Celty, bezhlavá jezdkyně, legenda města, se opět projíždí ulicemi na své motorce a prchá před dopraváky. Ale jak už to tak bývá, stane se tohle, stane se tamto a v Ikebukuru opět zavládne chaos. (Zíza)

Recenzie (8)

Hromino 

všetky recenzie používateľa

Největším úskalím nové Durarary je – stejně jako už od druhé poloviny první série – to, že se všechny další příběhy a zápletky ani zdaleka kvalitou zpracování nerovnají zpracování prvního příběhu o založení Dollars. Přestože srdce divákovo po pěti letech z nostalgie zaplesá, uvidí-li staré známé postavy v starých známých situacích, tak postupně zjišťuje, že nová snaha Ómoriho a spol. o vytvoření dalšího komplexního příběhu se tentokrát zase o něco více míjí účinkem. Zatímco nových postav značně přibylo a dějových linek je přítomno nemálo, oproti první sérii mě příliš neoslnila ani samotná změť zápletek a vyšší tempo vyprávění, které seriálu spíše uškodilo a vzbudilo ve mně dojem, že se tvůrcům tentokrát příliš nepodařilo ukočírovat své dílo. Některé linky i postavy jsou poněkud nevyužity (Kida), některých význam ve zpětném ohlédnutí vyšumí trochu do ztracena (Ruri), některé postavy zas mají na plátně hodně prostoru, ale divák se o nich samotných příliš nedoví (Aoba, Izajovy sestry), a to stejně jako horší kvalita animace i kresby poněkud zamrzí. V již dobrém a známém soundtracku jsem nezaznamenal nějakou novou skladbu, opening mě moc nezaujal, ending zaujal naopak velmi. Přesto jde v celkovém pohledu o záležitost, kterou jsem si navzdory výše zmíněným nedostatkům užil a opět se rád zasmál s oblíbenými postavami, byť zdaleka ne v takové míře, jako tomu bylo v případě řady první. Jsem tedy zvědav na červencový chod, kterak na tento chod naváže, a zda nějakým způsobem přehodnotí můj celkový názor na druhou řadu. Zatím tedy průměrné 3*. ()

Scalpelexis 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Mno jakože ne. Tohle na svého staršího bratříčka zdaleka nedosahuje. Příběh mi přišel o dost zmatenější, ne úplně inovativní a přilévat tam různé další příměsy (Rusáci) už je trochu moc. Nepůspobí to pospolitě. Těch nových postav je tam až přespříliš, takže mám osobně problém si už pamatovat jména a potlačení některých původních či až moc velké změny jejich povah/charakteristik (Celty či Mikado) mi vadilo. Doufám, že to příští série vyžehlí. ()

SonGokussj 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Pokračování Durarara je jako vejce na Aljašce. Na podnose. S diodama okolo. Svítí, bliká, lidé se na něj chodí koukat, ale všechno, co vidí, je jen... vejce. Nikdo nechápe, proč tam je a jediný důvod, proč tam chodí, jakou ty diody. Protože vědí, že když je něco diodováno, mělo by to stát za to... Durarara pokračuje s bezbřehým představováním nových postav a myšlenek, které se rozcházejí s původní sérií. Mysterie povadá, důležitost a zajímavost postav též. Otevírají se nové cesty, křižovatek je zde tolik, že to člověka už ani nebaví... Bezhlavých 60% ()

Hees 

všetky recenzie používateľa

Máme tu pokračovanie anime Durarara!! s veľa novými postavami. Toto pokračovanie má svoje hlavné poslanie, chrániť ženy a malé dievčatká. Nesmiem zabudnúť, že sa snaží vytvoriť anime s najviac "poker face" postavami, ktoré nedávajú najavo svoje city. Prvé diely vyzerali fakt sľubne, že by to mohlo byť dokonca lepšie ako pôvodná super premyslená séria, ale potom prišlo vytriezvenie, nie nakoniec je to horšie. Horšie to síce je, ale nebojte sa až také zlé to nakoniec nebolo. Som znova a veľmi spokojný s kvalitnými starými postavami a pokusom o kvalitné nové postavy. Tých nových postáv je naozaj dosť a niektoré čo sú nám predstavené nakoniec dostávajú minimum priestoru (napríklad sestry Izayu). A ešte k tomu pokusu, tak niektoré nové postavy sú dosť kvalitné, že môžu s prižmúrením oka konkurovať postavám s pôvodnej série a iné sú menej a teda konkurovať, až tak nemôžu (bohužiaľ). Ako keby je snaha vytvoriť silou mocou nejakú zaujímavú novú postavu a odlíšiť ju niečím od ostatných. To je zrejme asi individuálne, ako sa komu budú nové postavy páčiť. Dochádza aj k vývoju dôležitej postavy a to Mikada, ktorý sa mení priamo pred našimi očami na niečo podobné čo sme už v iných anime videli. Som zvedavý aký bude jeho ďalší vývoj. V tomto svete intríg sa môže stať čokoľvek. Aby z Mikada nakoniec nebol nejaký vodca, keď sa bude takto vyvíjať to nevylučujem (pozrite kedy som to písal a nebudem to prepisovať ani keby to tak nie je ... je to len môj pocit z jeho vývoja). Neviem o čo ide v anime zvýraznením slabosti žien a stálym pripomínaním, že treba ženy chrániť. Žeby ospravedlnenie toho, že nevedia spraviť silnú ženskú postavu? No hej vedia veď tam je Celty, ktorá je dullahan. Keď to takto začali túto tému, nech ukážu teda kvality aké majú ženy, inak je to len hodená rukavica. Som opäť spokojný s kvalitne prepletením príbehom. Páčilo sa mi, že som sa mohol ponoriť do príbehu a nechať sa unášať, aj keď tentokrát to bolo viac predvídateľné. Hudobne, alebo hudobným podkladom sa mi dokonca toto pokračovanie zdalo lepšie a áno viem, že hudba je (skoro) na vlas tá istá (okrem openingu, endingu ; mal som pocit, že tam bol jeden nový zvuk, ale kto vie). Takže pre vysvetlenie sa mi zdalo, že o malý chĺpok sa lepšie trafili tou hudbou, alebo hudobným podkladom do jednotlivých situácii. Chápem aj to, že ak je prvá séria niečim dobrá tak skúsime v druhej do toho dať ešte viac všetkého. Takýto prístup nie je úplne správny, lebo na všetko treba nájsť správnu mieru. Durarara!! teda zostáva verná svojmu konceptu. Nezabudnime na chatovacie miestnosti a to, že sa môžeme naučiť zaujímavé veci z nášho sveta od hrdinky z menom Vorona. Filozofie by mohlo byť troška viac. Rozdiel môjho hodnotenia teda je - toto má o pol bodu menej ako prvá séria, ktorej k 5tim hviezdam veľa nechýbalo. ()

Mafian 

všetky recenzie používateľa

Nová série má téměř to samé co její předchůdkyně a snaží se dostat do mnohem zběsilejšího tempa s nástupem dvanáctidílného formátu. To má své pro i proti, především se na tak malé ploše obtížně manévruje s Naritovým rozložitým příběhem, hraničícím až s modernistickým pletencem. Dostávají se tedy e slovu první menší problémy, jelikož druhé série postrádá pospolitost a organizaci první Durarary a nedokáže správně vykreslit celý příběh. Postavy, které nám jednu chvíli připadají důležité, jsou odsunuty do pozadí a s každým novým originem se priority mění. Na druhou stranu zase není z příběhu cítit žádné natahování, jako tomu bývá v případě jiných anime, kde hrají prim monology (SnK), a po nástupu tempa (což Ómorimu vždy chvíli trvá) si člověk prostě musí vychutnávat barevné obrazy z Ikebukura. Otevřený konec může sice zpočátku budit dojem, že autoři svůj seriál nezvládli zakončit, ale při vědomí, že za tři měsíce je tu další série, není na skuhrání čas. Suma sumárum, kvalit první série to nedosahuje, postrádá to její komplexnost a to především kvůli délce a rozdělení jednotlivých příběhů, jež nejsou tak dobře vykreslené. Přesto se jedná o velmi, velmi slušné anime, které rozhodně neurazí. ()

darthvader77

všetky recenzie používateľa

Hodnocení pilotního dílu Letošní Durarara se skvěle veze na vlně svého předchůdce, takže vlastně dostaneme v krásném balíčku vzpomínku na nostalgické časy. Člověk by si mohl stěžovat, že to je to samé, co minule, jenže to samé je pořád stejně zábavné, bravurní a sympatické jako v předchozím případě. První díl se mi líbil, ale trochu mne děsí, že se plánuje do budoucna tolik věcí, aby Japonci neudělali stejnou chybu jako jejich Američtí kolegové na druhé straně Pacifiku a nenatahovali to více, než je nezbytně nutné. ()

ssamo 

všetky recenzie používateľa

tak... povedal som si, že počkám, kým to povychádza celé a potom to pozriem naraz... a musím povedať, že som pôvodne slovo "naraz" nemyslel až tak doslovne ako to reálne bolo. štyri a pol hodiny som sa neodlepil od monitora pripadajúc si pomaly ako nejaký true otaku :D nič nesklamalo :) staré postavy rovnako skvelé ako v prvej sérií aj keď podaktoré mali priestoru menej na úkor postáv nových, ktorým sa však seriál nestíhal venovať tak ako postavám v prvej sérií. uvidíme ako to ešte ošéfuje x2 Ketsu, teším teším. každopádne aj niektoré nové postavy potešili, medzi ostatnými ma pobavili najmä schválne extrémne fanservice-ové izayove sestry. animácia krásna ako je pri Oomoriho veciach zvykom. jedna hviezda dole kvôli málo info o dôležitých nových postavách (o takom aobovi by som sa rád dozvedel niečo viac napr.) no to možno po zhliadnutí ketsu prehodnotím... aspoň v to dúfam ()

Reklama

Reklama