Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velice sympatický mladík Horst Buchholz, který to uměl se ženami, svou životní dráhu začínal jako prostý liftboy a díky starším bohatým ženám to dotáhl až na velmi váženého a bohatého muže. Film byl natočen podle nedokončeného románu Thomase Manna. (MVanis)

Recenzie (4)

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Felix Krull bol nedokončený román dokonca dvakrát. Najprv Mann napísal v roku 1910 jeho skvostný filozofický úvod, ktorý dokončil až v roku 1950, no a potom zomrel a román na pokračovanie tak skončil prvou časťou. Problémom knihy bol práve ten 40-ročný odstup, pretože tá neskoršia časť postupne prakticky úplne zmenila žáner;  z myšlienkovo podnetného rozjímania nad mladosťou, do priamočiarej stareckej limonády (čo mimochodom spôsobilo moje doteraz asi najťažšie knižné sklamanie). Film je dobrý v tom, že už vás takto nesklame. A mimo pár zmien v závere, aby to malo aspoň nejaký dramatický dej, sa jedná o vernú adaptáciu. Preto dávam 3*, aby som bol objektívny. Ale chýbajú jej Mannove vety a súvetia, a ja si neviem predstaviť dôvod, načo by ju potom niekto sledoval. Ani dnes, ani v roku 57. O rok skorej vyšli Tiché dni v Clichy, ježišikriste. ()

Reklama

Flego 

všetky recenzie používateľa

Felix Krull bol odjakživa vynaliezavý mladík ku sklonom k podvodom. Keď zohral pred lekárskou komisiou epileptický záchvat, bol oslobodený od vojenskej povinnosti. Jeho strýko ho doporučil do jedného parížskeho hotela ako liftboya a tu sa začal nevídaný príbeh zlodeja a podvodníka, ktorý využíval priazeň žien všetkých vekových kategórií... Režisér Kurt Hoffmann bola tá najlepšia voľba k sfilmovaniu nedokončeného románu Thomasa Manna ( na realizácii filmu sa podieľala aj spisovateľova dcéra ). Dokázal vytvoriť vtipný a milý film, ktorý ťažil predovšetkým z vynikajúceho výkonu mladého Horsta Buchholza. Prvý komentár. ()

Galéria (25)

Reklama

Reklama