Reklama

Reklama

Horná Dolná

(seriál)
  • Česko Horná Dolná (festivalový názov)

VOD (1)

Série(14) / Epizódy(161)

Obsahy(1)

Smiech je najlepší liek! Aj preto Televízia Markíza prináša na televízne obrazovky nový seriál s veľavravným názvom Horná Dolná. Vtipné príbehy svojráznych dedinských postavičiek si nepochybne zamilujete na prvý pohľad. Obyvateľmi Hornej Dolnej sú napríklad ambiciózny starosta, ktorý je voľnom čase vášnivým rybárom, kňaz, ktorý statočne bojuje s pokušeniami, ktoré mu prináša život, či policajt, ktorý sa venuje aj takej závažnej kriminalite ako stratený bicykel. Uvidíte, aké je to byť najväčším frajerom v dedine a zasmejete sa aj na súperení dvoch energických žien o priazeň mužov v obci. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (131)

Richie4422 

všetky recenzie používateľa

Pár minút dobrých hlášok, niekoľko fajn gagov, niekoľko minút klasickej televíznej recyklovanej zábavy zo slovenských obrazoviek za posledných 10 rokov, pár totálne trápnych vtípkov a hluché miesta. Nie som z tých, ktorí majú nutkanie kritizovať slovenskú tvorbu ako poniektorí- odpad a 1 hviezdu si to vážne nezaslúži. Celkom som sa na to tešil, ale bohužiaľ televízna tvorba neprekročila svoj tieň aj napriek kvalitnému hereckému obsadeniu- Sklár je späť. Ak je toto tým, čo trhá rekordy sledovanosti na Slovensku, tak to len zhrňuje situáciu na obrazovkách. Ľudia, ktorú sú "nútení" presedieť večer pri telke si radšej pustia toto ako ostatné geniality u nás. Nie je to katastrofa, ale očakával som viac a na 3 hviezdy to jednoducho nemá. ()

borec999 

všetky recenzie používateľa

Slunce,Seno... po slovensky, v seriálovej forme a v o triedu slabšej kvalite ako Troškova trilógia. Herecky rozmanité (výborný Heriban,Polnišová, časom trápny a opakujúci sa Landl a partia opilcov), kvalitou vtipov rôznorodé (nájdeme tu vydarené, priemerné aj trápne momenty) a po technickej stránke alebo nejakej sofistikovanosti scenára alebo humoru nič zásadné. Nenáročná oddychovka, ktorá ma 1. a 2. sériou neurazila, no u ktorej som s pribúdajúcimi sériami zaznamenal značný pokles kvality a mám pocit, že už teraz má seriál tak o 6-7 sérií. viac ako by bolo nutné. Preto nakoniec len za 2*. 45% ()

Reklama

cure 

všetky recenzie používateľa

Vítaný vietor na poli zábavy televízneho programu. Samozrejme nie je to zábava intelektuálna, ale to vôbec nevadí, pretože sa na to ani nehrá a vidieť, že herci a scenáristi vedia bravúrne pobehovať na špagáte medzi zábavným a trápnym. Kvitujem dĺžku a snahu o príbeh v každom diely. Spolu so Zborovňou, Susedmi a Sekerovcami najlepšia domáca zábava v TV od revolúcie. ()

Methew odpad!

všetky recenzie používateľa

Úplne nelogická zlátanina, ktorá pracuje na princípe primitívneho, tzv. záchodového humoru, ktorý nemá žiadnu logiku, a pobaví možno tak podpriemerne inteligentných ľudí so zdeformovanou predstavivosťou. Ako dlhoročný pozorovateľ rôznych filmov a seriálov, toto neodporúčam vážne nikomu. Nič Vás to nenaučí, nemá to žiadnu hĺbku, nie je v tom žiadne ponaučenie. Je to až naivne plytké. Som úprimne sklamaný z našej republiky... ()

maramashi 

všetky recenzie používateľa

Prvá séria sa dala v pohode zniesť aj keď tam bolo cítiť to Slovensko a aj ten slovenský humor ale bolo to nad moju mieru spokojnosti, druhá séria už bola o dosť slabšia ale malo to dačo do seba ale potom im keď začali pridávať postavy a príbehy sa začali opakovať tak to kleslo na minimum hodnotenia preto pozitívne hodnotím iba prvé dve série a ostatné išli dole vodou ()

Galéria (674)

Zaujímavosti (13)

  • Na prvej časti sa pracovalo podľa Matthiasa Setteleho viac ako 9 mesiacov. (strategie.hnonline.sk) (tommy187)
  • V scéne, kedy starosta ukazuje zranenému synovcovi falošnú mapu k pokladu, je za oboma jasne vidieť kostol. Seriálová obec sa sa však potýka s problémom, že obec Horná Dolná kostol nemá a omše musia byť slúžené v kultúrnom dome. (Frenkyt)

Reklama

Reklama