Reklama

Reklama

Tajné životy

(seriál)
  • Česko Tajné životy (viac)
Trailer
Slovensko, (2014–2017)

Hudba:

Jan Maxián

Hrajú:

Zuzana Mauréry, Szidi Tobias, Judita Hansman, Anna Šišková, Gabriela Marcinková, Vanessa Šarköziová, Ondřej Daniš, Vladimír Jedľovský, Vladimír Kobielský (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(26)

Obsahy(1)

Televízny seriál Tajné životy hovorí o tajomstvách skrývaných za múrmi domovov, vine a nevine, nádejach a druhých šanciach žien i mužov, ktorí hľadajú nové začiatky v živote za pomoci pracovníkov azylového domu  Druhá šanca. Eva (40) je obetavá riaditeľka azylového domu pre ženy a deti v núdzi, ktorá zvádza boj medzi prílišným nasadením v práci a nepochopením vlastnej rodiny, ktorá sa jej v dôsledku zanedbávania rozpadáva. Azylový dom vedie s verným kolegom Martinom (30), ku ktorému ju púta viac než len profesionálny vzťah. Keď do azylového domu príde psychicky týraná Linda (27), nielenže skomplikuje vzťah medzi Evou a Martinom, ale svojou prítomnosťou aj ohrozí samotnú existenciu azylového domu. V dome sa stretáva s tromi veľmi odlišnými ženami: fyzicky týranou Máriou (55), Rómkou s nebezpečným tajomstvom Džesikou (19) a citovo vyprahnutou učiteľkou Táňou (45). Všetky štyri ženy tu budú musieť za pomoci Evy a personálu azylového domu, ale aj za pomoci jedna druhej, odhaliť temné tajomstvá, prekonať staré traumy a uchopiť svoje druhé šance na šťastnejší život. (STV)

(viac)

Videá (5)

Trailer

Recenzie (51)

migl odpad!

všetky recenzie používateľa

Vedľa tejto chujoviny je aj žena za pultom perlou. TV dosiahli to na čom dlhé roky usilovne pracovali,spraviť z ľudí blbé stádo oviec ktoré bude blahosklonne chrochtať blahom pri každej stupidite ktorú im podsunú a ešte to aj vysoko hodnotiť. "Umelci" budú mať na dlhé roky o nadšdandardnú životnú úroveň postarané a sprostý divák bude nadšený,aj preto sa to dnes u nás hemží rádoby umelcami a prakticky každý idiot z patričnými konexiami sa stáva hercom a celevriťou ()

sigi2 

všetky recenzie používateľa

Alkoholizmus, týranie žien, anorexia, nevera a jej dopady na rodinu, predsudky, existenčné problémy neziskových organizácií, workoholizmus, nezvládanie výchovy, ... Tak veľa otvorených okien, až ma zaujíma, či ich tvorcovia stihnú všetky pozatvárať. Čo naozaj oceňujem, sú veľmi dobre napísané postavy - na seriál z tunajších luhov a hájov to čakal málokto. Kvalitná televízna práca. ()

Reklama

Tominko12 

všetky recenzie používateľa

Veľmi príjemné prekvapenie. Bol som zvedavý na nový seriál RTVS, téma azylového domu je neopozeraná a tak bolo zaujímavé pozerať, ako sa s tým tvorcovia popasujú. A zvládli to veľmi dobre. Rozbeh bol podľa mňa trošku slabší a niektoré časti mierne natiahnuté (niektoré dejové línie žien v azyláku a ich príhody), avšak ku koncu sa vynárajú nové skutočnosti aj z minulosti, dej je sústredení viac mimo azylového domu a podarilo sa načrtnúť aj témy, ktoré sa bežne vyskytujú (alkoholizmus, obeť podvodu, sekta, šikana v školách či rasizmus). Všeobecne tiež veľmi dobré herecké výkony. Ďalším plusom je iba 13 dielov, čiže žiadna naťahujúca telenovela a tiež pieseň Simy Martausovej. ()

katmandzoo 

všetky recenzie používateľa

Seriálov s hlbšou myšlienkou prevyšujúcou trápny a nezmyselný pokus pobaviť, v posledných rokoch v podmienkach slovenskej kinematografie, veru veľa nevzniklo. Tajné životy sú však svetlou výnimkou. Téma, o ktorej seriál pojednáva, je veľmi aktuálna a je dôležité o nej neustále hovoriť. Obete domáceho násilia si totiž vo väčšine prípadov nevedia rady a možno ani netušia, že aj pre nich sú tu v najkrajnejších prípadoch miesta, kde im ľudia dokážu pomôcť postaviť sa opätovne na vlastné nohy. Veľmi kvitujem, že sa tvorcovia rozhodli spracovať túto problematiku. Podarilo sa im to na výbornú. Dialógy a problémy hlavných hrdiniek sú totiž veľmi autentické a vierohodné. Na vážnosti im pridávajú aj skvelé výkony hercov, o ktorých kvalite ani netreba ďalej písať. Tajné životy preto odporúčam všetkými desiatimi a dúfam, že seriálov podobného druhu bude na Slovensku v budúcnosti pribúdať čoraz viac. 5/5 ()

Drom 

všetky recenzie používateľa

První série se mi docela líbila. Zpracování nebylo sice nijak výrazné, ale byly tam zajímavé charaktery, některé moc dobře zahrané. Měl jsem navíc pocit, že atmosféru přibarvují i ty skoro všudypřítomné exteriéry s podmračenou oblohou a dobrá hudební kulisa. Celkově tak, až na obsesi mostem Apollo, mě to bavilo a možná bych uvažoval o čtyřech hvězdičkách. Bohužel měl ale někdo pocit, že by měla vzniknout i druhá řada a navíc měl kupu bezva nápadů. Jako například zařadit pěkné barevné záběry, které budou prokládat tu telenovelu zástupu nových postav. Nějaká křeč invence by se tam sice našla, ale zvrhlo se to přesně v to, co konec první série naznačoval. Lépe řečeno, celá první řada balancuje nad hranicí telenovely a bohužel druhá přepadla přes okraj. Navíc mnohé z nových i starých postav jsou nejen ploché, potažmo vyčerpané a zrecyklované (jejich příběhy nebo rovnou celé postavy), ale také (asi jako bonus) jsou mnohé z nich otravné. Nemluvě o tom, že tam pořád někdo někomu vyhrožuje zavoláním policie... Škoda. Nechám tři a budu věřit, že další chytrolín s nápadem už se nenajde. ()

Galéria (217)

Zaujímavosti (6)

  • Tajné životy vznikali 82 dní. (zdroj: telkac.zoznam.sk) (tommy187)
  • Kaštieľ, v ktorom sa natáčalo, sa nachádza v Malinove. (ČSFD)
  • Seriál bol pokrstený v kaviarni Divadla novej scény. (zdroj: telkac.zoznam.sk) (tommy187)

Reklama

Reklama