Reklama

Reklama

Pušky v Batasi

  • Veľká Británia Guns at Batasi
Trailer

Obsahy(1)

A přitom do jejich odchodu chybělo tak málo! Bezohledný plukovník Boniface však už nehodlá déle čekat... Richard Attenborough v roli plukovního seržant majora Lauderdalea čelí ozbrojenému povstání domorodé části armády v nedefinované africké zemi britského Commonwealth. (dopitak)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (9)

sigf07 

všetky recenzie používateľa

Herecký koncert Richarda Attenborougha, jehož pedantský seržant, který je schopen pohádat se s vůdcem vzbouřenců kvůli nesundané pokrývce hlavy, je prostě nezapomenutelný. Přitom je na válečný film v Puškách z Batasi relativně málo akce, v podstatě se by tak dala nazvat pouze závěrečná likvidace děl a i ta se nese především v satirickém duchu, ostatně stejně jako celý film. Minirolička Miy Farrowové potěší, ale nijak zvlášť neohromí. ()

Reklama

drankeryth 

všetky recenzie používateľa

Film skor disponuje dobrymi dialogmi, ako nejakou akciou. Cely film sa odohrava v jednej budove, kde sa len keca a keca, ale to mi nevadilo, pretoze sem tam bolo pocut aj humorne dialogy, ktore dobre zapasovali do tohoto ciernobieleho filmu. Jedna akcia sa predsa len odohrala, ked protilietadlove kanony mierili na ich klubovnu. Dvaja anglicki vojaci zo stastim nejako k nim preklzli a zneskodnili ich granatmi. Kratucka akcia, ktora rychlo ubehla ani sa nenazdate. Vo filme prisneho rotmajstra zahral Richard Attenborough, ktory ked zacne rozpravat, tak sa vsetko trasie. Taky mal silny hlas:) Ved aj dal pekne zabrat tomu cernosskemu vojakovi, ktory ho ani neodzdravil, len tak pohupoval rukami,he he. Ako som uz pisal, tomuto filmu dominuju dialogy, ktore nemaju chybu. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Reziser John Guillermin /Sklenene Peklo, El Condor/ natocil skor spolocensku konzervacku nez vojnovy film - teda tych vojnovych scen tu bolo biedne a sialene malo. Aspon mohli ubrat z tych vatovo planych rozhovorov, a pridat aspon prehliadku vojenskej techniky - ked uz teda reziser sa tvari ze natocil vojnovu dramu. Attenborough film dobre taha, a ako pisem, zufalo malo vojenskej techniky. Nemuseli byt prestrelky ani vybuchy, stacila aspon prehliadka vyzbroje a strucne odborne obkecat . 50 % ()

dopitak 

všetky recenzie používateľa

Ani dost vtipné, ani dost napínavé. Od tohohle filmu jsem čekal mnohem víc, a to nejenom po obsahové stránce. Kromě prskajícího Richarda Attenborougha (one, two, one, two) a pohledné Mii Farrow (měla zoufale málo prostoru se ukázat, stejně jako Errol John- Lt. Boniface) si nikoho ani nevšimnete. Většina scén se odehrává jen v prostoru důstojnického klubu, maximálně po dvoře kasáren, a ta jedna kratší "únikovka" na korbě náklaďáku nevzruší ani ty, kterým obvykle ke štěstí stačí málo.____Regimental Sergeant Major je v českých titulcích u filmu kdoví proč přeložen jako rotný, což by ve skutečnosti znamenalo podstatnou degradaci Lauderdalovu. ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama