Reklama

Reklama

V tomto vianočnom špeciáli seriálu Doctor Who sa Doktor (Peter Capaldi) a Clara (Jenna Coleman) ocitnú na základni ležiacej na Severnom póle. Akoby nehostinné podmienky nestačili, na základňu navyše útočia hrozivé stvorenia. Čeliac ich posledným Vianociam sa im ponúka jediná otázka: koho zavolať na pomoc? Odpoveď je jasná: predsa Santa Clausa! (The M)

(viac)

Recenzie (34)

VenDulin85 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Poslední Vánoce jsem si nechala na Silvestra, symbolicky, a dobře jsem učinila, protože ani tento vánoční speciál se nenechává zahanbit a nezaostává za ostatními. Je možné, že jsem byla s koncem roku trochu naměkko, ale i tak se mi to zkrátka líbilo na plný počet, nemůžu si pomoct, Pán času a Santa pohromadě, zábava na 100% zaručena ;-). ()

Pítrs85 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Přestože se jedná o asi nejlepší část z osmé řady, přestože je Frostův Santa (a jeho elfové) neskutečně zábavná postava a přestože se dočkáme několikera odkazů na takové fláky, jako je Vetřelec nebo Věc, ve výsledku je to takový... guláš, že už mi zase postavy, které Doctor zachraňuje, byly naprosto lhostejné. A už kurde někdo řekněte Moffatovi, že nemusí mít v každé své epizodě narážky na i-founy, fejsbůky a podobné radosti... :-) Ale abych jen nefrflal, tahle epizoda, hlavně její první polovina, je OPRAVDU vtipná ("A jak se ti do těch saní vejdou všechny dárky?" "It's bigger on the inside." ;-). ()

Reklama

Milano33 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tak toto bola úchvatná ukážka toho, ako má vyzerať komplexná a mätúca snová konštrukcia. Mali sme čo dočinenia s mimozemskými parazitmi, ktorí sa dokázali napojiť na najbližšiu myseľ a z nej detektovať mentálny obraz. Išlo o vnímanie tretej strany, ktoré automaticky generovalo telepatické pole. Nielenže bolo smrteľne nebezpečné sa na tieto stvorenia pozerať, ale len samotná myšlienka na nich vám mohlo privodiť smrť. Bolo vskutku fascinujúce sa strácať v snových stavoch a neodmysliteľnou súčasťou tohto zážitku bolo aj všímanie si jednotlivých medzier v tomto perfektne realizovanom snovom svete. Keďže sme boli naplno vtiahnutý do intímneho a nekonečného sveta snov, odlíšiť fantáziu od reality nebolo vôbec jednoduché, a o to nemožnejšie sa to javilo počas spoločne zdielaného mentálneho stavu. Cítil som sa pri tom, ako pri sledovaní filmu Inception, tento vianočný špeciál mal dosť podobný vibe. A za druhú šancu, ktorú Doctor a Clara dostali, som samozrejme rád. Našťastie to neskončilo tak drastický, ako nám to bolo pôvabne nastienené. Každopádne, aj napriek šťastnému rozuzleniu, touto pomyselnou rozlučkou skutočne silno dojímali. ()

togaf 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Vánoční speciály jsou super a odkazy na Inception taky. Rozluštění snu ve snu, který se zdá v dalším snu byla zábava. SPOILER: Jen mě mrzí, že Jenna Colemanová v roli společnice neskončila, tak hezky to bylo vymyšleno a ona, potvora jedna, si to rozmyslí. Motiv impossible girl je vyčerpán, takže pryč s ní! ()

novoten 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Probuzení. Osmá série byla plná náznaků Dvanáctkových možností, ale v poslední chvíli se vždycky ucuklo a Capaldi zůstal v poloze většího či menšího mrzouta, kterého není těžké mít rád, ale vyloženě milovanou regenerací není. Až o Vánocích je z něj právě takový Doctor, kterého potřebuji a který díky pár upřímným zasmáním zůstává hned po Tennantovi nejoblíbenější tváří milovaného cestovatele. Že se tomu tak děje ve velice chytré podívané okořeněné gradovaným překvapováním diváka a za asistence příjemně mrazivých nepřátel, je jen dalším důvodem k nejvyššímu hodnocení. Vánoce to nebyly poslední, ale kdyby opravdu byly, jen těžko mohly být naplněnější. ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (6)

  • V roli jedného z elfov sa objavil Dan Starkey, ktorý zvyčajne stvárňuje rolu Sontarana Straxa. Toto je dokonca tretí vianočný špeciál za sebou, v ktorom sa objavil, pričom vždy v inej úlohe. (The M)
  • Nick Frost si vo vianočnom špeciáli zahral Santa Clausa. Menšie prekvapivé cameo ale dostal aj v posledných minutách epizódy Death in Heaven. (The M)

Reklama

Reklama